Lurer du på hvordan det går med dietten min?

Det var noen av dere som etterlyste en update angående hvordan det går på dietten jeg tester ut. Det er en såkalt «BikiniFitness» diett jeg går på og det er i mine øyne ikke så mye hokuspokus. Ganske logisk alt sammen spør du meg. Det handler om å opprettholde så mye muskelmasse som overhodet mulig og miste såpass mye fett at musklene kommer fram til sin rett. Og det handler om – og + på samme måte som økonomi. Du kan ikke bruke mer penger enn du har i banken. Og her handler det om hvor mange kalorier du spiser vs hvor mange du forbruker.

Du kan kanksje sammenligne det med å sende bilen på en overhaling. Det er utrolig fasinerende å se hvordan kroppen vår ser ut uten alt fettet. Vi har det alle i oss under der et sted. Selvfølgelig ser det som er under der bedre ut om du har lagt ned noen timer i treningsstudio og pumpet litt. Vel, hvertfall i mine øyne. Men vi har hvertfall alle et enormt potensial til å få fram det det beste i oss selv hva enn nå du måtte mene at det er. For det er ingen tvil om at vi alle har ulike meninger om hva som er pent. Noen synes ikke supertrente folk er lekre, men det synes jeg! Jeg digger det! 😉 Det står så stor respekt av hvor mange timer som er lagt ned av hardt arbeid. Det krever disiplin og er det noe jeg synes er attraktivt er det nettopp det!

Vel, sier verken at jeg hadde mye fett eller at jeg har blitt fettlaus, men det er utrolig spennende å være i denne prosessen som jeg koser meg med. Jeg er skikkelig nerd for tiden og merker at jeg får enda større lidenskap for arbeidet mitt og jeg får enda mer tro på å skape amazing resultater for mine kunder. Fordi jeg kjenner det på min egen kropp og SER visuelt sett at det ER mulig. Og det er faktisk så mye enklere enn jeg trodde når man først bare bestemmer seg for det og gjør det! Dette er utrolig spennende! Og det er hittils overraskende lett å gå på en fitnessdiett. Det krever bare at du bestemmer deg, følger en plan og er strukturert. Det handler om å holde fokus og å levere det du skal levere. Akkurat som du har arbeidsoppgaver på jobben har du i dette tilfellet et gitt antall kcal du skal ha i deg i løpet av en uke og et gitt antall treningsøkter.

Min coach/ fitness mentor:

ChristianEgner

Daglig leder og eier av Partner Gym. Deleer Avancia Skedsmokorset. Personlig trener og kostholdsveileder.

Verdensmester 2012 & 2013
Europamester 2012 & sølv 2013
Vinner av Proff kort i Natural Bodybuliding USA

Jeg ønsket å lære mer om fitness og det ekstreme og da ønsket jeg å lære fra de beste. I framtiden ønsker jeg å coache fitnessatleter og derfor ønsket jeg å lære mer om dette ved å gjennomføre en slik prosess selv.Jeg ønsker å vite hva jeg snakker om når jeg skal være fitnesscoach.

Hittils har Christian og jeg fungert supergodt som et team så jeg er glad for å ha valgt nettopp han. Han er en utrolig ydmyk rolig fyr og det er noe jeg virkelig setter pris på. Et godt forbilde.

Samtidig er Harald på Haralds gym en god støttespiller for meg og en del av mitt team. Jeg trener der fast 3 ganger i uken og han passer på meg slik han har gjort siden jeg var 20 og ute og kjøre.

Det er viktig å ha et godt team rundt seg om du skal stille i fitness. Ikke gjør noe av dette på egenhånd! Det anbefales IKKE!

Jeg er glad jeg har en kjæreste som har stilt i Fitness før også. Han er en enormt god støtte. Her om dagen utfordret jeg han ved å si at jeg aldri ble støl i rompa. Han tok utfordringen og nå klarer jeg knapt å sitte på rumpa mi. Thats love <3

Resultater:

målinger_0079

Ser at dette ikke er den aller siste oppdatering. Men jeg har gått fra 16 % i fett til 11,2 % siden 1.november og opp 2 kg i muskelmasse. Det vil si at kroppsammensetningen er endret ganske mye.

Jeg gikk lenge på 1667 kalorier siden jeg fortsatte å gå ned. I slike situasjoner er det fint å ha en profesjonell coach som følger opp. Det er nok fort gjort og falle for fristelsen og å gå for raskt ned i kalorier siden mange jenter tenker at jo mindre jeg spiser jo tynnere blir jeg. Men det er ikke nødvendighvis det lureste. Jeg gikk ikke ned til 1447 kalorier før jeg var på 11,2 i fett% og ting begynte å «stagnere». Det er viktig å få i seg nok næring også på diett og derfor bør man ikke forhaste seg. Spis hver eneste kalori og kos deg med maten! Hittils har jeg ikke vært sulten på dietten. Jeg har spist god mat.Tenk næring i forhold til målet. Dette er veldig detaljert, så det gjelder å holde fokus. Derfor er ikke dette for alle.

Min treningsuke:

Mandag: Høy reps beintrening Tirsdag: Høyrep overkropp Onsdag Høy rep overkropp Torsdag: Intervaller Fredag: Tung beintrening Lørdag: Tung overkropp trening Søndag: Intervaller

Jeg tror det er enklere for meg å være på et slikt treningsprogram og en diett enn andre mennesker. Det at jeg er utdannet personlig trener og har jobbet med livsstilsendringer, muskelvekst og vektnedgang med andre mennesker i flere år i tillegg til at jeg lærte enormt mye av å ha spiseforstyrrelser gjør nok at jeg har en fordel. For jeg blir ikke dritstressa om jeg en dag ikke får gjort den økten jeg skulle ha gjort eller spise noen gram for mye kyllingfilet. Jeg har en common sense og kjenner kroppen min godt. Jeg har en plan, men det er fortsatt viktig og kunne være fleksibel og ha et liv ved siden av. Kjæresten min merker f.eks veldig lite til at jeg er på diett. Jeg gjør ikke et stort nummer ut av det. Dessuten har han stilt selv og vet hva det går i. Som han sa.. Hadde det ikke vært for at jeg var mentalt sterk og virker ha psykisk kontrol over det jeg gjør så ville han ikke vært like positiv til at jeg gjør dette. Men han respekterer meg og støtter meg. Han er stolt av meg og min disiplin og målbevissthet.

Dietten:

Dietten består per dags dato av at jeg nå spiser 1447 kcal. Dette er selvfølgelig ikke sunt, men målet mitt nå handler om prestasjon framfor helse. Jeg blir fulgt opp av en dyktig coach og er opptatt av å gjøre det på en sunnest mulig måte selv om toppidrett i utgangspunktet ikke er sunt. Det ekstreme er jo ikke det sunne. Men i perioder er det helt ok å være ekstrem. Bare det ikke blir slik at det blir hverdagen. Når hverdagen kommer skal jeg opp i en høyere fett%.

Jeg spiser havregrøt med proteinpulver, cottagechees med salmalaks og aocado, kylling og søtpotet, riskaker, omega 3 i hovedsak på dietten denne gangen.

Men eg mikser og trikser litt alt ettersom. Jeg er opptatt av å kose meg også, så da jeg laget biffmiddag til min kjære spiset jeg også biff selvfølgelig. Jeg sørget bare for å sjekke i appen MyFitnessPal hvor mange kalorier som er i 100 gram biff og sørget derfor for å holde meg til gitt antall kalorier jeg skulle spise den dagen 🙂 Så det trenger altså ikke være så stress å gå på diett om man bare setter seg inn i det og vil det sterkt nok.

Hvordan er formen?

formbilde1

FullSizeRender-2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *