Social egg banking

 

egg-freezing1

Tenk deg om to ganger før du stiller noen spørsmålet. ”Når skal du ha barn?” Har det falt deg inn at noen kanskje ikke kan få barn og kan bli veldig såret og lei seg? Hva om mannen ikke ønsker flere barn eller at noen rett og slett ikke ønsker å bli mor?

Jeg opplever at i dagens samfunn er dette et av våre siste tabuer og noe mange ser på med et skråblikk. For er du frivillig barneløs og over 30 så er det noe galt med deg! Da kan du umulig ha det bra selv om du faktisk oppriktig mener du lever et tilfredstillende liv.

Mange glemmer å tenke på at man bør ha funnet rett mann før man setter et barn til verden og at man faktisk bør være klar for å ta ansvar for et annet menneskets liv. Påvirker samfunnets forventning oss mer enn vi tror? Er vi en gjeng sauer? Får vi barn fordi det skal være sånn? Fordi alle andre får barn? Er det status? Er man redd for å skuffe sine foreldre eller å bli ensom på sine eldre dager? Er det utenkelig at man kan oppleve lykke og et meningsfullt liv uten barn?

Når skal folk forstå at dette er et livsvalg på lik linje med andre spørsmål her i livet? Det er ikke en selvfølge at alle kan få barn.

Mange mener det er egoistisk og ikke få barn. Er det mindre egoistisk og reprodusere seg selv og å få barn for å ha noen til å passe på seg når man blir gammel så man slipper å bli ensom? Er det mer egoistisk å velge bort barn eller å få barn når man egentlig ikke har tid til det? Ingen barn velger selv å komme til verden og de fortjener foreldre som ser de og stiller opp for de.

Du er på fertilitetstoppen når du er ca. 23 år sies det. Men hva betyr det om du er ”singel and not ready” ? Skal du da hive deg over første og beste mannebein og parre i gang? Er det slik vi vil ha det?

 

Det sies at etter 35 årsalderen ( mammanett.no ) er ca. 10 % infertile og etter 40 årsalderen er ca 55 % infertile og etter 44 årsalderen er nær 90 % infertile. Når du er under 34 år kan det være ganske store sjanser for å bli gravid med assistert befruktning. Dvs at du har fryst ned egget på forhånd og det blir befruktet av en sædcelle. Men etter du har fylt 34 år kan antallet reduseres med 2-6 % per år du plusser på kvinnens alder. Teknologien har nå åpnet opp for nye muligheter og dette kan du benytte deg av i sverige og Danmark.. Dette kalles ”Social Egg Banking”. Vi forsikrer huset og bilen. Er det ok å fryse ned eggene til vi treffer den rette?

Les mer om eggbanking her:

Skrevet av Line aka Being Line og meg 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *