Jeg har da aldri vært tilhenger av «Bra Nok»..

12512592_10156372186650322_5522024835769602259_n

 

Jeg har da aldri vært tilhenger av «Bra Nok!» om du tolker det som å legge deg på sofaen og gi opp. Bra Nok for meg har aldri handlet om å være middelmådig, men om at du er nødt til å akseptere deg selv som Bra Nok før du fokuserer på å bli best! Når du først har akseptert deg selv som bra nok vil det falle naturlig å gå til neste steg som handler om å bli bedre.  Jeg har alltid vært en person som har vært opptatt av å prestere mitt beste og jeg har troen på at vi alltid kan pushe våre grenser og klatre på selvutviklingsstigen.

Ja, jeg skrev en bok som heter bra nok! og den har hjulpet mange mennesker med å akseptere seg selv som bra nok. Og det jeg mener det handler om er at vi må sette realistiske krav til oss selv for å føle en god indre og ytre balanse. Streber man etter perfeksjonisme blir man aldri fornøyd som jeg også snakker om i mine foredrag jeg holder rundt omkring i landet.

Jeg tror ikke at alle kan bli best. Som regel vil det alltid være noen som er bedre enn deg. Skal du bli best må du ofre mye og være villig til å ofre både tid, penger og tåle smerte. Jeg tror at den som tåler mest smerte vinner. Ingen suksess uten smerte!  Ingenting kommer gratis her i verden og alt handler om hardt arbeid. Jeg tror ikke på flaks, men jeg tror på at hardt arbeid skaper muligheter.

Ikke alle kan bli best, men vi kan alle akseptere oss selv som bra nok og bli den sterkeste utgaven av oss selv. Vi kan hele tiden jobbe med å være i utvikling og bli sterkere eller dyktigere på vårt felt. Det å være i utvikling er noe av det grunnleggende i oss mennesker og det mener jeg er sunt. Men alt med måte også på dette feltet som med alt annet. Når vi snakker om sunnhet bør ingenting overdrives. Samtidig er dette veldig individuelt hva vi tåler. Det som er ekstremt for en kan oppleves balansert for en annen.  Alt avhenger av hvor vi kommer fra, hvilken bakgrunn vi har og hva som er målet. Det finnes ikke et fasitsvar på hvordan vi skal leve våre liv og flere burde holde fokus på seg selv og sitt framfor å blande seg for mye opp i hva alle andre gjør.

Noe av det mest grunnleggende i oss mennesker handler om å bli sett. Og det er som regel de beste på sitt felt som blir avbildet i mediene. De som får oppmerksomheten er ofte de peneste, perfeksjonistene, de som tjener mest eller er toppidrettsutøvere. De som sprenger grenser og tør å være annerledes. Er det derfor så rart at mange streber etter perfeksjonisme og det å bli best?

Det er dette vi kaller forbilder og det er ofte disse som er ledere og sørger for å inspirere og engasjere andre til å bli den sterkeste utgaven av seg selv. De sørger for at verden går videre..

Topoftheiceberg

 

Vi har alle et enormt potensial om vi bare er villig til å tørre å ta sjanser. Følg dine drømmer og jobb hardt for å nå dine mål. Dette vil gjøre deg stolt, du vil føle mestring og økt selvtillit som igjen vil gi deg økt livskvalitet. Det er nå vi lever! Hva har du å tape? På et tidspunkt må du slippe taket , gi faen og tenke at det er bra nok! Samtidig kan du alltid finpusse på kunstverket og bli en enda råere utgave av deg selv.

Det er opp til deg hvem du ønsker å være! Men følg for guds skyld din egen magefølelse og lev i tråd med DINE verdier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *