Hvor ofte skal jeg trene?

CAN_3660

Foto: Rolf Ørjan Høgseth. Sko: Nike Bukse: Run and Relax Topp: Nike Makeup: Me and my brushes

Jeg får mange spørsmål på snapchat i løpet av en dag og synes det er bedre å svare i et blogginnlegg slik at flere kan dra nytte av svar på spørsmålene dere stiller.

Flere lurer på hvor ofte man bør trene. Dette avhenger av målet selvfølgelig og hvilket nivå du er på, men jeg skal forsøke å gi noen forslag.

Er du nybegynner vil jeg anbefale 1-2 økter per uke. Når du er nybegynner eller ikke har trent på en stund får du resultater nesten uansett hva du gjør de første 6 ukene du trener. Det er viktig at du ikke starter for hardt da det kan gjøre at du risikerer å dra på deg skader. Så vær positiv, men realistisk. Alt med måte.

Er du viderekommen vil jeg anbefale at du øker antall økter i uken til 3-4 økter per uke. Etter du har trent i 6 uker sammenhengende kommer du til å merke endorfinene og er du heldig blir du hekta og opplever en herlig treningsglede som gjør at du nesten må holde deg igjen for at du ikke skal trene for mye. Vel, det skal mye til å overtrene. Kroppen er flink på å tilpasse seg 🙂

Og er du av de topptrente som kan kalle deg Avansert eller elite vil jeg anbefale 4-7 økter i uken. Det er klart at noen er mer ekstreme enn andre. Toppidrettsøvere kan godt ha 2 økter per dag. Senest i dag snakket jeg med en tidligere toppidrettsutøver som trente både morgen og kveld. Det vil altså si at han trente 14 økter i uken. Så har du de ivrigste Norseman gutta som kan ligge oppi 20 timer i uken.

Dette avhenger selvfølgelig også av hva du trener og hvor tungt du trener. Løfter du tungt og presser grensene dine skikkelig på trening trenger du lenger restitusjonstid enn om du pumper lett flere repetisjoner. Selv har jeg fått god respons på trening både ved å trene litt hver dag eller å trene tung styrketrening 3 ganger per uke.

Prøv deg fram og lytt til kroppen din. Start forsiktig og bygg deg gradvis oppover! Etterhvert lærer du din kropp og kjenne og da er det enklere å ta avgjørelser på egenhånd og vite hva som fungerer best for DEG 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *