Hva er Plyo og hvorfor trener mange fitnessjenter det?

Husker du når du var liten og løp rundt, hoppet og spratt og var lett i kroppen? Så ble du voksen, fikk en jobb hvor du står eller sitter i 8-9 timer, for så å være så sliten i hodet, at sofa frister så mye når du kommer hjem at du gir etter. Kroppene våre blir tunge, hodet får flere bekymringer, og føles dermed også tyngre. Hadde det ikke vært deilig å kjenne litt på følelsen av å kunne bevege seg lett og lekent? Smidig og sprettent?

Hva er plyometric (plyo)?

Dette er en treningsform som er eksplosiv. Spensthopp, saksehopp, hopp på kasser osv. Det som skjer i muskulaturen her, er at muskelen forlenges, for så å raskt trekke seg sammen. Det er enormt mye kraft på kort tid. Mange bruker denne form for trening for å bli bedre i sport og idretter som basketball, fotball, sprint, hekkeløp, håndball og mange flere grener som krever at du er eksplosiv, smidig og kjapp. Men mange bruker den også som et tilskudd til sin vanlige styrketrening. Det er mange grunner til at dette kan være lurt, annet enn fordi det er gøy og gir litt motivasjon.

Du kan lese mer om Plyo herwww.lalifestyle.no 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *