IT IS EASY TO SAY NO LIKE A PRO!

Say-NO

IF you know how to do it … 😉

LA Lifestyle «SAY NO»:

Ingen mennesker ønsker et nei når de spør deg om du kan hjelpe de med noe. Men alle mennesker VET at vi har begrenset med tid og at vi er nødt til å prioritere vår tid. Derfor vil de fleste respektere et nei.

Du er IKKE pliktet til å fortelle hvorfor du sier nei, men å si NEI bastant kan gjøre at den / de du sier nei til blir ille berørt og du ønsker jo tenke langsiktig. Kanskje du har lyst til å si ja ved en senere anledning?  Det du ønsker når du sier nei er jo helst at de du sier nei til skal forstå, men ikke forvent at de skal forstår. Ikke alle tar et nei for et nei.  Det siste du vil er jo å brenne en bro siden du ønsker å ha en god relasjon med alle du møter. Vi er ikke tjent på å bli uvenner med folk. Så det er viktig å være ærlig, åpen, høflig og behandle folk med respekt. Da gjør stort sett de fleste det samme tilbake. Og de menneskene som ikke respekterer deg ønsker du høyst sannsynlig ikke å ha i livet ditt uansett.

Det er viktig at du ikke sier nei nølende, men mener det. Du bør si det på en bestemt, men allikevel positiv måte. Sier du nei på en nølende måte kan du risikere at den som spurte ikke tar et nei for et nei. Du kan risikere at den personen du sa nei til ikke gir seg før den får et ja. De fleste mennesker ønsker jo et JA 🙂

Eks 1: 

LA kan du stille på intervju i morgen om Paradise hotell?

LA: Jeg takker så mye for at dere spør, men i morgen er jeg desverre opptatt med kunder hele dagen. spør gjerne igjen ved en senere anledning.

(Paradise hotell er ikke noe jeg føler er i tråd med mine verdier og derfor takker jeg nei i dette tilfellet siden det ikke er relatert til det jeg driver med per dags dato)

Eks 2:

LA har du lyst til å bli med meg på date?

LA: Tusen takk for at du spør, men desverre er jeg opptatt og min kjære ville nok ikke satt pris på det 😉

( Kan selvfølgelig ikke si ja til alle som spør om date.. 😉

Man kan faktisk si nei uten å være avvisende 🙂 Veldig mange klarer ikke å si nei fordi de har for lav selvfølelse. Når man er sliten blir jo selvfølelsen lavere. Det er jo ferskvare som med alt annet og den må trenes. Det er enklere å ta avgjørelser i en hektisk hverdag når man har en bra helse og er i balanse.

NO HEALTH NO WEALTH!

Når selvfølelsen er lav er de fleste redd for og ikke bli likt og derfor velger de å være «pleasers». Dvs at de lever opp til andres forventninger framfor å være den de egentlig er. De er redd for at de ikke skal bli likt akkurat som de er. Jeg var selv en pleaser før, men etter at jeg begynte å sette grenser og si nei behandler folk meg med mye mer respekt. Og det handler ikke om at jeg ikke vil si ja.

Jeg må si nei til spennende prosjekter også siden det er såpass mange tilbud og døgnet desverre ikke har mer enn 24 timer. Men det handler om at jeg er opptatt av å nå mine mål og da er jeg nødt til å være god på TIME MANAGEMENT! Det er viktig å være bevisst på sine verdier og sitt mål. Da er det enklere å ta raske avgjørelser i en hektisk hverdag!

Mange lurer på hvordan jeg klarer å gjøre så sinnsykt mange forskjellige ting, sette i gang prosjekter, fullføre og nå mine mål.

THIS IS THE KEY! TIMEMANAGEMENT!

Jeg har en markedsplan og jobber hele tiden hardt for å holde fokus så jeg forholder meg til planen.

Jeg trener hele tiden på å bli bedre på mine svake sider og jeg jobber hele tiden med å bli enda mer bevisst i forhold til hvilke valg jeg tar til enhver tid 🙂 Alt jeg gjør er stort sett målrelatert unntatt når min supre designervenninne Trude plutselig lurer meg med på en skitur eller jeg passer barn 🙂

Det jeg vil du skal tenke på når noen tar kontakt er:

 

Kjenn etter din egen magefølelse og spør deg selv om du faktisk har lyst til dette?

Det er viktig å følge sin egen magefølelse. og være autentisk.

 

Er det jobbreleatert?

Du har sikkert satt av et begrenset antall timer hver dag du jobber? Det bør du hvertfall som grunder så du ikke jobber 24-7.

 

Still deg spørsmålet om det er betalt?

Den økonomiske helsen er viktig. Tjener du ikke nok penger til livets opphold kan du oppleve stress i livet ditt og det går utover din prestasjon både i jobb og privat.

 

Har jobben oppdraget en PR verdi?

Som grunder er det selvfølgelig viktig å markedsføre din bedrift. Markedsføring er dyrt og koster tusenvis av kroner. Om du kan få lov til å gjøre et intervju og snakke om din business er det MYE verdt og penger spart.

 

Er det i tråd med dine verdier og hva som er viktig for deg?

Det er viktig at du ikke tråkker over dine egne verdier. Selv gjorde jeg dette i mange år og mistet meg selv helt. Så vær bevisst på hva som er viktig for deg!

 

Er det noe du synes er gøy som du har lyst til å gjøre?

Det er viktig og ikke bare fokusere på penger slik mange gjør. De som fokuserer for mye på bunnlinjen kan fort bli lei jobben sin. Så det er viktig å ha en balanse. Du er selvfølgelig nødt til å tjene til livets opphold, men det er også viktig å gjøre noen ting fordi du faktisk synes det er gøy! F.eks det å skape gir ikke alltid instant cash i kassen, men mange grundere elsker å skape og det kan gi deg energi som du igjen kan bruke på regnskapet som mange grundere hater 😉

 

Kan jeg hjelpe noen jeg bryr meg om?

Selv har jeg aldri vært så veldig bevisst på networking før det seneste året for å være ærlig. Helt utrolig at jeg har oppnådd så mye uten å ha en strategi for networking. Dette er tydelighvis noe «ALLE» er veldig opptatt av og det er definitivt noe som er veldig viktig! For kontakter har MYE å si! Ingen klarer alt alene. Så om du kan hjelpe noen du er glad i vil de høyst sannsynlig hjelpe deg tilbake. Du må selvfølgelig ikke gi fordi du forventer å få noe tilbake, men fordi du har lyst til å gi. Veldig mange gir for å få og med en baktanke. Da mener JEG at det i såfall bedre at du spør vedkommende om dere kan bytte framfor å forvente at du skal få noe.

Selv har jeg valgt å være åpen om min networking og jeg har skapt meg et nettverk med mennesker som jeg er tydelig på at jeg ønsker noe tilbake ifra mot at jeg gir de noe de trenger. Jeg er opptatt av å inngå strategiske samarbeid med mennesker jeg faktisk har kjemi med som gir en vinn vinn situasjon framfor å sleike ræva til folk jeg ikke egentlig liker attituden til.

Det finnes nok av hyggelig personer som gir meg energi, så hvorfor skal jeg bruke tid på selvopptatte , kyniske mennesker som stjeler min energi? Nei, takk! Jeg kan ikke kjøpes. Det er viktig at jeg kan stå for de avgjørelsene jeg tar og at de avgjørelsene jeg tar er i tråd med mine verdier.

Er det nei på alle disse spørsmålene ovenfor ser jeg ingen grunn til å takke ja siden jeg er nødt til å prioritere min tid så jeg får tid til «me time» og sosiale liv i tillegg til å drive LA Lifestyle 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *