Hva betyr det å være Bikinifit for deg? Det er mange som ønsker å bli Bikinifit og definisjonen av det å være Bikinifit er veldig ulik utifra hvem som ser. Det finnes ingen fasit. I konkurransessammenheng som bikinifitness finnes det en beskrivelse på hva som gjør at du kan komme langt i konkurransen, men samtidig er det ikke like lett å dømme en vinner der som i en konkurranse hvor det handler om å løpe raskest eller hoppe høyest. Så det er vel nødt til å gå litt ut ifra smaken til dommerne også og dommere er vel også mennesker? vi mennesker har mange ulike meninger. 

Jeg vet det er mange som følger meg som drømmer om å delta i bikinifitness, som er fitnessutøvere eller som bare vil ha bikinikroppen og se bra ut slik de selv mener en bikinikropp skal se ut.

Det jeg tenker er viktig er at DU er fornøyd. Det er umulig å leve opp til alle andres forventninger til hvordan en bikinikropp skal være. I know! I Tried! Den tid er over! Det er visse kriterier du må leve opp til for at du skal gjøre det bra i bikinifitness og dette kan du lese om på blant annet NKF sine nettsider om det er interresant. 

I bikinifitness vurderes du utifra kroppen din, Beauty og utstråling på scenen så det er viktig og være selvsikker om du skal delta i en slik konkurranse. Du må tåle kritikk da du høyst sannsynlig vil oppleve det. Det er naturlig når du velger å stikke hodet fram. Spesielt i Norges land hvor janteloven fortsatt eksisterer. 

Du må tåle vektoppgangen etter konkurranse. Mange sliter psykisk når de går opp i fra en sceneform som kanskje er så ekstremt fra 6-10% og opp til mer sunn og normal vekt og fett%. Det er viktig å skille mellom prestasjon og helse. Det er IKKE sunt å gå rundt med så lav fett% som man har på scenen til hverdags. Det har ingeting med helse å gjøre! Men gjøres ting på rett og forsvarlig måte behøver det ikke å være skadelig for kroppen slik mange påstår. Jeg har selv vært igjennom dette og kjent det på kroppen. Det blir for dumt når folk som ikke selv har deltatt i fitness skal kritisere. 

Vi har alle ulike gener og ulike forventninger til oss selv. Men det er ikke bra å leve for ekstremt over for lang tid, det skaper stress og er ikke bra for kroppen vår. Etter en konkurranse vil det ta ca 3 måneder før vekten stabiliserer og normaliserer seg til en vekt som er mer naturlig for din kropp. Kroppen er smart og tilpasser seg. Avhengig av hvor god disiplin og hvor strukturert du er vil noen gå opp til en sunn offseason vekt slik de pleier være, mens noen kanskje smeller opp 10 i løpet av en uke etter de går av scenen + litt til. Dette er veldig individuelt, men noe du bør være forberedt på. Det sier seg selv at det ikke er naturlig for kroppen å være så lavt i fett% til enhver tid og går du raskt og mye ned går du som regel raskt opp igjen også. Så jeg mener det er lurt å ta dette gradvis. Du går kanskje 3-6 mnd på diett for å vise fram kunstverket ditt på scenen. Det er snakk om få minutter du er på scenen. Enda kortere om du ikke kvalifiserer til finale. 

Derfor tenker jeg at det er viktig at du gjør dette for DEG selv og ikke kun for å finne eller å få den perfekte bikinikroppen. For hva er vel perfekt? Selv er jeg opptatt av prosessen , mestringen og ikke minst hvordan jeg selv føler meg. Noen mener jeg har for store guns for bikinifitness nå, mens jeg synes det ser kult ut. Da vil jeg mye heller like hva jeg selv ser i speilbildet enn å passe inn i en mal slik et dommerpanel liker. For noen er kanskje det viktigste å vinne. Visst er det gøy vinne! Selv kjenner jeg at min mentale helse er viktigst for å ya en god livskvalitet og at det er viktigere enn å vinne for enhver pris. 

 Det er flere hverdager enn dager på scenen og det viktigste er at jeg fungerer i hverdagens utfordringer. Samtidig digger jeg å ha konkrete mål og jobbe under press siden jeg vet det gjør meg bedre og jeg er nødt til å ha utfordring, smerte og motgang I livet mitt. Jeg er avhengig av å ha det litt vondt! Av en eller annen syk grunn liker jeg pine meg selv og se hvor langt jeg kan strekke strikken.

Jeg må ga galskap , energi og eventyr i mitt liv! Det er mitt drug å sprenge grenser! Hva har vi å tape? Vi lever jo antageligvis bare en gang og vi aner ikke Hvor lenge!

Ovenfor ser du bilder av meg i både off og on season. Ulik fett% og vent, men samme jenta. Jeg er opptatt av indre og ytre styrke og det er ikke utseendet som definerer meg. Det er mine verdier og hva jeg står for.

Sørg for å være bevisst på dine verdier og hvorfor du gjør det du gjør. Da står du stødigere i motgang! 

Det er viktig å ha en plan for diett og trening fra du går av scenen. Jobben er inne ferdig når du går av scenen. For mange er det da motgangen starter.

Ta kontakt om du trenger oppfølging: webcoaching@lalifestyle.no 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *