VEIEN MOT IRONMAN

10378124_10154474343125273_2879516516461045338_n

 

I løpet av livet går det opp og ned og på privaten har jeg hatt en del utfordringer det seneste året og derfor har mitt fokus vært mye på trening siden det er slik jeg selv håndterer slikt. Triathlon har virkelig vært redningen for meg. Jeg har virkelig funnet tilbake til meg selv med denne treningen og ikke minst det fantastiske miljøet jeg har blitt en del av. Så mange herlige mennesker som inviterer meg gledelig med på trening og ønsker dele sin kunnskap og sine kontakter uten at jeg engang har spurt. Jeg er rørt over all kjærligheten som finnes i triathlonmiljøet.

Dessuten får jeg den samme følelsen når jeg drar på Oslo triathlon eller Oslo maraton som da jeg skulle spille kamp eller delta på håndballcup eller fotballkamper som lita jente. Jeg var jo ei sporty og tøff jente før jeg desverre opplevde den dustete traumatiske opplevelsen som 12 åring ( Ønsker du å lese mer om dette kan du lese boken min ), men i mange år mistet jeg meg selv fullstendig. Vi blir preget av hendelser som skjer oss i livet og selvfølelsen vår kan svinge fra tid til annen. Det er ferskvare på lik linje som med fysisk trening.

Målet mitt for 2015 er altså Ironman 70.30

10538663_10154474339485273_1201481028463397117_n

I dag crawlet jeg mine første 1000 meter! For noen er dette lett, men for meg var det stort! Riktignok med en del pauser, men jeg brukte ca 30 minutter på dette. Jeg klarer nå å crawle sammenhengende 12 meter og puste på hvert 3 tak. Dette er framgang fra sist jeg var jos min far i Spania. Jeg har desverre ikke svømt noe særlig siden da. Jeg visste jo at jeg var ræva på crawling, hadde litt vannskrekk og var derfor feig og fikk ikke ut fingern.

Jeg booket en time  teknikk med fantastisk dyktige Anne Lise Sjøli . WOW! For ei dame!! Tøff, men pedagogisk og usikker som jeg var fordi jeg ikke har noe talent i crawl fikk hun meg til å føle mestring og tro på meg selv. DET er en fin egenskap det! Hun anbefales på det sterkeste. Bare å ta kontakt om dere trenger en god svømmelærer!

Vi fokuserte på basic. Det å finne linjen og å flytte i vannet samtidig som vi øvde på hvordan jeg skulle puste og bevege meg i vannet.  Dette var tydelighvis avgjørende. Før kunne jeg 3 tak crawl og da jeg skulle teste i dag greide jeg 12 meter. For en herlig følelse! Nå har jeg dessuten meldt meg på swimcamp i oktober og det blir kjempegøy! Jeg SKAL bli god på å crawler slik at de 1800 meterne på Ironman 70.30 skal gå fint!

Fokuset for høsten blir altså å lære meg crawl!

Jeg kommer til å trene ca 10-15 timer per uke og det blir da en variasjon med mest fokus på svømming i starten, men også løping, spinning. fokus blir også på styrke. Spesielt core og stabilitet. Fra mai kommer jeg muligens til å måtte øke til 20-25 timers trening per uke avhengig av hvilke valg jeg tar i fht konkurranser.

Jeg kommer til å holde dere oppdatert om treningen min på vei mot Ironman 70.30 2015. Så følg gjerne med 🙂

Konkurranseplan 2015:

26.april: ChallengeFuerteventura 1000 m svøm, 35 m sykkel, 8 km løp

9.mai: Vurderer Ironman 70.30 Mallorca

5.juli: Vurderer Ironman 70.30 Haugesund ( Ikke bestemt meg for hvor jeg skal konkurrere enda)

Juni: Kort eller medium distanse

1.august: Se på Norseman for inspirasjon

20.september: Oslo maraton 2,1 km med mål om å slå min tid fra 2010

Dette kan sikkert for mange se ekstremt ut, men for meg så gir det meg motivasjon til å trene mer enn jeg ellers ville ha gjort i hverdagen, jeg digger triathlon og det er mestringen ved å gjennomføre jeg er opptatt av. Jeg konkurrerer kun med meg selv og jager godfølelsen . Etter at jeg begynte med det føler jeg meg mye mer balansert både mentalt og fysisk .

For tips kan dere gå inn på min Facebookside LA Lifestyle og stille spørsmål . Der er det størst sjans for at jeg får mulighet til å svare dere 🙂

Deler gledelig mine erfaringer.

One Comment on “VEIEN MOT IRONMAN

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *