Kanskje jeg ikke er så dum allikevel..Eller?

dsc_9179

Foto: Robert Lundell

Da jeg gikk på skole i oppveksten dagdrømte jeg om å bli artist, skuespiller og å leve et mer spennende og innholdsrikt liv enn jeg som en mer praktisk person synes var mer spennende enn det å sitte helt i ro på en skolebenk og lytte til teori. Jeg ble født rastløs og hadde ikke tid til å sitte på fanget, men lekte i skogen helt til min mor skrek på meg om kvelden.

12 år gammel opplevde jeg en traumatisk opplevelse som fikk store konsekvenser for meg mentalt. ( Dette kan du lese mer om i boken min «Bra Nok!» ) Med diagnosen på depresjoner og spiseforstyrrelser hvor jeg ble satt på » lykkepiller» av psykolog 14 år fikk jeg ikke akkurat en knallstart på «voksenlivet». Jeg ble opprørsk, slet med å konsentrere meg på skolen og jeg greide derfor ikke fullføre videregående. Dette gjorde at jeg følte meg mislykka og ikke bra nok. Jeg opplevde alt annet enn mestring.

I 2008 hadde jeg nådd målet om å bli artist. Jeg hadde en hit`n «My boobs are okay» i flere land og turnerte i utlandet.Jeg levde popstjernedrømmen.  Men det var noe som manglet. Was this it? Jeg var ung og usikker og lot meg styre. Derfor gikk jeg gjentatte ganger på tvers av mine verdier og mistet meg selv. Hvem Var jeg?

I 2008 bestemte jeg meg for å gjøre en endring i livet mitt.Jeg begynte å se 10 år fram i tid. Jeg trengte mer mening, kunnskap og ikke minst flere bein å stå på. Samtidig hadde jeg bestemt meg for at jeg aldri skulle jobbe med noe jeg ikke brant for. Jeg stilte meg selv spørsmålene «Hva er jeg god på?», Hva kan jeg bli god på»? Hva brenner jeg mest for?». Og treningen har alltid vært stammen i mitt liv som har holdt meg oppe når livet har vært tidvis utfordrende.

Etter jeg fjernet silikonen og vant Skal vi danse i 2008 ble jeg anbefalt av min daværende PT å gå PT utdannelse. Hun hadde tro på at jeg ville bli en god personlig trener. Eieren av AFPT var min naprapat i forbindelse med oppkjøringen til SVD og han hadde også tro på at det var en god ide. Det var rent tilfeldig at jeg ble introdusert til han av presseansvarlig for SVD i TV2.

Jeg hadde aldri vært en skolejente. Etter å ha bygget opp en blond og dum image som modell og artist de senere årene hadde jeg sakte, men sikkert startet å bli litt den rollen jeg spilte og jeg følte meg ikke supersmart akkurat.  Dette gjorde at jeg gruet jeg meg veldig til å studere. Jeg brukte dessuten ALLE mine sparepenger den gangen og ikke følte jeg hadde noe annet valg enn å lykkes. Alt jeg hadde av verdi i mine øyne var jo 1,2 kg silikonpupper og de var jo borte nå! Heldigvis har jeg møtt noen fantastiske mennesker på min vei som har hatt tro på meg når jeg selv ikke har hatt troen. Jeg stod på PT eksamen og fikk beskjed om at jeg var blant de beste i klassen. Jeg begynte å grine og opplevde en enorm mestringsfølelse. Kanskje jeg ikke var så dum allikevel?

Det er få fra klassen som jobber som PT i dag. Jeg har vært PT siden 2011 og det er den beste jobben jeg har hatt. Jeg driver mitt eget selskap LA Lifestyle hvor jeg er leder, fitnesscoach, Mental Trener. Samtidig leder jeg treningsreiser, holder foredrag og er forfatter. Jeg har skapt min egen arbeidsplass hvor jeg kun jobber med det jeg synes er gøy og har lidenskap for!

På PT utdanningen og Styrketreningen var fokuset på mestring og det å bli sterk framfor tynnest mullig. Dette hjalp meg ut av spiseforstyrrelsene så godt det går og det har gitt meg mestringsfølelse og økt selvtillit.

Det hender fortsatt det dukker opp en stemme i mitt hode om at jeg er dum eller ikke smart nok. Da er det fint å få bekreftelser på det motsatte som i dag når jeg fikk Mail om bestått fordypningsoppgave på Coaching og lederutdannelsen jeg går hos Coachteam 4 dager før jeg og team LA Lifestyle som jeg leder deltar i NM i Fitness 8.oktober.

Aldri la noen fortelle deg at du ikke kan. Du kan så mye mer enn hva du tror. Det du tenker og sier til deg selv er slik det blir!

Vi lever antageligvis bare en gang. Hva er din drøm? Hva er ditt mål? Hvorfor ikke bare sprenge grenser og gå for å realisere din drøm? Jobbe hardt for å nå dine mål? Viljen og troen kan ta deg langt ! Hva er det verste som kan skje?

Nå skal jeg levere en bokrapport og levere 125 coachingtimer før jeg skal ta eksamen for å bli godkjent coach av den norske coachforening i april 2017.

Wish me luck!

Remember. We are good enough 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *