Hva er forskjellen på Bcaa og EAA?

#egenreklame

Foto: Superlykkelig over å ha lansert mitt første produkt EAA med Tutti Fruttismak  fra Lene Alexandra edition i samarbeid med Sisu Nutrition. Det er SÅ gøy at så mange har tatt produktet godt i mot og digger det! Respons på smaken har vært overveldende!

 

Bcaa står for Branched chain amino Acids and EAA står for Essential Amino Acid

BCAA består av leucine, iseleucin og valin som er tre av de 8 aminosyrene, mens EAA består av ALLE de 8 aminosyrene.

EAA er kalt «essensielle» fordi kroppen ikke klarer produsere disse aminosyrene selv og du derfor må få de i deg via mat eller tilskudd.  Mange spiser kanskje ikke nok mat som er rik på EAA .

I Fitnessbransjen har det oppstått en hype rundt Bcaa som har blitt en poppis drikke mange er fan av uten at de egentlig vet helt hvorfor. Mye av grunnen til denne hypen er nok blant annet fordi produktet har blitt produktplassert på fitnessutøvere og andre kjente «IT» profiler som mange beundrer og ser opp til. Mange tar dette for å få i seg aminosyrer for økt muskelvekst eller for å hindre muskelsvinn når de går morgencardio på tom mage for eksempel.

Foto: Det andre produktet jeg lanserte i samarbeid med Sisu var Kasein med Mangosmak. Kasein taes opp litt tregere enn andre proteinpulver og er fint å ta før leggetid for eksempel.

Personlig mener jeg at om du har et næringsrikt og godt sammensatt kosthold skal du ikke ha behov for å ta ekstra tilskudd. Slike tilskudd skal ikke være istedenfor et skikkelig kosthold, men det kan heller være som et tilskudd ved siden aMen det er de færreste som har et såpass solid kosthold og om du sliter i å få i deg nok proteiner( aminsosyrer)  i ditt kosthold kan du for eksempel ta litt EAA i drikken mens du trener eller en proteinshake etter treningen. Et proteinrikt kosthold metter bedre + at om du skal bli sterk og trener hardt trenger du proteiner som er byggesteinene i kroppen din.

Foto: Jeg er så stolt av produktene vi har skapt sammen og elsker de <3

Selv har jeg en egen Lene Alexandra edition på markedet i samarbeid med kvalitetsbrandet Sisu nutrition som blir produsert i Sverige. Jeg er stolt over å kunne levere kvalitetsprodukter til dere. Selv har jeg proteinpulver i havregrøten min hver dag fordi det smaker godt og jeg liker også å ta EAA før jeg går morgencardio så jeg slipper risikere muskelsvinn. Jeg drikker også min EAA med Tutti Fruttismak på trening fordi det smaker superdigg og jeg føler det gir meg litt ekstra energi med en god «drink» på treningen. Jeg drikker ikke så mye fargerike drinker på byen, så dette blir my kind of drink! 😉 Jeg tar også PWO før trening, multivitamin, omega 3 samt ZMA før jeg sover fordi det skal hindre muskelkramper, minske stress og sørge for en bedre nattesøvn.

Foto: Vår skjønne LA Lifestyle webcoach Therese Donoghue elsker også produktene <3

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *