KICKSTART DIN LIVSSTILSFORBEDRING :)

Foto: Mona Nordøy / Fra treningstur med jomfrureiser til Mexico. Her leder jeg en morgenøkt på stranden 🙂

Det viktigste for meg i min jobb som personlig trener og mental trener er helsen. Det er viktigere for meg å få mennesker til å prestere i livet og føle balanse og trygghet enn å få lavest mulig fett% eller å løpe 2 sekunder raskere. Toppidrett og hvordan Fitnessutøvere ser ut når de står på scenen er ikke helse i mine øyne. Går man som kvinne med for lav fettprosent over tid kan man dessuten risikere og ikke få barn.

Det er en grunn til at en toppidrettsutøver har et helt team rundt seg som sørger for at utøveren skal prestere.

Det er IKKE mulig å jobbe døgnet rundt OG se ut som en fitnessutøver. Jo, det ER mulig.. MEN da vil du før eller senere fly på den berømte veggen. 

De siste årene har jeg jobbet mye med å hjelpe folk å prestere i livet enten det er i trening, karriere eller  kjærlighet. Ja, du hørte rett. En stor % av de som kommer til meg kommer av estetiske årsaker, men som regel ligger det en historie bak. Selvfølelsen har fått seg en smell pga et brudd eller at forholdet de er i ikke er bra for helsen deres. Det er ekstremt viktig for vår helse og ikke ha for mye drama i livene våre enten det er i forhold eller jobb.  Dette gir indre stress og stress kan føre til livsstilssykdommer.

Jeg har vært støttespiller i mange situasjoner hvor mennesker har vært i tvil om de skal bli i forholdet de er i eller gå og økonomi er også en faktor som går igjen i forhold til livsstilsforbedring.

Derfor er jeg veldig opptatt av Maslows behovspyramide:

Ernæring: 

For at vi i det hele tatt skal overleve er vi nødt til å få i oss vann og mat. Før man har fått i seg dette klarer man ikke å tenke på så mye annet. Derfor synes jeg alltid det er interresant når journalister spør om sex når noen er på robinsonekspedisjonen. Selv tenkte jeg ikke på sex en eneste gang da jeg var der..

Trygghet: 

Vi trenger å ha et sted og bo og vi trenger å føle trygghet og harmoni i våre liv.

Kjærlighet:

Tenk deg nøye om . Er forholdet bra for din helse? Ja, sex er et grunnleggende behov. Men det er kanskje smart å stole på den du har sex med? Kjærlighet kan du også få fra venner. Hvordan mennesker viser er veldig forskjellig. En mann kan f.eks vise kjærlighet ved å gjøre en tjeneste for deg, mens du som kvinne kanskje viser det ved å gi nærhet og lytte.

Økonomi:

Mange streber etter å ha et perfekt liv utad. Er det ikke viktigere at du faktisk har det bra på innsiden? Noen kunne med fordel flyttet til et billigere sted å bo og kvittet seg med en bil og hytten og stresset med å få inn alle de pengene ville gi de mer ro i livet..Det handler om minus og pluss akkurat som med kcal.. inn og ut.. Du kan ikke bruke mer enn du har. Da blir det stress i livet. Så det lønner seg å skrive opp et budsjett. Spør deg selv hvor mye penger du trenger per mnd for at du skal slippe og stresse og ha en god helse..Så må du prioritere.. Hva er viktig for deg?

Sted å bo – Standard avgjøres av hvilken inntekt du har

Mat – MÅ du handle på ULTRA eller MENY? På Rema 1000 får du mer for pengene..

Trening – Alle som har et par joggesko kan være i aktivitet hver dag og holde helsen ved like..

Selvfølelse /Selvtillit: 

Når alle tingene ovenfor er i boks føler du deg høyst sannsynlig bra 🙂

Selvrealisering:

Og når «grunnmuren» (alt ovenfor) er i boks kan du sprenge grenser og få maks ut av livet 😉

 

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *