Offseason – Hva skjer a?

Offseason eller on season. Diett eller ikke. Kall det hva du vil. Jeg elsker mat uansett og jeg synes ernæring og hva det gjør med kroppen vår enten det er fysisk , mentalt eller estetisk er utrolig spennende. Det er fasinerende hvor mye hva du putter i munnen har å si for hvordan du har det.

Selv har jeg gått på høy karbdiett fram i mot forrige konkurranse og det har fungert veldig godt for meg og min kropp. Da jeg var ferdig med de andre bikinifitnesskonkurransene jeg deltok på tidligere i år kjørte jeg en reverse diet hvor jeg gradvis spiste meg forsiktig oppover da jeg fikk beskjed om at det var mindre utfordrende mentalt enn å smelle opp 5-10 kg i løpet av en uke etter man har gått av scenen slik mange gjør. Da er det nemlig stort sjanse for å få en skikkelig nedtur. Etter å ha nådd et mål er det normalt å oppleve et antiklimaks og om du i tillegg legger raskt på deg mange kilo kan det være hardt å takle om du ikke er sterk mentalt.

Denne gangen valgte jeg å spise og kose meg med alt jeg hadde lyst på for å teste hvordan jeg taklet dette mentalt, så jeg la på meg fra 5 kg ganske raskt. Jeg følte meg litt oppblåst og følte huden sprengte litt rundt min oppblåste mage som holdt på å sprekke fordi min lille magesekk ikke var vant til så mye mat etter å ha vært på diett store deler av året, men jeg vet at dette er normalt og kun for en periode imens kroppen stabiliserer seg og går seg til. Nå er det dessuten ikke så viktig for meg å være ripped da jeg ønsker å ha fokus på å bli sterk og å bygge mer muskler. Da er det ikke ideelt å ligge i kaloriunderskudd, så jeg ønsker heller å spise meg god og mett.

Akkurat nå har jeg valgt å teste ut høy fett med lavt karbohydrat innhold på min diett istedet for å sjekke hvordan min kropp responderer på dette nå. Jeg testet dette en annen gang tidligere da jeg trente for å bli sterkere og hadde en positiv opplevelse med det. Jeg følte meg mett, hadde et jevnt blodsukker, god energi og ble sterkere. Samtidig fikk jeg mer muskelmasse og mistet fett uten at det var mitt primære mål. Selv liker jeg å være forsøkskanin for Team LA Lifestyle slik at vi ikke bare leser oss til kunnskap, men vet hva vi snakker om. Jeg føler meg tryggere på å anbefale noe til kunder som jeg selv har testet enn å skyte i blinde. De to første dagene fikk jeg litt vondt i hodet. Det tar gjerne litt tid før kroppen endrer fra å bruke karbohydrater til fett som energi, men nå føler jeg det går veldig fint. Jeg kjenner meg mett og full av energi. Og det er deilig å spise fett! Ost og bacon! Mmm 😉 Det blir spennende å se hvordan kroppen responderer på dette kostholdet nå 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *