TRENING OG UREN HUD

 

lene2

#ad

Jeg går og steller min hud hos hudpleier Nabila på Collesseum spa som er utrolig kunnskapsrik og dyktig. Mange spør meg om hvordan jeg steller huden min og jeg tenkte derfor det var på tide å la min hudpleier få skrive litt om hud på min blogg siden dette er noe jeg vet mange av dere er veldig opptatt av og jeg ville dele Nabilas kunnskap med dere. Selv fikk jeg mye mer uren hud da jeg begynte å trene mer kondisjon og da var det godt å få profesjonell hjelp. Det indre og ytre henger godt sammen og man føler seg bedre mentalt når man har en frisk og sunn hud.

——————————————————————————————————————————————————–

Trening og svette er positivt for huden. Fysisk aktivitet øker blodsirkulasjonen, hvilket fører til bedre oksygen- og næringsopptak i huden.

Svette og varme åpner porene i huden. Dette fører til en utrensning innenfra ved at porene åpner seg og kvitter seg lettere med bakterievekst og døde hudceller. For at denne naturlige prosessen skal være i balanse, bør ikke ytre faktorer som makeup og fuktighetskrem/solkrem tilstoppe talgkjertlene/porene. Så første bud er å rense og pleie huden før treningsøkten starter. Ordinær makeup vil kunne tette talgkjertlene og forhindre huden din i «å puste». Skjer dette gjentatte ganger over tid, vil det ligge igjen mye avfall og døde hudceller i veggene i talgkjertlene og over poreåpningene. Dersom du ønsker å trene med makeup, vil jeg anbefale mineralmakeup. Denne type makeup tillater huden å puste og absorbere oksygen og næring. I tillegg vil makeup-kostene dine spille inn. De er ofte bakteriespredere og bør vaskes hver 2 uke.

Bruk milde produkter av god kvalitet som har riktig ph (4,5-5,5) og er ph-regulerende. Dette skaper bedre balanse og er gjenoppbyggende på hudens naturlige bakterieflora. Balanser huden ytterligere ved å bruke riktig serum og krem til riktig hudtype. Hudens tilstand endrer seg mye gjennom et år og bør behandles deretter. Sørg for å få huden din analysert hos en hudpleier, slik at du vet hvordan du bør pleie huden og hva den trenger i de ulike fasene.

Etter trening bør man dusje raskt og har man ikke mulighet til å dusje med engang, er det lurt å rense og behandle huden først og fremst dersom det er ansiktshuden som har aknetilstanden. Hvis ikke man er rask med å gå i dusjen vil saltet fra svetten og de døde hudcellene tilstoppe talgkjertlene, hvilket fører til uren hud. Dersom du opplever dette, vil jeg anbefale skrubb 2 ganger i uken. Skrubb/peel forsiktig, spesielt over sensitive kinn og områder med uren hud.

Dersom du trener kondisjon ute i solen, så vil du kunne få overaktive talgkjertler da kombinasjonen er uheldig. Kondisjonstrening sørger for utrensning og huden har da lett for å bli tilstoppet. UV-strålene tørker ut talgkjertlene og selv om en bruker solkrem hyppig, vil solkrem renne av huden din ved denne type aktivitet. TIPS! Til deg som lett får tette porer av solkrem, bruk heller dagkrem med høy faktor og påfør hyppig ved aktiv soling. Tørker talgkjertlene, enten ved UV-stråling eller ved å behandle huden hardt for eksempel ved å bruke renseprodukter med såpe eller alkohol, vil huden kompensere for fukttapet ved å produsere mer fett. Dette betyr at det blir en ond sirkel og du må først og fremst restaurere fuktighet for å få balanse igjen. Konklusjonen er tørker huden ut, får du mer kviser. Bruker du kremer som tetter igjen porene, vil du få enda mer kviser.

 Råd fra hudpleier Nabila:

  1. Rens huden før og etter trening – tren uten makeup
  2. Unngå produkter som tørker ut huden – oppsøk hjelp og rådfør deg med fagpersoner, for eksempel en hudpleier
  3. Unngå bruken av fuktighetskrem med tilstoppende ingredienser som mineraloljer, lanolin og alkohol. Mineraloljer og lanolin bør det være minimalt av og bør stå på bunnlinjen på ingredienslisten for hudpleieprodukter
  4. Skrubb eller eksfolier huden din forsiktig 1-2 ganger i uken
  5. Vær nøye med hygienen. Vask hendene før du tar deg i ansiktet. Dette gjelder også før du renser huden din
  6. Ikke klem på huden din. Det vil kunne gi arrdannelse og hyperpigmentering. Det gjør vondt verre ved «å spre» bakterieveksten
  7. Unngå langvarig stress. Stresshormoner vil som oftest påvirke fordøyelsen som igjen vil synes i huden som urenheter (spesielt hakepartiet)
  8. Drikk rikelig med vann og kompenser med vann ved koffein-inntak
  9. Akne og uren hud = Sensitiv hud. Bruk milde og skånsomme produkter

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *