Hvordan løpe 5 km på 25 minutter?

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Jeg er inne i en periode hvor jeg trener variert og mest for å ta vare på helsen. Jeg trener for mestring og treningsglede for øyeblikket. I den anledning har jeg begynt å løpe litt igjen og det føles godt å svette ut og kjenne endorfinrusen etter hver økt. Damn, så digg!

Når jeg trener liker jeg å sette meg noen mål for å holde motivasjonen oppe og et av målene jeg har satt  meg er å løpe 5 km på 25 minutter før sommeren. Dette gjør jeg for min egen del og ikke fordi jeg skal prestere i noe løp. Dette gjør jeg fordi jeg vet det gir meg mestring, bedre kondisjon og helse.

For å løpe 5 km på 25 minutter bør du ligge på en snittfart på ca 12 km/t.

 

Selv har jeg nå to til 3 løpeøkter i uken og det kan f.eks se slik ut:

Dag 1: Løp f eks 4 x 5 min på 90-95 % av makspuls. Her skal du løpe så raskt at du sliter med å puste.

Dag 2:  3 x 8 min intrevaller på ca 87-92 % av makspuls

Dag 3: 20-25 min kontinuerlig løping så fort du greier

Ta gjerne en pause på 48 timer mellom øktene.

 

Jeg gleder meg enormt til våren. Da skal jeg løpe langturer i skog og mark <3

Gotta <3 Runners High!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *