Hvordan klare pullups?

480368_437154839679559_1648979913_n

Det finnes ikke ET fasitsvar på hvordan du skal klare å ta Pullups og uansett handler det aller mest om din mentale innstilling. Det handler om å bestemme seg for å klare det. Selv klarte jeg ingen pullups før 2012. Min rekord er på det beste var 10 stk.

Men styrke er ferskvare. Og det du trener blir du god på. Når jeg over en lengre periode ikke trente pullups gikk antall repetisjoner ned også naturlighvis. Nå har jeg fokus på å klare Pullups igjen og jeg har derfor satt meg et mål om å klare 10 stk før juni. Riktignok ble jeg syk nå så da får jeg ikke trent som planlagt, men helsen kommer først.

Når målet er å klare å ta pullups sier det seg selv at du må bli sterkere i overkroppen og spesielt i de musklene du bruker for å dra deg opp. Alt avhenger av hvilket nivå du er på. Er du nybegynner må du belage deg på at dette kan ta litt tid. Da bør du begynne med ulike rovarianter, nedtrekk og øvelser for armene. Men etterhvert som du begynner å få en god grunnstyrke kan du prøve deg på litt mer spesifikke øvelser rettet mot den øvelsen du faktisk skal bli god i.

Da jeg hadde som mål å lære meg Pullups første gangen trente jeg mye øvelser for rygg, men også spesielt for musklene på baksiden skuldre ( rotatorcuff) og armer. Jeg begynte å trene med strikk, men det var først da jeg startet med eksentriske Pullups at jeg merket forskjell. Eksentriske pullups vil si at du drar deg opp, men holder igjen på veien ned. Når du klarer å holde deg oppe og gå rolig ned på ca 20 sekunder skal du kunne klare en Pullup.

Etterhvert startet jeg å variere mellom å bruke strikk f.eks mandag, eksentriske onsdag og få repetisjoner med ekstra vekt på vektbelte rundt livet fredag. Og etterhvert greide jeg da 10 Pullups.

SÅ det er fullt mulig om du virkelig går inn for det og bestemmer deg for å klare det! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *