Risiko ved styrkeløft

SynneRipe2

Foto: Bilde tatt når jeg kjærer knebøy på Haralds av Synne Ripe. Mange spør om hvor løfteskoene er fra og de er fra Inov8. I følge min styrkeløftcoach Jørgen Aasen som holder til på Atlet Fysio i Kolbotn (der hvor min kjære bor) skal man løfte markløft barbeint siden du da får kortere arbeidsvei, han da mener du da kan løfte mer i kg, får mer kontakt med bakken enn du ville gjort med ustabile løftesko.

Trener du for å bli sterk kan du risikere å gå på en smell. Det å slå nye rekorder krever at du tør ta sjanser og kan gjøre at du drar på deg noen skader..

Trener du for performance som jeg har gjort den seneste tiden finnes det alltid en risiko og det fikk jeg virkelig kjenne på kroppen da jeg hadde mitt første møte med min nye styrkeløft coach. FAEN assa! Ingenting er mer irriterende enn skader. Det er det eneste som kan stoppe meg fra å nå mine mål.

Jeg trente knebøy og det gikk fint. Så gikk vi over til markløft og jeg ble litt i overkant exited og gira av hele opplevelsen siden jeg ble så rørt over hvor dyktig coachen var og at vi hadde sammenfallende verdier. Vi ble begge trigget av å gjøre det umulige mulig og å sprenge grenser. FARLIG.. Hehe.. Herlig når man treffer likesinnede og kjenner på god kjemi. Like barn leker best! Min nye styrkeløft coach er rolig, to the point og gir ikke ros med mindre det er fortjent. Akkurat slik jeg liker det. Orker ikke fjolletrenere! Jeg trener kun med de som kan gjøre meg bedre.

Jeg var skikkelig i slaget og i ferd med å ha dagen hvor jeg kunne slå min egen rekord og dra tresifret for første gang i mitt liv og så dro jeg til og kjente det «nappet» i korsryggen. Argh…. Tidligere hadde jeg nok blitt redd, men nå tenkte jeg bare at dette skal ikke stoppe meg. Selvfølgelig var det ikke positivt i forhold til målet samtidig som mitt tankesett raskt endret seg til » Dette er bare en liten skramme jeg kan jobbe meg rundt.» Jeg fortsetter å holde fokus på målet og kan jobbe med isoleringsøvelser inntil videre.» Altså omstilte jeg meg raskt og tenkte muligheter framfor hindringer. Jeg lar ikke en liten «bump in the road» stoppe meg. Jeg leste «Pursuit of excellence» hvor det står om hvordan toppidrettutøvere takler skader som dette og derfor visste jeg godt hvordan jeg skulle håndtere denne situasjonen. Jeg gir meg ikke så lett! Det er alltid mange veier til rom og litt motgang må man regne med på veien mot et mål. Det er bare kroppen som sier «Lene, ro deg ned, ta ei deg ei bolle og prioriter litt us time med kjæresten din nå» 😉

Dessuten var coachen min veldig rolig og håndterte også dette på en bra måte. Med en gang måtte jeg ærlig talt legge meg ned siden smertene var store og ryggen min kollapset helt, men etterhvert omstilte jeg tankesettet til å tenke «Dette går så fint, no stress, jeg er sterk» , vi kunne le av det, fortsette å drømme og jeg spurte pent om vi kunne fortsette å trene benkpress resten av økten. Heldighvis ble ikke coachen min skremt av hendelsen, men omstilte seg like raskt som meg. Det viste seg at jeg hadde godt potensial i benkpress, så jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette blir en spennende reise!

Det blir veldig spennende å lære seg styrkeløft framover. Mange tror kanskje at de som driver med dette alltid sprenger grenser på hver eneste trening, men det gjør de ikke. Noen trener knebøy, markløft og benkpress hver dag siden det er det de skal bli gode i, men de trener ikke på sin høyeste intensitet og det er mye fokus på å bygge en god grunnmur og å øve teknikk slik at de blir enda sikrere mentalt i det de gjør og derfor tør gønne på i konkurranse.

Jeg gleder meg enormt til neste økt! Jeg har nå fjernet løsneglene og gått inn i en litt mer ujålete fase hvor fokuset er på å bli sterk framfor det estetiske. Godt å ha en pause fra glammen også. Jeg digger kontraster og variasjon. Dette gjør at jeg holder motivasjonen oppe å trening. Så nå er målet å bli sterk og bygge så mye muskler som mulig! Spise, trene, sove, spise, trene, sove.. Ja, jeg må jobbe litt også da.. 😉

Håper riktignok å få inn noen flere sponsorer slik at jeg får frigitt mer tid til treningen og kan satse videre som Bikinifitnessutøver. Så er du eller kjenner en potensiell sponsor ville jeg bli supertakknemmelig for om du tok kontakt.

Ps: Viktig at de jeg har samarbeid med har sammenfallende verdisyn som meg selv da jeg er opptatt av å være autentisk

2 Comments on “Risiko ved styrkeløft

    • sett og repetisjoner kan jeg skrive, men hvor mange kg jeg løfter på ethvert sett skriver jeg ikke alltid ned 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *