Kissing knees

 

ShapeupKnebøy

Foto: shape up

Mange er redd for at de ikke gjør teknikken riktig og kvier seg derfor for å i det hele tatt gå på treningsstudio. Jeg sier ikke at alle må trene på treningsstudio, men jeg ønsker å bidra til at flere føler seg tryggere og mer selvsikre slik at stadig flere tør å ta steget inn på treningsstudio.

Det er mange som gjør feil når de gjør en knebøy. Typiske feil er:

Tyngden for mye på framfot
Valgus Kollaps ( Også kalt Kissing knees)

Siden det meste stort sett skjer framover er de fleste av oss framoverdominante og derfor faller det naturlig for mange av oss å tippe framover når vi gjør en knebøy. Tenk at du sitter på do i skogen eller at du har en vegg foran deg. Da er du nødt til å flytte tyngden mer over på helen din.

På grunn av manglende stabilitet i feks rompe og hofte eller magemusklene kan det forekomme at noen peker knærne innover i en knebøy. Dette kaller vi for en Valgus Kollaps eller Kissing knees. Det er viktig at knærne peker rett over tærne for å unngå skader. Gjør man feil teknikk for mange ganger kan det gå utover leddene og du kan pådra deg en skade.

Så det er viktig at du fokuserer på å trene teknisk riktig før du øker belastning. Det er dessuten viktig at du har symmetri i muskulaturen rundt leddene . Dette minsker risiko for skader. Selv hadde jeg en kneskade da jeg var yngre og spilte håndball, men etter å ha økt min kunnskap og trent styrketrenig i flere år er den skaden borte.

Er du redd for at teknikken din ikke er korrekt ville jeg investert i noen timer hos en PT på ditt lokale senter for veiledning. Dette vil gjøre at du føler deg tryggere og dessuten vil det være en mye lurere investering enn å trene feil til du skader deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *