Ingen suksess uten smerte

LeneAlexandra_0143

Foto: Rolf Ørjan Høgset Makeup: Stephan Ulven Oien Internasjonal hovedmakeupartist for Isadore Hair: Me & stephan

Hadde jeg visst at min endringsprosess ville ta så lang tid som den har gjort er jeg jammen ikke sikker på om jeg hadde valgt å ta sjansen slik jeg gjorde i 2008, men jeg er stolt og glad over at jeg gjorde det. Det er nå 7 år siden jeg valgte å endre livet mitt. Jeg har lenge trodd at jeg visste hvorfor, men etterhvert som årene har gått har alt blitt mye klarere for meg og jeg lærer stadig nye ting om meg selv siden jeg ikke er redd for å stille meg selv spørsmål. Livet er og forblir en evig endringsprosess for de av oss som er lidenskapelig opptatt av selvutvikling.

Det å være glamourmodell og å vise meg fra mine feminine sider som artist eller hva det måtte være var en lidenskap og noe jeg elsket å gjøre. Dette er fortsatt en STOR del av meg og noe det var vondt for meg å ofre da jeg fikk stort utløp for mine kreative og skapende sider ved å spille disse rollene. Jeg følte meg ikke respektert som menneske da jeg gjorde dette og jeg var desverre ikke sterk nok eller hadde nok livserfaring til å innse hvor skoen trykket den gangen. Jeg var ikke forberedt på å få så mye pes for å være meg selv. Neida, jeg var ikke helt meg selv. Jeg gjemte meg bak en bimborolle siden jeg var redd jeg ikke var bra nok. Jeg hadde ikke behøvd å endre så sinnsykt da jeg først gjorde det, men det har vært min måte og bli kjent med meg selv på. Jeg ofret levebrøda mine ( silikonpuppene) og karrieren og bygget opp min nye identitet og karriere på ny.

Jeg ER en babe og kommer alltid til å være det. Det er en del av meg. Jeg sminker meg før trening og er opptatt av å se så fab ut jeg kan til enhver tid. Riktignok gikk det litt til hode på meg en periode og det ble en besettelse. Jeg var på et tidspunkt drevet av perfeksjonisme og følte aldri jeg var bra nok. Og dette var nok en av de største grunnene til at jeg følte jeg var nødt til å endre livet mitt til noe som var sunnere for meg i lengden.

Så jeg valgte å gjøre en del endringer i livet mitt av helsemessige årsaker, at jeg ønsket å bli respektert. Jeg forstod at jeg trengte flere bein og stå på og en bedre balanse mellom mitt indre og ytre. Jeg måtte lete fram min indre styrke og finne ut av hvem jeg var.  I ettertid har jeg jo skjønt at det handlet mer om at JEG var nødt til å respektere meg selv først og at jeg egentlig ikke hadde behøvd å tilpasse meg samfunnet slik jeg faktisk har gjort. Riktignok har nettopp den erfaringen ved å gjøre dette lært meg enormt mye om mennesker og hvordan vi oppfatter andre mennesker, førsteinntrykk, kommunikasjon og psykologi. Det har vært en enormt spennende reise som jeg fortsatt er på.

Jeg har balansert mellom ytterpunkter i livet og strekt strikken langt i mange sammenhenger. Men det er typisk meg og være ekstrem til tider. Jeg liker det 😉 Det er deilig!  Det har alltid vært viktig for meg å levere enten det har vært når jeg har gjort mindre smarte valg eller gode valg. Jeg er en person som liker å gå all in å satse enten det er jobb eller kjærlighet. Det er en del av min personlighet. Hva er det verste som kan skje? Jeg tror på at man må tørre å tape for å vinne! Og går man ikke all inn så kan man heller ikke forvente å vinne.

Etter å ha sprengt grenser og kjent på livets ups and downs har jeg den senere tiden virkelig blitt bevisst på hvem jeg er og jeg har innsett at jeg heller vil ha noen få følgere som respekterer meg som jeg er framfor å være noe jeg ikke er for å bli likt av alle andre. Jeg kan ikke til enhver tid leve med å være politisk korrekt og jeg passer ikke inn i en A4 boks. Det er rett og slett ikke meg! JEG respekterer mennesker som er annerledes enn meg og synes flere mennesker i dagens samfunn burde bli mer rause mot hverandre og se det fine med at vi er forskjellige. Min misjon på denne jorden handler om å gjøre andre mennesker bedre og da måtte jeg starte med meg selv.

Jeg har stilt meg selv mange spørsmål de seneste årene og spurt hvorfor jeg har tatt og tar de valgene jeg tar. Hva er det som driver meg er det mange som lurer på.

Jeg har kjent på smerten i livet og vært så langt nede at jeg har hatt lyst til å dø. Dette gjør noe med deg. Du får en innsikt og et perspektiv du ellers ikke ville ha fått. Dette har gjort at jeg setter ekstra stor pris på livet! Jeg lever NÅ! Det er nå livet er. Vi har ingen garantier. Hvor lenge vi lever og om vi lever flere ganger er det ingen som vet.

Jeg velger å nyte hver eneste dag. Det var noen som skrev til meg på insta her om dagen at jeg skiftet partner raskere enn hun skiftet truser. Vel, da synes jeg hun skal skifte truser litt mer enn 4 ganger i året. Livet er for kort til å kaste bort tiden på noe som ikke føles rett. Javisst må man jobbe for det, men når det går på helsa løs er det faktisk på tide å gå videre.

Det jeg prøver å si er at akkurat der jeg er nå har jeg det helt fantastisk og jeg velger å være takknemmelig for hver eneste dag jeg har med de menneskene rundt meg som jeg er så glad i. Jeg føler meg rik på opplevelser, kunnskap og mennesker jeg er glad i <3 Jeg føler meg VELDIG heldig og tar ingenting av det gode jeg har i mitt liv nå for gitt. Jeg vet at det eneste jeg kan gjøre er å gjøre mitt beste, men for noen vil det uansett ikke alltid være bra nok. Det betyr ikke at jeg ikke er bra nok av den grunn.

Etter 7 år hvor jeg har jobbet med å bli mer bevisst på hvem jeg er og hva jeg vil har jeg innsett at jeg er ei sterk, målbevisst, hardtarbeidende jente som ønsker å leve et meningsfullt liv hvor jeg kan skape positive endringer i andre menneskers liv og gi de økt livskvalitet. Jeg er også en sårbar, følsom jente som liker dype samtaler og som liker å filosofere over livet. Derfor setter jeg pris på å kommunisere med likesinnede slik at jeg blir stimulert på flere nivåer.

Jeg er smart, opptatt av å se bra ut og å kunne vise omsorg og hjelpe andre mennesker der jeg har kapasitet.

Jeg gleder meg til 2016. Nå er det slutt på å unnskylde meg for at jeg faktisk er dyktig! Jeg er stolt av alt jeg har oppnådd og jeg er stolt av den jeg er i dag!

Hva har jeg å tape ?

Nå er det på tide å fortsette å sprenge grenser! 

Ingen suksess uten smerte! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *