FORBEREDELSER FØR BOKLANSERINGEN

Lenge før lanseringen av boken min, BRA NOK, skjønte jeg at det komme til å komme stor interesse fra media når innholdet i boken ble kjent.
Selv om jeg har forsonet meg med fortiden min, og ikke synes det er vanskelig å snakke om det som skjedde, ønsket jeg å være så godt forberedt som mulig når lanseringsdagen kom.
Etter snart 10 år i media har jeg lært meg til at ting ofte blir dratt ut av proposjoner, så jeg forberedte meg på det verste. Jeg gikk igjennom ulike faser slik jeg ofte gjør når jeg deltar på ulike prosjekter. Det er gjerne slik at når vi i tidlig fase setter i gang et prosjek, så er vi entusiastiske og kreative, og gleder oss til å vise frem resultatet.  Så når vi har kommet et stykke på vei kommer kanskje en fase hvor vi begynner å bli mer kritiske til innholdet hvor vi lurer på om det vi gjør er rett. Det er helt naturlig å tvile og møte på motbakker på vei mot målet. Hvis alt hadde vært bare lett, ville det ikke føles så godt å nå målet, og gjennom å gå utenfor komfortsonen i denne fasen, og kaste oss ut i det, opplever vi mestring som vi også vokser på.
Jeg er alltid sårbar og litt stresset i en fase rett før jeg skal delta i en konkurranse, framføre noe, vise fram noe jeg har skapt. Det er helt naturlig. Men denne følelsen blir borte i det jeg trer opp på scenen, er i intervjusituasjon, er i gang med konkurransen eller presterer uansett hva det gjelder. Da handler det om å levere så godt man kan og det er «BRA NOK!»

I høst gikk ble jeg sertifisert mental trener og noe av det vi lærte der var:

 

– Å være godt forberedt

– Å være autentisk 

– Kommunisere tydelig

– Ha et budskap å formidle

 

Så du kan si jeg fikk testet dette i praksis nå 🙂

Når vi er godt forberedt føler vi oss mer trygge og vi kan ta ting mer på sparket. For uansett hvor mye du har forberedt deg på en lansering , en opptreden, foredrag eller hva som helst kommer det alltid overraskelser. Vi hadde planlagt godt og gjort noen av intervjuene før lanseringsdagen og dette gjorde at det ble mindre stress for meg den dagen boka var ute. For meg handler det mye om å bevare helsen framfor å takke ja til alt. Jeg vil heller føle at jeg er «BRA NOK!» enn å risikere helsen for å bli BEST, eller å tilfredsstille alle.

På lanseringsdagen hadde jeg 8 intervjuer og mitt fokus var på å være meg selv. Jeg hadde jobbet meg godt igjennom innholdet i boken, var bevisst på mine verdier og mitt budskap og jeg følte meg derfor trygg i en situasjon hvor jeg ikke kunne ha 100% kontroll. Man vet jo aldri hva journalister kan finne på å spørre om:)

Mental trener sertifisering, PR-workshop med Burston Marsteller, samtaler med venner som er gode på psykologi, og mental trening gjorde at jeg følte meg veldig avslappet når det gjaldt å dele min historie og snakke om traumatiske hendelser fra min fortid. Jeg sa til meg selv at uansett hva som skjedde, så skulle jeg ikke forsvare noe galt jeg hadde gjort, jeg skulle heller være stolt av det jeg har klart og det jeg har gjort med livet mitt, TIL TROSS for alt jeg har vært ute for.

På denne dagen var det også viktig for meg å ikke glemme hva som var mitt mål med boken. Det handler nemlig ikke om meg. Jeg er uviktig i den store sammenhengen. Målet mitt med boken er å hjelpe andre, og hvis jeg kan hjelpe andre mennesker ved å dele min historie er det ingenting som er mer fantastisk.

<3 LA <3