Å TA VALG

DSC01132

Dette året har vært et spennende og et lærerrikt år. Jeg har lært mye om meg selv og om andre mennesker. Jeg har tatt mange valg og alle valgene har nok ikke nødvendighvis vært rett, men jeg har tatt konsekvensene av de valgene jeg har tatt og beveget meg framover. For livet går videre uansett enten man vil eller ikke og man er nødt til å gjøre det beste ut av det. Evaluere, nullstille og gå videre. Aldri gi opp. Reise seg igjen og igjen og igjen! Feil valg kan alle ta og de som aldri har tatt feil valg har heller ikke tatt de store sjansene. Det spørs jo forsåvidt også hvordan man defininerer det å gjøre feil valg. Dessuten finnes det ikke ET fasitsvar og livet kommer IKKE med en introduksjonsbok. Velger man å være ansatt og leve et a4 liv er det nok en del retningslinjer og regler man kan følge og mindre sjanser for at man tar «feil» valg, men er man grunder som meg og gjør ting ikke så mange nødvendighvis har gjort før finnes det alltid noe nytt å lære, man må følge med i utviklingen, være omstillingsdyktig og hver dag er full av utfordringer.

Jo mer bevisst man er på hvem man er og hvilke verdier man har jo oftere tar man de rette valgene. Da er det enklere å sette tydelige mål og å takke nei til å gjøre ting som ikke er relevant. I min hverdag er det mange som tar kontakt og skal «ha» noe, mange som forsøker å selge seg sine produkter og tjenester. Mye av min hverdag handler om å si nei og dette året har jeg sagt for mye ja kjenner jeg. Jeg har jobbet hardt for å bli flinkere på å si nei siden jeg i utgangspunktet er en JA person.  Nå får jeg seriøse hendvendelser hvor folk som regel ønsker å ha tak i meg som fagperson så det er sjelden jeg ønsker å si nei, men dette handler om prioritering av tid. Det å ha balanse mellom hvor ofte du sier ja vs nei  og å ha bra disiplin til enhver tid uansett hvilke utfordringer du har i livet enten privat eller jobbrelatert er den største utfordringen og noe jeg opplever at mange synes er utfordrende. Det er ytterst sjelden jeg møter mennesker som har denne balansen. Det er sjelden vare. Selv har jeg det til tider, men ikke hele tiden såklart. 

Jeg har sprengt mange grenser i år og nådd mange mål og på mange måter har dette vært mitt beste år, men på noen måter mitt verste og mest krevende.

Som jeg alltid pleier å si «Ingen suksess uten smerte». Men igjen. Hva er definisjonen av suksess? Det spørs jo hvem som ser. Jeg har lært meg til å beskytte meg selv og deler ikke lenger like mye som jeg gjorde før. Men hvem vet. Kanskje jeg gjør det igjen i framtiden, men akkurat  nå den senere tiden har jeg hatt et sterkt behov for å ha mer privatliv og jeg har vært drittlei av å utlevere meg selv for å være ærlig. Jeg har behov for å ha noen «pauser» for å være den beste utgaven av meg selv og akkurat nå har jeg tatt en «pustepause». 

Jeg har roet ned treningsmengden og antall mediahenvendelser jeg svarer på, bruker mer tid på venner og familie, skjemmer bort meg selv litt med å sove lenger og å gå på spa. Bruker tiden til å evaluere året som har gått og leser en god bok. Gjør alt annet enn å prestere. 

I dagens samfunn er det fort gjort å miste seg selv litt om man blir distrahert fra alt som skjer rundt oss og dette året har jeg nok vært litt for sosial og åpen. Dette har nok gjort at jeg har mistet litt av mitt fokus og gitt for mye energi til for mange. Jeg har behov for å ha tid for meg selv og ha tid til å filosofere over livet. Derfor har jeg nå tatt meg en lenger juleferie for å tenke nøye igjennom hva jeg vil videre i livet mitt. Jeg kom nettopp hjem fra Spania, men jeg følte meg så bra av å være der at jeg reiser tilbake dit og blir der til jeg har funnet tilbake til meg selv og hva jeg vil. Jeg vet at det eneste som hjelper når jeg skal finne tilbake til meg selv er å reise bort og være med mennesker som er glad i meg hvor jeg ikke behøver prestere noesomhelst og hvor jeg får masse kjærlighet. Jeg skal bare trene, sove, spise, lese bøker og gjøre INGENTING.

Jeg er stolt over min prestasjon i år, men jeg ønsker å bli bedre til å ta de riktige valgene i 2015. Nå nullstiller jeg og åpner mitt sinn. Noen ganger når man senker skuldrene og bare nyter livet kommer svarene til deg.

Jeg har fått mange forespørsler på ulike oppdrag den seneste tiden, men jeg må nå finne ut av hva jeg faktisk har lyst til å prioritere min tid på. For dette året har det virkelig gått opp for meg at det kun er 24 timer i døgnet og at vi ikke kan rekke alt. Og det som er aller viktigst for at jeg skal være den beste utgaven av meg selv er min helse.

NO HEALTH NO WEALTH!

I Spania finner jeg tilbake til meg selv <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *