ALDRI MER HORMONER!

Shit, er det rart mange kvinner er deprimert! Jeg hadde nesten glemt hvorfor jeg i 2011 sluttet på P piller.  Da jeg var yngre hadde jeg kraftig PMS, men med årene har det stabilisert seg. Da jeg tidligere brukte P piller ble jeg utrolig ustabil, deprimert og overanalyserte alt fordi jeg ble helt forstyrret av hormonene. Jeg har bra temperament fra før, men på P piller ble det bare forverret. Derfor bestemte jeg meg bare for å holde meg langt unna i 2011 og har gjort det siden. Dette har vært det beste for meg og det har gjort at jeg har vært stabil og unngått depresjoner og ustabilt humør utenom det vanlige.

For noen uker siden la jeg en 4 årsplan og pga den ville det passe veldig dårlig å få barn akkurat nå. Derfor tenkte jeg at jeg skulle være løsningsorientert og gjøre det som skulle til for å nå målet. Dum som jeg var booket jeg meg en time på volvat for å sette inn en spiral. Jeg googlet raskt.. Kanskje litt FOR raskt.. Uff.. Jeg leste om bivirkningene, men hadde tydelighvis glemt hvordan jeg en gang i tiden responderte på P piller.. DUMT av meg!

For det første var det absolut ikke behagelig å sette inn denne spiralen. Og når den vel var på plass startet helvete. Jeg begynte plutselig å bli usikker på meg selv og deprimert. STORE humørsvingninger hvor jeg har oppført meg på måter jeg selv ikke har klart kontrollere. Jeg så plutselig ikke meningen med noe og tolket alt i verste mening. Jeg overanalyserte alt. Samtidig ble jeg kvisete og utrolig sulten. Slik er jeg fortsatt og det er forferdelig frustrerende  å miste seg selv på denne måten! Jeg har bare lyst til å legge meg ned og grine og ellers bare spise hele tiden. Tina som jobber tett med meg har ikke kjent meg igjen siden jeg satt inn denne spiralen og hun beordret meg til å ta den ut asap!

Hadde det ikke vært for styrketreningen så hadde jeg ikke greid å takle dette. Det er den som har holdt meg i sjakk.  Jeg ringte Volvat og spurte om de kunne ta ut denne spiralen asap da jeg ikke har tid til å fly rundt så uberegnelig som jeg selv nå opplever at jeg er. Jeg har jo mye ansvar og har ikke tid til å ha et så svingende humør. Desverre var det ingen gynokologer på plass, så jeg må smøre meg med tålmodighet til mandagen. Jeg skulle ønske legen hadde forberedt meg mer på hvilke konsekvenser det kunne få og sette inn en spiral. Det er mange år siden jeg har vært så usikker og deprimert og det unner jeg virkelig ingen.

Hvorfor skriver jeg om dette? Jo, fordi jeg kan tenke meg at jeg ikke er den eneste som enten har opplevd dette eller som vurderer å sette inn en spiral. Jeg tror på å dele erfaringer og at vi sammen er sterkere. Riktignok føler jeg meg ikke særlig sterk her jeg ligger akkurat nå.

Mandag skal den spiralen ut og aldri tilbake! Da får jeg heller leve i sølibat heretter, for den spiralen kan du få billig av meg! Det skulle ikke vært lov! Jeg tror ikke det er bra for oss! ALDRI mer!

Jeg ber til høyere makter om at det ikke tar lang tid før alt stabiliseres og jeg er tilbake til meg selv igjen. Jeg savner styrken og selvsikkerheten min <3

Hvorfor skjer dette? Det er nok fordi jeg skal lære mer. Jeg har stort sett hele livet hatt en atletisk og allsidig kropp som har gjort at jeg har taklet utfordringer jeg har kastet meg ut i eller havnet i, men nå har jeg følt meg tung og treningen har vært mer utfordrende enn tidligere grunnet dette. Kanskje jeg tok det for gitt?

Nå har jeg blitt enda mer ydmyk og kan sette meg inn i andres situasjoner som dette enklere.  Jeg kan forstå hva noen mener når de sier ”jeg har prøvd alt”. Man KAN faktisk miste kontroll over sin egen kropp og det er forferdelig frustrerende! Spesielt for de av oss som liker å ha kontroll!

Jeg sender kjærlighet til de av dere som har prøvd alt, men som desverre ikke har kontroll over deres egen kropp. I know how you feel babes <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *