Dont judge a Book by Its cover 


Foto: Prinsessen av Frogner


Foto: Rolf Ørjan Høgset – begge bildene er meg. Jeg er tidvis ekstrem og liker begge versjonene av meg selv

Er det en ting jeg er overbevist om er det at vi mennesker går igjennom ulike faser og at hele livet er en utviklingsprosess enten vi vil eller ikke. Dessuten har vi mennesker så mange ulike fasetter at det er umulig å få vist alle sider til alle. Spesielt i et mediebilde blir det spisset, mens hele bildet er alltid mer nyansert. Man velger hva man vil dele og ikke. Mange velger å vise seg «perfekt» utad og ikke snakke om utfordringer eller dele, mens andre ønsker å dele for å hjelpe. Her er vi mennesker forskjellige. Vi har  alle ulike grenser for hva vi føler oss komfortable med og her er det viktig å respektere at ikke alle er som oss selv.

Vi danner ulike fasader og går inn i ulike roller i forskjellige settinger alt ettersom hva som faller naturlig for oss. Noen er ikke tilpasningsdyktige i det hele tatt mens andre er som en kameleon og kommer overens med alle siden han eller hun er så dyktig på både verbal og ikke verbal kommunikasjon at god kjemi lett oppstår automatisk. Dette skjer ofte med de som er selvsikre, tydelige på hvem de er og som respekterer andre og tilpasser kommunikasjonen slik at de snakker samme språk.
De fleste mennesker er vanedyr og kvier seg for endringer. Hvorfor? Fordi mange ser på det som skummelt å gjøre endringer. Det å gå utenfor komfortsonen og gjøre noe de ikke har gjort før opplever mange som et ubehag. Men skal du få til noe du ikke har fått til før er du nødt til å prøve noe nytt og bruke en annen strategi enn du har gjort tidligere. 

Mange skammer seg over sin fortid og alt det dumme de gjorde. Selv holder jeg foredrag om min fortid for at andre kan lære av mine erfaringer. Jeg har omfavnet min fortid og er ikke flau tross i at mange mener jeg har gjort mye rart. Javisst har jeg tatt en del valg utenfor boksen, men det er mitt liv og sånn valgte JEG å gjøre det. Det finnes Inget fasit. Jeg ser ingen grunn til å angre med mindre du har skadet mennesker og gjort noen vondt. Da bør du kanskje be om unnskyldning og tilgivelse. Vi har da alle driti Oss ut en gang i stor eller mindre grad. Vis meg en som aldri har driti seg ut. Han eller hun har vel ikke akkurat hatt det mest spennende livet heller? Man må tørre å ta noen sjanser og tørre satse for å vinne. Hva er det verste som kan skje? 

Either You win or You learn

Jeg ler mye når jeg ser tilbake på livet mitt må jeg innrømme. Det har definitivt vært underholdende og fargerikt. Mye galskap har det vært, men mest av alt moro når jeg tenker meg om. Alt skjer for en grunn og jeg tror at det alltid skjer fordi vi skal lære og vokse.

Jeg får uansett ikke gjort noe med fortiden. Men framtiden kan jeg gjøre noe med. Akkurat nå føler jeg at jeg er på et sted i livet hvor jeg opplever en rørende lykkefølelse . Ja, jeg jobber hardt og får meg en del slag i trynet siden jeg går mine egne veier, men jeg kunne ikke tenke meg å være noe annerledes. Jeg har aldri følt at jeg har passet inn, men derfor har jeg skapt LA Lifestyle hvor det er fokus på å være seg selv slik man har lyst til å være og vi respekterer at vi alle er ulike. 

Endringer er spennende. Jeg tror vi er oss selv hele tiden der og da. Jeg tror ikke det er noe som heter å finne seg selv. Selv har jeg funnet ut at jeg har det aller best i mitt liv når jeg kan være meg og jeg er verken A4 eller typisk norsk. Etter Feedback fra utallige mennesker de seneste årene har jeg skjønt at jeg er ærlig, direkte, målbevisst. Jeg ønsker å inspirere andre mennesker til å tørre å sprenge grenser og å være mer seg selv.

Dette er min misjon. Det å pushe andre mennesker til å bli den sterkeste utgaven av seg selv og å jobbe med endringer gir meg enormt mye. Jeg blir helt rørt bare ved tanken. Det å bidra til endring og vekst ligger naturlig i meg og jeg kunne ikke leve uten å gjøre det. Det er for meg en måte å skape på og å endre verden til det bedre en om gangen. 

Det handler ikke lenger om bare meg, men jeg er en del av noe større. Det er ikke utseendet som definerer meg, men mine verdier og hvilken verdi jeg kan skape i andre menneskers liv.

Noen ganger sitter jeg med hjertet mitt i hånden min og får lyst til å gi det bort..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *