Er du redd for å snakke foran en forsamling?

Foto: Eric Edmeades coacher meg fra scenen. Han er ærlig og tydelig i sin feedback og dette er noe av grunnen til at jeg føler jeg vokste såpass mye på dette. Han jattet ikke bare med meg, men var mer tydelig enn de fleste vanlighvis tør å være med meg.. Det faktum at han ikke er fra Norge og ikke kjenner like godt til meg som en offentlig person gjorde at han kunne se meg med nye friske øyne og komme med verdifull feedback fra et annet perspektiv. Dessuten driter Eric i hvem du er. Han er mer opptatt av hva du ønsker å formidle og hvordan du er som menneske.

Er du en av de som frykter å stå foran en forsamling? Kunne du tenke deg å bli mer selvsikker slik at du tør holde tale i konfirmasjonen til din datter eller sønn? Ønsker du å formidle din historie og inspirere mange mennesker ved å holde foredrag? Trenger du hjelp til å finne din historie eller til å bli bedre på å kommunisere ditt budskap tydelig slik at publikum tror på deg og du kan skape mest mulig positive endringer hos de som lytter til deg?

Foto: Fortalte min historie med tårer i øynene etter å ha blitt presset av Eric Edmeades. Dette gjorde at jeg fikk stående applaus. Det var helt klart utenfor komfortsonen, men ofte er det når man tør å vise sårbarhet at man vokser seg sterkere og dette var akkurat det jeg trengte

Selv er jeg nok født mer selvsikker enn mange, men jeg har allikevel syntes at spesielt det å snakke foran en forsamling har vært skummelt. Hvorfor? For min del handler det om at jeg har enormt med respekt for mitt publikum og jeg ønsker ikke å kaste bort deres tid. Jeg setter enormt pris på at de har satt av sin verdifulle tid til å komme og lytte på mitt foredrag eller når jeg leder en treningstime. Jeg ønsker at de skal få utbytte av tiden de bruker sammen med meg. Derfor ønsker jeg hele tiden å forbedre meg. Mitt mål med å stå på scenen og forelese handler jo ikke om meg. Jeg står der fordi jeg har en misjon. Jeg ønsker å bidra til at andre mennesker blir den sterkeste utgaven av seg selv og lever i tråd med sine verdier. Jeg er opptatt av frihet og respekt for ulikheter. Jeg er imot mobbing og janteloven. Jeg tror at sammen er vi sterkere!

Mitt mål med å fortelle min historie og å være meg selv i håp om å inspirere andre til å følge sine drømmer, jobbe hardt for å nå sine mål samt tørre å være enda mer seg selv. Derfor er jeg nødt til å «walk the talk» og være meg selv. Jeg kan ikke oppfordre andre til å utfordre sin komfortsone om jeg ikke gjør det selv.

Foto: Litt kleint der og da og veldig personlig var det, men mange av deltakerne sa de ble inspirert og påvirket. En av deltakerne sa jeg fikk han til å tenke seg om en ekstra gang når han nå oppdrar sin datter. Her tørker jeg tårene.. Det var utfordrende og skulle snakke rett fra hjertet og kjenne på følelsene av traumatiske ting jeg har vært igjennom. Men det var forløsende og gjorde meg sterkere.

Derfor valgte jeg å starte å holde foredrag. Jeg synes det var superskummelt i starten og jeg husker jeg fikk blackout! I starten da jeg holdt foredrag stod jeg med papiret i hånden og skravlet så raskt at jeg etter foredraget hadde glemt hva jeg sa. Jeg innså at jeg trengte hjelp til å bli bedre og har brukt tid på å lære av de som har mer erfaring enn meg samt å studere dyktige foredragsholdere som blant annet Eric Edmeades (Som leder Speakingacademy og jeg her er avbildet med) ,Mia Tørnblom,  Harald Rønneberg og Marco Elsafadi bare for å nevne noen. Men vi kan alltid bli bedre. Og dette kjennetegner de som er dyktige foredragsholdere. De har et tydelig budskap de ønsker å formidle som handler om å inspirere andre til å bli en sterkere utgave av seg selv. De er selvsikre og har tro på seg selv, men de er ydmyke og jobber hele tiden med å forbedre seg selv.

Selv er jeg over den tiden i livet mitt da jeg ble kåt av oppmerksomhet og ville stå i sentrum for enhver pris. Det er viktig for meg å ha et budskap å formidle og å gjøre noe meningsfullt slik at jeg også føler jeg bidrar til noe større enn meg selv. Derfor hjalp det for meg å tenke på at jeg holder foredrag for å inspirere og å bidra til noe større enn meg selv. Det å ha fokus på å formidle historien til publikum på best mulig måte  og ha fokus på de framfor meg selv.

I juni i fjor var jeg deltager på Speakingacademy med Eric Edmeades. Det var en 5 dagers workshop hvor det var mye praktisk trening med ulike øvelser og hvro vi hele tiden spontant ble pushet ut av komfortsonen og til å stå på scenen og fortelle historier. Workshopen er på et vakkert sted 45 minutter nord for Oslo, Gran i Norge. Behagelig og rolig sted hvor du finner ro og kan legge vekk telefonen. Samholdet der som Eric skaper er amazing samt at han er ekstremt tydelig som leder og han er umulig å misforstå.

5 måneder etter å ha gått igjennom 5 dagers workshop ble jeg spurt om å holde en presentasjon om min rebranding for 1000 mennesker i Københaven på et event kalt Elevate hvor det kommer mennesker som er opptatt av personlig vekst og utvikling. Etter å ha vært med på workshop med Eric tok jeg utfordringen på strak arm og stod der trygg på scenen og fortalte min historie. Muligheten til å kunne få stå der og inspirere 1000 mennesker kunne jeg helt enkelt ikke si nei til!   Jeg fikk dele scenen med noen av verdens beste foredragsholdere som Phil Town, Dr. Andrea Pennington, Janet Atwood, and min Eric Edmeades som har gitt meg verdifulle råd.Det var helt rått å stå der foran 1000 mennesker å inspirere de med min historie. Nok en milepæl nådd og enda en bekreftelse på at valget jeg tok i 2008 om å gjøre en endring var rett.  Jeg måtte klype meg i armen. Dette var faktisk få dager før NM i Bikinifitness hvor timeplanen var tight, men etter å ha deltatt på denne workshopen lærte jeg mye om å levere og å «Do what it takes» uansett om du er forberedt eller ikke.

 

Eric Edmeades har blitt pappa siden sist, men han kommer til Norge igjen 14-18.juni med hans 5 dagers «Business Freedom Speaking Academy». Plassene er begrenset og Eric gjør kun dette eventet 2 ganger i år. Et i Norge og et i Barcelona. For å bli god i noe lønner det seg å lære fra de som kan det du ønsker lære. Det at man hele tiden blir pushet opp på scenen til å spontant fortelle og at du får tydelig konstruktiv feedback mener jeg er noe som gjør at du vokser raskere

Vanlig pris er $7500 USD, men om du nevner mitt navn LENE ALEXANDRA får du en bedre pris! 🙂 $4050 USD.

Kontakt gjerne Ryan  om du har noen spørsmål. Han er supersnill og har gitt meg mange gode råd.

ryan.mangano@ericedmeades.com call him at +4794218969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *