Jeg sa NEI!

Foto: Pinterest

Har du noen gang følt at dine grenser har blitt pushet? at du har hatt mest lyst til å si nei, men at du har følt du har måttet si ja i fare for at du ville komme inn i en konflikt eller at du har vært redd for at du ikke ville bli likt?

Du er ikke alene. Jeg har selv vært der og kan tidvis få tilbakefall om jeg ikke selv minner meg selv på mine egne verdier og hva som betyr noe for meg. Jeg har dessuten ofte samtaler med mennesker som sier ja til alle andre og dermed sier nei til seg selv.

For meg handler helse om så mye mer enn mat og trening. For meg handler helse mye om vår mental tilstand og da tenker jeg på selvrespekt. Jeg mener det er viktig å lytte til seg selv og leve i tråd med sine verdier. Javisst er man nødt til å gi av seg selv og tidvis inngå kompromisser i sosiale sammenhenger og teamwork for å fungere i livet, men sier man for ofte ja til alle andre og nei til seg selv kan det ende med at man mister seg selv litt og at sin egen identitet og personlighet sakte, men sikkert hviskes ut. Da kan du i verste fall komme inn i en fase hvor du lurer på hvem du faktisk er. Det høres kanskje crazy ut for noen, men jeg har vært der selv og det er ikke gøy.

Du kan tenke at du er en syltestrikk. Blir den tøyd og dratt for mye i ryker den til slutt. Vi har ikke ubegrenset med energi folkens. Det som er gøy tar også krefter. Så lytt til deg selv. Still deg spørsmålet om hva som gir deg selv energi.

Tidligere gjorde jeg alt for å bli likt av alle og det endte med at jeg strebet så mye etter perfeksjonisme og å bli likt at jeg ble utbrent. Det er det ikke verdt. Det er uansett ikke mulig å bli likt av alle.Om du er deg selv og tør stå for egne meninger vil de som liker deg som du er komme til deg.

Så jeg vil med dette innlegget oppfordre deg til å praktisere Positiv egoisme. Ta vare på deg selv og lev i tråd med dine verdier. Da fyller du dine energilagre så du har noe å gi.

Veldig mange inkludert meg selv henter energi alene når de har me time.

Så sett av tid til me time for å fylle dine energilagre da vel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *