Bikini Fitness ?

FullSizeRender-3

#Spons Topp: Run and Relax , Strømper: Zenzah , Hotpants: Nike 

Foto: Ikke verdens beste kvalitet siden jeg har tatt bilder av videon jeg tok for å sende til min coach, but it works 😉 lol..

 

Bikini fitness oppsto som fitness-gren i 2010, og kom til Norge i 2012 . Bikini fitness hører inn under Norges kroppsbygger & fitnessforbund (NKF), som igjen hører inn under den internasjonale moderorganisasjonen IFBB.

Kriterier det dømmes etter er i Bikini Fitness er et pent ansikt, en kropp som ser sunn og fit ut, med muskler og lavt kroppsfett, men ikke så mye muskler og så lite fett at man får veldig ripped og full av blodårer slik jeg har forstått det. I tillegg bedømmes hår, hud og makeup, samt utøverens individuelle fremføring på scenen. Utøverne blir vurdert utifra utstråling, eleganse og ynde. Hele reglementet og bedømmingskriteriene ligger her: http://www.ifbb.com/pdf/bikini_fitness_rules.pdf

Så det er en slags skjønnhetskonkurranse hvor man samtidig må ha litt muskelmasse kan man si.

Det hele handler om en helhetsvurdering. Det som er fint på èn person trenger ikke være det rette for en annen. Det er totalpakken som teller, hvor til og med ansiktet teller med. Til sist koker det ned til hva dommerne syns er pent å se på.  Et pent ansikt og en symmetrisk fit og sunn kropp med gode proporsjoner. Og har du en fin sceneopptreden har du hele pakken.

Bikini Fitness har blomstret opp og det er mange unge som kunne tenke seg å delta, men det kan være lurt å tenke seg om to ganger. Det kan være krevende mentalt å stå på en scene og bli bedømt basert på sitt utseende og sin kropp. Og har du spiseforstyrrelser bør du holde deg langt unna denne sporten.

Vurderer du å stille i Bikini Fitness og lurer på om du har en kropp som er egnet for det ville jeg tatt kontakt med en profesjonell coach eller klubb for å få en ærlig vurdering. Det er ikke alle som er egnet for dette da det her dreier seg mye om det estetiske og ikke alle er skapt genetisk slik at de passer til denne idretten.

Selv øver jeg ca 10-15 minutter på poseringen hver dag, trener ca 7 økter i uken nå og så krever det en del planlegging med alle beautytingene. Men det har jeg god trening i fra jeg var modell og stortrives med, så det er bare kos. Dessuten er jeg jo heldig å ha et fantastisk Beautyteam og gode coacher rundt meg 🙂

Jeg ville aldri greid dette så bra uten dem.

Teamwork is dreamwork 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *