Hvordan er du som leder?

_MG_8422

Så utrolig interresant og spennende det er å være leder for et team hvor det er flere ulike personlighetstyper som alle har forskjellige egenskaper og talenter. Noen trenger et spark i ræva, mens andre faktisk gir MEG et spark i ræva og! Jeg synes det er utrolig  lærerrikt å lære om lederskap ved å bare kaste meg ut i det og lære på veien. Hva er det verste som kan skje?

Selv har jeg aldri hatt noen drøm om å bli leder, men i følge flere av mine nærmeste har jeg visst alltid vært en leder. Vel, det spørs vel på hvem som ser og hvordan de velger å definere det. Selv tenker jeg at det finnes vel ikke EN fasitsvar på hva det vil si å være leder?  Jeg mener det er mye tilfeldigheter som har gjort at jeg nå er leder for mitt eget selskap LA Lifestyle og Team LA Lifestyle Bikinifit og jeg sitter ikke med noen suksessoppskrift på det per dags dato. Jeg liker nye utfordringer og jeg jeg brenner for å bidra til andre menneskers vekst.

Når det kommer til lederskap er jeg ydmyk og vet at jeg har mye å lære.Vi blir aldri utlært! Jeg tror kanskje det kan være en fordel at jeg er vant til å bli kritisert i det meste av det jeg har gjort igjennom 15 år i media. Dette har gjort at jeg ikke forventer at alle skal like meg og og jeg er forberedt på at det vil komme utfordringer på veien. Selv søker jeg action, adrenalin og spenning. Mitt førsteinntrykk er at Ingen dager er like som leder. Det er jo perfekt for meg som drives av utfordringer og det å nå mål. Jeg digger følelsen av å sprenge grenser!

Som leder har jeg fått tilbakemeldinger på at jeg er ærlig og tydelig med en god intensjon. Jeg ønsker å være en empatisk og en autentisk leder, men som er tydelig og tar avgjørelser raskt når det er behov. Jeg etterstreber å se mennesket og å delegere arbeidsoppgaver basert på hvilke egenskaper de jeg leder har og hva de foretrekker å gjøre framfor å sette de til å gjøre noe som gjør at de tappes for energi. Samtidig spør jeg gjerne hva de som jobber for meg har lyst til å gjøre, så forsøker jeg selv å fylle inn der det trengs.

Noen ganger er det andre på teamet som tar initiativ og dette ser jeg på som positivt så lenge det er i tråd med selskapets verdier og vår visjon. I enkelte sammenhenger fungerer vi alle som ledere avhengig av situasjon. Jeg opplever at vi er dynamiske og tilpasningsdyktig. Fokuset er på målet og ikke minst det å ha respekt for hverandre og skape et godt arbeidsmiljø.

Jeg digger å lede de som tar initiativ og tenker selv. Jeg gir de frihet til å gjøre ting på sin egen måte og så gir jeg feedback underveis både konstruktivt og positivt. Grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg selv digger feedback så jeg både får motivasjon og ser hva jeg kan gjøre bedre. Jeg er overbevist om at vi mennesker trenger dette for å vokse. Vi har alle behov for annerkjennelse og det å bli sett. Og siden jeg per dags dato ikke driver et gigaselskap i næringslivet kan jeg faktisk snakke daglig med de jeg leder.

Jeg forsøker samtidig og finne ut av hvilke drivere de jeg leder har. Hva er det som gjør at de føler seg verdsatt og hva er det som gir de energi? Noen er mer åpne og deler masse, mens andre er mer introvert og disse er det også viktig at vi også får med oss på laget. Dette jobber jeg med å bli bedre på. Ofte har de som er introverte masse nyttig informasjon som kan være verdifullt for teamet og derfor er det viktig at alle føler seg trygge nok til å rekke opp hånden og at det oppmuntres til inkludering. Vi har alle positive egenskaper som kan fungere i et team. Det er bare viktig at vi tør å ta initiativ. Det er også viktig at vi sier ifra om det er noe vi ikke føler fungerer så bra. Alt kan jo alltid forbedres. Men det er ikke mulig å rette det opp om vi går og holder ting inne i oss.

Gjensidig respekt og felles ansvar er fine ord som jeg tok med meg da jeg var i en debatt for en tid tilbake.

Det er jo mennesker vi jobber med og er det noe jeg lurer på er det jo alltid noen på teamet som har et svar. Som leder er jeg ærlig og innrømmer at jeg ikke kan og vet alt, men alt KAN læres. Dessuten får de jeg leder en følelse av verdi og føler seg bra når de kan bidra. Det er hvertfall min opplevelse. Vi må gi og ta. Jeg tror IKKE at jeg alltid vet best og derfor spør jeg gjerne hva teamet mitt mener. Når de stiller meg et spørsmål om hvordan ting kan være f.eks kan jeg spørre tilbake: Hva synes du?

 

Enn så lenge er jeg utrolig heldig da jeg ikke bare gir feedback, men jeg får det faktisk tilbake også! 🙂

Vilde til høyre for meg i hvit topp på bildet ga meg feedback på hvordan jeg er som leder: 

Æ syns du e en fantastisk leder. Og da med trykk på leder. Fordi du forstår oss bedre enn vi tror. Og du sett deg inn i situasjonen vårs. Det var vanskelig for meg å få et helhetlig inntrykk av deg før æ hadde møtt deg. Æ har alltid likt deg Lene. Fordi du kjøre på og gjør som DU vil. Det har inspirert meg veldig, fordi det e en sånn type æ også e og vil være. Etter å ha møtt deg, fått prata med deg og delt ting med deg så ble æ veldig glad, rett og slett. Du forstår, du dømme ikke, du ser løsninga framfor hindringa, du motiverer, du er tydelig, du viser omsorg(viktig!!), du viser at det e lov å gjøre feil. At vi e bare menneska. Men DU KJØRER PÅ! Gir gass, gir trykk og treningsglede. Æ digge deg!

Det er jo umulig og ikke bli sjarmert 😉

Every champion was once a beginner 😉

Trenger du skreddersydd diett og treningsprogram?
Gå inn på www.lalifestyle.no
Foto: Jørgen Orlin

Location: Ullern Trening

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *