DIGITAL DETOX TIPS

blog-Digital-detox

Selv må jeg innrømme at jeg ble veldig hektet på sosiale medier en stund og er disponibel for å bli veldig ivrig på området, men nå i det siste har jeg funnet min balanse ved å sette min sosiale medietid mer i system og fokusere på Timemanagement.

  1. Nå for tiden har mennesker sjelden tid til overs og de setter seg aldri ned og tenker over hva de egentlig vil med livet sitt. Når man stresser avgårde fra en avtale til en annen til enhver tid får man ofte ikke kontakt med sin egen magefølelse og puster ikke med magen. Sett av litt tid til å «kjede deg». Det er viktig å tørre å drømme. Mål starter som oftest med en drøm.
  2. Spør deg selv hva som gjør deg avhengig av sosiale medier. Føler du deg ensom? Nettopp blitt slutt med kjæresten?Bli bevisst og ta kontroll! Det er viktig med grensesetting!
  3. Fyll tiden din med ting du gjorde før du hadde mobil og sosiale medier kom til verden. Vær sammen med venner du er glad i som får deg til å koble av, se en film, dra på klatring. Det kan være lurt å legge fra seg telefonen noen timer i blant slik at du får sluppet deg mer løs og kjenne kreativiteten blomstre igjen.
  4. Hva er det positive med å strukturere dine sosiale medie vaner? Jo, du får gjort unna andre spennende ting. Sosiale medier er jo som kjent en skikkelig tidstyv så det er viktig å være bevisst om du skal nå alle dine mål IRL.
  5. Skriv ned hvor ofte du er på sosiale medier og hva du bruker det til. En kartlegging fungerer ofte som en bevisstgjøring og starter en prosess hvor du enkelt selv kommer på hvordan du kan forbedre din situasjon og eventuelle avhengighet. For det er faktisk en del som blir behandlet for dette nå i disse dager. Mennesker har et grunnleggende behov for å bli likt og for noen har det å få likes godt litt i lengste lagt. Unge jenter f.eks føler ikke de er bra nok om de ikke får nok likes.
  6. Det kan være smart å ha et mål med din bruk av sosiale medier. F.eks bør man ikke bruke mer enn maksimalt 2 timer på sosiale medier per dag i følge Cecilie Staude som er professor og foreleser om Sosiale medier på BI. Så du kan jo f.eks sette av en fast tid hver dag hvor du bruker sosiale medier. Et eksempel kan være 1 time etter trening og frokost og en time på ettermiddagen eller rett før leggetid. Dete avhenger litt av ditt mål med sosiale medier. Du kan bruke analyse verktøy og statistikker for å vite mer nøyaktig når dine følgere er tilgjengelig slik at du kan få mer effekt ut av din tid på sosiale medier som f.eks google analytics og statigram bare for å nevne noen.
  7. Selv har jeg begynt å meditere 20 minutter 2 ganger daglig da jeg følte jeg var nødt til å få inn noe i mitt liv som kunne holde meg igjen siden jeg er grunder og elsker å jobbe. Så nå har jeg en dyktig meditasjonstrener og en rolig personlig trener som holder meg igjen når jeg løper avgårde for fort. PERFEKT!

<3 Lykke til med å finne din vei for å finne mer ro og balanse i ditt liv <3 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *