Ovnstekt kveite med Mango og Avocadosalat

Kveite

Ingredienser:

Kveite, avocado, mango, chili, lime, koriander, olivenolje, potet, søtpotet, gulrot, rødbeter, selleri, plastinakk, kålrot.

Hvordan gjør jeg det? 

Grønnsakene: Kutt opp grønnsakene i terninger og legg i ildfastform. Pensle litt olje i pannen før du legger i grønnsakene. Dryss på salt og pepper eller annet preferert krydder du måtte ønske. Settes inn i ovnen på 220 grader nederst i ovnen i ca 1 time og 15 minutter. Dette kan gjøres klart mens du forbereder resten av retten. Ta gjerne litt aliminiumsfolie på toppen av grønnsakene på slutten av stekingen. Dette gjør at de ikke blir for tørre og holder seg saftige. Om du synes dette tar lang tid kan du gjøre det kvelden i forveien før du får gjester og dekke det til med plastfolie og sette det i kjøleskapet for så og ta det opp og steke det i ovnen rett før gjestene kommer.

Fisken: Legg hele kveitestykker/ fileter folert i aliminiumsfolie på et brett midt i ovnen på 150 grader i ca 20 til 25 minutter. Se ann når fisken løsner fra beinet. Da er den ferdig. Du kan velge å krydre fisken enkelt med salt og pepper eller valgfritt krydder etter eget ønske. Det kan smake godt med stekte baconterninger til. Da kutter du bare opp bacon rå og freser den i pannen. Dette gir en mer spennende edge på smaken til kveiten.

Mango og avocadosalat: Del opp mange og avocado i terninger og finhakk en halv chili for å få en spicy touch på det. Ta to spiseskjeer olivenolje og press ut saft fra en lime som du heller over salaten. Hakk koriander og dander fint til pynt på toppen.

Dette var en aldeles himmelsk rett! Gled dere og snap meg gjerne når dere lager retten! Min snapchat: lalifestyle  

Tag gjerne:  #lalifestyle #lenealexandra

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *