Kjærlighet


Foto: Pinterest 

Jeg pleide være en håpløs romantiker og godt mulig jeg fortsatt er det dypt der inne et sted, men er det noe jeg har erfart og lært er det at kjærlighet er nærmest umulig å definere eller å ta kontroll over. Dette er kanskje derfor så mange søker det? Ikke vet jeg. Mange single vil gjerne finne sin soulmate og føler de mangler noe når de ikke er i forhold mens noen ønsker leve singellivet når de er i forhold. Noen vil ha i pose og sekk, mens andre er supertrofaste. Vi har alle ulike definisjoner av hva kjærlighet er og ulike forventninger til et forhold på bakgrunn av vår historie og hvor vi kommer fra. Det som er rett for en kan være feil for en annen. 

I et forhold bør to personer fungere sammen som et team og da er det kanskje lurt å utfylle hverandre? Før trodde jeg like barn lekte best og det tror jeg fortsatt stemmer i mange tilfeller, men i forhold tror jeg samtidig det er lurt med litt ulikheter. Dessuten er det umulig å sette et annet menneske i en boks. Vi er stadig under utvikling og vi kan vokse nærmere eller fra hverandre. Spørsmålet er vel da hvor sterk kjærligheten er. Det er trygt og godt med forutsigbarhet og rutiner, men hva om du er i et forhold med en person som hele tiden endrer meninger og forandrer seg? Er du selvsikker nok og dynamisk til å takle å tilpasse deg? 

Uansett om du er gift eller bare kjærester. Du kan aldri eie et annet menneske. Behandler du din partner med respekt og elsker han eller hun som hun er vil forholdet høyst sannsynlig vare. Vi er alle ulike individer med forskjellige verdier. Jeg tror det er viktig å ha felles interresser og verdier for å kunne fungere godt som et team over tid. Når den første forelskelsen går over og kjærligheten i hverdagen tar over er det viktig at praktiske ting fungerer også mener jeg. Men lidenskap bør man aldri kompromisse på. Vi lever kun en gang! Livet er for kort til å være i et forhold du inne trives i. 

Men hva vet jeg! Jeg er verken en samlivsterapeut eller en med et vellykket langt forhold bak meg. Men på en annen side.. Hva er et vellykket forhold? Jeg tror livet byr på opp og nedturer og at vi må lære oss og svelge noen kameler innimellom. Samtidig som det ikke må bli for store kameler å svelge. Its a balance.. And that is the hard part..

Vel, det er normalt å gå på trynet i kjærlighetslivet iblant og Shit happens. Det kan gå utover prestasjoner i livet enten på jobb eller i sport. Så om du klarer å været et stabilt og sunt forhold tror jeg det er det beste for din helse. Mange leter hele tiden etter noe bedre. Men gresset er kanskje ikke så mye grønnere på andre siden? 

Hvorfor ikke forsøke jobbe med det forholdet du er i og se det positive i det? Tenk over hva du er takknemlig for og skriv det ned. Gi din kjæresten din en god klem og si at du elsker han eller hun mens dere ser hverandre dypt inn i øynene <3 

Vi lever en gang antagelig. Gjør det beste ut av det og ta ansvar for det DU kan påvirke. 

Love more, Spread love, be passionate & free!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *