Herlig å kjenne at jeg blir sterkere

#annonse

IMG_3413

Topp: www.zensah.no , Bukse www.rohnisch.com Gym: www.atletfysio.no 

Jeg startet med Styrkeløft i midten av februar siden jeg ønsket å ha fokus på å bli sterk framfor kun å ha fokus på bikinikropp etter jeg vant konkurransen Ironman Naturally i Los Angeles.

Jeg bladde tilbake i min treningsdagbok og første økt hos min styrkeløftcoach Jørgen Aasen på Atlet Fysio så slik ut:

Knebøy: 35 kg  x 10, 35 kg x 10, 40 kg x 10, 40 kg x 10

Benkpress: 50 kg x 3, 53 kg x 2, 55 kg x 1, 50 kg x 3, 50 kg x 3

Markløft: 55 kg x 8, 55 kg x 8, 55 kg x 8 , 60 kg x 8

Jeg er glad jeg valgte å kaste meg ut i styrkeløft med en gang etter jeg hadde deltatt i Bikinifitness siden jeg da har taklet vektoppgangen bedre enn jeg tror jeg ville taklet det om jeg ikke hadde opplevd mestring og framgang i styrke. Jeg har gått opp fra 53 kg ( sceneform) 23.januar til 59 kg i dag to måneder etter. Altså 6 kg mer off season. Jeg var 9% i fett på scenen og  sist gang jeg målte var jeg 16%. Min fitnesscoach Christian syntes det var litt mye. Han skulle helst ønsket at jeg holdt meg på 14% og bygget mer muskelmasse der, men jeg har selv valgt å leve litt fritt og spist hva jeg vil i det siste. Nå har jeg satt meg enda mer detaljert inn i min egen diett og kommer til å styre mer selv framover for å lære å kjenne min kropp enda bedre. Samtidig skal jeg lære meg å måle med fettkaliper selv nå også. Så det skal bli deilig å ha kontroll. Det å delta i Bikinifitness har vært utrolig lærerrikt. Min fitnesscoach Christian Egner har vært og er en super mentor som har sørget for at jeg har lært utrolig mye siden oktober. Dette har helt klart gjort at jeg har vokst og utviklet meg som coach hvilket var planen.

Datoen for første styrkeløftkonkurranse er nå satt av min styrkeløftcoach og jeg må ned til 57 kg innen den tid. Men Diett er lett, så det er no problem. Jeg synes det er gøy med diett. Det er jo en del av det å være utøver og jeg lever meg inn i rollen. I min egen lille boble.  Det ser ut til at første konkurranse kan bli Utstyrsfritt Regionsmesterskap i Bjølsenhallen. 

Jeg har blitt litt sterkere:

Knebøy: 72 kg til 85 kg

Benkpress: 54 kg til 65 kg ( Er på Elite Nivå! Det var første delmål da jeg startet )

Markløft: Fra 95 kg til 100 kg

Målet før sommeren er:

Knebøy: 90 kg

Benkpress: 65 kg ( Var egentlig 65, men ser nå at jeg har større potensial..)

Markløft: 120 kg

Altså med tanke på første delmål før sommeren er benkpressmålet allerede nådd. Jeg er på Elitenivå i benkpress av alle ting! Tenk det a! Lol.. Jeg mangler 5 kg for å komme på Elite Nivå i knebøy. Den øvelsen jeg sliter mest med per dags dato er markløft. Der mangler jeg hele 20 kg for å komme på Elitenivå, men jeg har fortsatt et par måneder på meg før det er sommer. Jeg har tro på at jeg skal klare det. Målet for debut konkurransen blir å øke min kunnskap om styrkeløft, bli en bedre coach og å gjennomføre godkjente tekniske løft samt få erfaring. Dessuten digger jeg min styrkeløftcoach Jørgen Aasen og det er gøy å dele denne reisen og prosessen med han.

Mitt mål er ikke å vinne da dette er litt på siden av mitt hovedmål, men jeg synes det er spennende og lærrerikt å kjenne på kroppen hvordan det føles og hvor sterk jeg kan bli over en periode hvor jeg fokuserer mer på det å bli sterk.

Og jeg digger utfordringer, så dette blir gøy!

 

2 Comments on “Herlig å kjenne at jeg blir sterkere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *