Nakenhet

Lene Alexandra Øien

Foto: John Andresen

Hva er det som er så skummelt med nakenhet og kropp? Hva får folk til å bli så engasjerte og nærmest gå i krig fordi ulike personer poster lettkledde bilder av seg selv i sosiale medier?  Vi ble født nakne og vi er  ikke kroppene våre. Altfor mange forhåndsdømmer basert på hva de ser og velger sette mennesker i bås før de i det hele tatt kjenner personen de snakker om. Vi har alle en historie og mange fasetter. Det du ser er ikke alltid hva du får. Ofte blir blondiner med store pupper eller mennesker som er vakre dømt for å være dumme og veltrente mennesker blir i mange tilfeller dømt for å være selvopptatt. Hva er grunnen til dette? Selv har jeg mange ganger i livet opplevd å bli misforstått fordi jeg har gått mine egne veier. En del mennesker har opplevd meg som provoserende fordi jeg har hatt for store pupper og vist for mye hud som om det er noe kriminelt. Selv har jeg aldri ønsket å gjøre noen noe vondt og jeg har alltid hatt en god intensjon. Alt jeg ønsker er at mennesker skal leve i tråd med sine verdier og være den sterkeste utgaven av seg selv påkledd, avkledd, store eller små pupper, advokat, president eller stripperske. Det jeg alltid har ønsket er at vi mennesker skal ha mer respekt for at vi er ulike. Vi behøver vel ikke gå på personangrep bare fordi vi ikke liker valgene andre mennesker tar? Hvorfor ikke skille mellom sak og person? Det sier seg selv at vi ikke kan like alle like mye. Ofte liker vi de som er like oss selv. Selv er jeg open minded og vet at vi alle ser verden på ulike måter. Selv om noen har et annet syn enn meg behøver jeg ikke ha noe imot de av den grunn, men jeg synes det er interresant samtidig som det utvider mitt perspektiv og hvordan jeg velger å se en sak. Jeg har for eksempel hatt flere kunder som ikke tenker likt som meg hvor vi har diskutert ulike temaer, men vi er saklige og respekterer hverandres ulikheter og dermed kan vi lære fra hverandre.

Nakenhet behøver ikke å være noe seksuelt. Det handler om hvordan vi velger å se det og hvilket mennesket som ser. Selv synes jeg nakenhet kan være utrolig vakkert og jeg selv velger å se det som kunst når det er gjort på en classy måte. Det er MIN mening. Jeg beklager om jeg har støtet noen opp igjennom årene med min frisinnethet, men samtidig har jeg mange fasetter og ønsker ha frihet til å være meg selv 100%. Når det gjelder Fitness og kropp er dette en STOR lidenskap for meg som jeg i mange år følte jeg måtte skjule fordi det ikke var sosialt akseptert i Norge. Selv blir jeg rørt og glad når jeg ser veltrente kropper på fitnesskonkurranser eller bilder. Dette handler nok mye om alt det harde arbeidet jeg vet ligger bak og også om det estetiske sett fra mitt perspektiv som kvinne. Jeg har hentet fram et utdrag fra leksikon fra jeg googlet ordet feminin:

Det typisk feminine kan defineres som følsomhet og evne til omsorg. Andre har definert femininitet som estetisk interesse og opptatthet av eget utseende.

Ja, vi har jobbet mye for å få likestilling.  Jeg ønsker ikke å forsøke å framstå som en mann for å få likestilling. Selv er jeg stolt av å være kvinne og jeg ser ikke noe galt i å være opptatt av å vise omsorg og å ta vare på sitt eget utseendet. Det er en del av min personlighet og den jeg er som kvinne. Fjerner jeg den delen av meg føler jeg at jeg undertrykker meg selv. Det blir som å ta fra Petter Nortug skia.

Når det er sagt betyr dette IKKE at jeg KUN er opptatt av dette. Jeg er selvfølgelig opptatt av både indre og ytre styrke OG jeg er opptatt av å ha kunnskap som fitnesscoach. Det ville være trist om alle var like. En periode forsøkte jeg å kle på meg og virke seriøs for å bli respektert som fagperson, men det var jo ikke meg. Jeg mener at hver og en av oss må være den vi er og når vi er den vi er tiltrekker vi oss mennesker som respekterer oss for våre verdier. Det er når vi er oss selv at vi finner vår styrke.

Det er umulig å bli likt av alle uansett. Om noen dømmer meg fordi jeg legger ut et bilde hvor jeg viser hud på internett og mener jeg da er et dårlig forbilde sier det kanskje mer om dem enn om meg? Og det  er kanskje ikke de jeg ønsker å treffe heller? Personlig mener jeg at et godt forbilde er en person som er ærlig og behandler seg selv og andre med respekt. Vi er alle like mye verdt.  I dagens samfunn er det altfor mange «regler» på hva som er sosialt akseptert og politisk korrekt og det er umulig for alle mennesker å leve i tråd med «samfunnets forventninger» til enhver tid. Jeg klarer det hvertfall ikke.

Hos oss i LA Lifestyle er det hvertfall ok å være fargerik og vise flere fasetter. Du er ikke nødt til å passe inn i en boks. Vi er opptatt av å se hele mennesket og tenker ikke at du er dum bare fordi du legger ut et bilde hvor du viser hud i sosiale medier. Vi ønsker å få fram det beste i deg og bidra til at du er den sterkeste utgaven av deg selv. Alle vi mennesker har et enormt potensial og vi tror at du er mest lykkelig når du føler frihet til å være deg selv og du blir respektert som det mennesket du er. Utseendet er ikke det som definerer hvem vi er. Dine handlinger sier mer om hvem du er. Og du er mer enn et bilde du poster på insta. At noen velger å dømme deg på så lite grunnlag sier mer om dem enn om deg!

Just be yourself and you are good enough!

LA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *