Har du overlatt økonomien til mannen?

Foto: Twitter

Er du en av de som har sagt fra deg alt økonomiansvaret til mannen i forholdet? Setter du inn penger på mannen sin konto og han har kontroll på budsjettet og betaler alle regninger? Får du lommepenger ? Har du konekort? Eller er du fortsatt ung og har ikke etablert deg og deler økonomi med en mann enda?

Dette er en av mange grunner til at det blir utfordringer i forhold etter hva jeg har lest  og hørt. Samboerkontrakt og økonomi er gjerne ikke det man snakker om i forelskelsesfasen, men etter hva jeg har forstått lønner det seg å ta opp dette tidlig om man ønsker å skape et solid velfungerende forhold slik at man fungerer godt sammen som et team i lengden. Jeg må innrømme at jeg selv ikke turte ta denne praten tidligere. Det er kanskje ikke like sexy å snakke om samboerkontrakt eller om hvem som skal betale hva som å bare la ting flyte og ruse seg på forelskelsen?

Man kan sammenligne det litt med det å starte å jobbe et sted. I starten er alle venner og da kommuniserer man gjerne godt. Det er visst da det er lurt å lage noen rammer slik at det ikke blir misforståelser og uoverensstemmelser når «hverdagen» kommer. Javisst er det supert å leve i nuet, men det kan være lurt å ha evnen til å tenke litt langsiktig også. Det er altså viktig at man ikke bare drømmer seg bort og tenker på bryllup og babyer, men også tenker rasjonelt for å kunne bygge en framtid som fungerer.

FALL IN LOVE BUT TAKE YOUR BRAIN WITH YOU

For selv om vi kvinner gjerne ønsker å tenke at kjærlighet er som på film, så handler det om så mye mer enn det. Selv tok det meg mange år å forstå og jeg har fortsatt ikke knekt koden på dette området. Hvorfor skriver jeg da om det? Fordi jeg synes det er et spennende tema og jeg har lært mye av å prøve og feile i kjærlighet. Jeg ønsker alltid å bruke både mine positive og negative erfaringer for å dele kunnskap og bidra til vekst i andre menneskers liv. Om jeg kan bidra til at noen lykkes gir det meg mening.

Derfor ønsker jeg nå å skrive dette innlegget for å gjøre dere som følger meg litt mer bevisst på deres livssituasjon så dere kan ta de riktige valgene for deres framtid og bli den sterkeste utgaven av dere selv. Jeg ønsker at dere skal nå deres mål på alle arenaer enten det er trening, karriere eller i kjærlighet.

Jeg blir så utrolig stolt og glad når jenter som har gått på bikiniakademiet blir bevisst på kvinners rettigheter. Nå nylig har jeg observert at tidligere deltagere av bikiniakademiet har tatt ansvar og skrevet samboerkontrakt , fikset lån og kjøpt seg hus. Jeg blir så imponert og stolt. Jeg var selv ikke så ansvarlig og fornuftig i mine tidlige 20 år. Tvert imot! Dette kan dere lese mer om i boken min «Bra Nok!». Jeg blir stolt når jentene som vi har ledet og coacheti LA Lifestyle forstår at skal de nå sine mål og bli sterke slevstendige kvinner må de jobbe hardt. De er ikke avhengig av en mann for å skape en solid framtid. De kan ikke sitte å vente på at det kommer en Supermann ridende på en hvit hest og redder de. Det er dessuten mye enklere å fungere i en relasjon med en mann når man selv står stødig på egne bein framfor at man f.eks er avhengig av en mann økonomisk slik mange kanskje er. Og det er for all del ikke noe galt i å være hjemme og ta ansvar for barn og hus heller. Hver og en må ta det valget som føles rett for seg. Selv mener jeg at trygghet er noe vi må skape selv og at skal vi være med en mann må vi velge å være med han fordi vi sammen blir bedre.

Vi har hatt foredrag med dyktige Elin Reitan hos oss som har snakket om Økonomisk helse og de superdyktige advokatene Elise Charlotte og Thea Kristin Egeland holdt foredrag om kvinners rettigheter hvor de gikk igjennom samboerkontrakt, rettigheter i forhold til ekteskap og hva som er viktig å tenke på når man skal kjøpe bolig.

Jeg føler at altfor ofte overlater vi kvinner økonomiansvaret til mannen og sier fra oss ansvaret. Dette tror jeg ikke er bra jenter! Jeg tror det er bra for oss kvinners selvfølelse å ha litt kontroll over vår egen økonomi og sette seg litt inn i sine egne rettigheter også framfor at vi bare bryr oss om utseendet og interiør. For all del.. Jeg googlet det å være feminin og da var det omsorg og det estetiske som dukket opp. Jeg er for at vi skal få være opptatt av å ta oss bra ut og være feminine, men vi bør også være opptatt av å skape vår egen trygghet mener jeg. Og jeg sier ikke at vi skal bli menn. MEN slik samfunnet har utviklet seg til å bli i dag vil jeg anbefale alle mine medsøstre og sette seg litt inn i dette med økonomi. Ikke fordi penger er det viktigste i verden, men fordi vi trenger å ha forutsigbarhet og rutiner slik at vi unngår stress i vår hverdag. Veldig mange blir overvektige pga stress i forhold til økonomi. Mange sliter med nattesøvnen.

Ønsker du noen tips til hvordan du kan ta kontroll over din egen økonomi kan du ta kontakt med min bankmann i DNB Truls Kjærgaard Nissen:  93428628

Ta en telefon og book et møte. Hils fra meg. Hva er det verste som kan skje? At du lærer litt mer om økonomi som du kan ta med deg inn i din framtid som en sterk og selvstendig kvinne 🙂

 

Jeg heier på deg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *