Jeg er drittlei seksuell trakassering!

Treningsforum

Foto: Treningsforum

Hva er det som foregår i hodene på mannfolk som sender snap av seg selv som ronker !? Hva får de til å tro at det er ok? Whats wrong with the world! 

Jeg kjenner jeg er drittlei av seksuell trakassering og jeg synes det er respektløst å behandle andre mennesker på denne måten. Jeg vil si at det er skikkelig overtråkk og invadering av andres privatliv. Hva får de til å tro at noen er interresert i å få ronkesnapper tilsendt? Jeg er hvertfall IKKE det!

For en del uker tilbake deltok jeg i en debatt om seksuell trakassering og det var da jeg ble bevisst på hvor mye jeg faktisk har vært utsatt for dette og hvordan det også har preget meg og mitt liv. Min tidligere image ble et offer for seksuell trakkassering. Daglig fikk jeg haugevis av emailer fra ulike mannfolk som beskrev i detalj hva de ønsket å gjøre seksuelt med meg. Den gangen var jeg så ung at jeg ikke  engang visste hva seksuell trakkassering var og at det faktisk var det jeg ble utsatt for. Jeg forsøkte svare høflig og si takk for komplimentet. Ja, du hørte rett. Hva ellers skulle jeg gjøre? Dette var absolut ikke noe jeg var forberedt på i tidlig tjueårene. Jeg så på det som å ta vare på mine fans.

Etterhvert ble oppmerksomheten så ensformig og utseendetfokusert at jeg følte det var det eneste jeg hadde av verdi og jeg følte meg mer som et objekt enn et menneske. Jeg følte ikke at det var noen som brydde seg om meg utover det at jeg var et sexsymbol og et produkt for industrien. Jeg følte en periode at jeg var et objekt for menn på lik linje som en bil. At jeg var en «armcandy» til pynt for å tilfredstille deres ego. Dette var selvfølgelig noe jeg selv hadde lagt opp til, men jeg visste ikke konsekvensene av dette før jeg tok valget om å gå inn i denne rollen. Jeg var ung og naiv og visste ikke bedre.

Du tenker sikkert at jeg la opp til dette selv og derfor kan takke meg selv. Selv mener jeg at det ikke bør bety at det er fritt fram fordi man som kvinne velger å kle seg sexy. Bare fordi du har store pupper og smiler betyr det ikke at du ønsker å ha sex med hvemsomhelst og alltid er kåt og glad. Det å kle seg sexy er da ingen invitasjon!

Jeg mener at vi bør ha like stor respekt for alle mennesker uavhengig av yrke, utseendet eller bakgrunn.

Det at all fokus ble rettet mot mitt utseendet skapte et stort tomrom inni meg og grunnet dette ble selvfølelsen min veldig lav siden jeg ikke opplevde mestring på andre arenaer. Jeg følte meg udugelig og ikke verdt noenting utover det sexy «alteregoet» jeg selv hadde skapt.

I dag er det mye fokus på kropp og sex i sosiale medier. Det har tatt meg lang tid å bygge opp min indre styrke og få tro på at jeg er smart og kan noe mer enn å være et objekt. Jeg ønsker med dette innlegget å få en slutt på seksuell trakkasering.

Vi skal kunne være oss selv akkurat som vi er og bli respektert som et menneske framfor å bli behandlet som et objekt. Jeg ønsker at unge kvinner i dag skal vokse opp som selvstendige sterke kvinner som kan stå på egne bein og kunne ha en balanse mellom sin indre og ytre styrke.

Jeg ønsker at det skal være aksept for å være sexy, men at det ikke det skal bety at det er en invitasjon til seksuell trakkasering! Senest i dag fikk jeg en ronkesnap og en melding i min innboks på facebook om hva en vilt fremmed mann ønsker å gjøre med meg. Jeg kjente jeg ble kvalm! Æsj!

INGEN fortjener å bli seksuelt trakkasert! 

4 Comments on “Jeg er drittlei seksuell trakassering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *