I følge mamma har jeg alltid vært ekstrem..

Jeg kom nettopp hjem fra måling hos Christian Egner som er verdensmester i Fitness. Han er en utrolig dyktig fyr som jeg setter stor pris på og kunne ha som sparringspartner da det er viktig for meg og hele tiden lære mer og øke min kunnskap. Jeg ønsker å lære fra de beste.  Som jeg skrev for en tid tilbake tester jeg ut hvordan en fitnessdiett kjennes på kroppen da jeg i framtiden kunne tenke meg å coache fitnessutøvere.Det er viktig for meg å selv ha kjent det på kroppen for å vite hva jeg snakker om.

Jeg startet 1.november og vekten min står ganske i ro fortsatt. Fra 1.november og til nå har jeg gått fra 16- 12,5 i fett% og opp 2 kg i muskelmasse. Det vil si at min kroppssammensetning har endret seg 4 kg. Slike detaljer er skikkelig spennende og fasinerende for en nerd som meg. Jeg spiser 5 måltider per dag. Startet på 1898 kcal per dag da man må ligge lavere i kavlorier enn man forbruker når man skal ned i fett%. Samtidig er det viktig og ikke ligge for lavt siden vi ønsker å beholde muskelmassen siden muskler brenner fett OG opprettholder styrke og form.

Nå ligger jeg på 1667 kcal per dag og det var meningen at jeg skulle gå ned på kaloriene, men siden jeg hadde gjort en så god jobb og ligger foran skjema ifht hva vi hadde planlagt fikk jeg ligge på samme antall kalorier en uke til 🙂 13.desember skulle jeg egentlig vært på 13 % fett, mens jeg på mandag 30.november allerede var på 12,5 % fett uten å ha mistet muskelmasse.

Hittils har det ikke vært noe stort problem for meg å gå på diett da jeg spiser stort sett slik mat som jeg pleier fra før, bare litt mindre. Jeg spiser havregryngrøt med sjokoladeprotein, ris, kylling og brokkoli, cottagecheese, salmalaks, avocado, omega 3, bcaa under trenign, riskaker + peanøttsmør. Så jeg spiser solid nærinsgrik mat.

Det er viktig for meg å gjøre dette på en forsvarlig måte selv om jeg først og fremst setter dette i katoegorien toppidrett / ekstremt og ikke sunnhet. Du kan IKKE leve på en konkurransediett hele tiden. Da vil jeg si det faller inn i spiseforstyrrelsekategorien og ike helsemessig forsvarlig. Dette er ikke noe jeg anbefaler hvemsomhelst å gjøre. Men jeg er veldig bevisst på hvorfor JEG gjør dette. Mange sier det er mye steroider i fitnessmiljøet i Norge og derfor lurer jeg på hvordan resultateter man kan skape naturlig uten steroider og silikonpupper for den slags skyld.My boobs are gone for å si det sånn..lol..

_PB22327wtmk_TPTYQVSZXB

Dette bildet er min største motivasjon for å være så disiplinert og fokusert som jeg er. SÅ enkel er jeg! Jeg har det som bakgrunn på min mobil og ser på det hele tiden. Jeg hjernevasker meg og det funker. Dette gjør at jeg klarer å gjøre det lille ekstra som skal til hver eneste dag. Jeg har ikke bare fokus på det langsiktige målet, men også detaljene underveis .Jeg opptatt av å lære underveis og nyte prosessen. Jeg skriver ned dagbok og erfaringene jeg gjør meg for å kunne gi kunnskapen videre slik at andre kan oppnå samme resultater som meg om de vil. Dette er en utrolig spennende endring og jeg digger å forske på hvordan kroppen fungerer og bruke min egen kropp som et verktøy i mitt fag.

 

Skal vi nå et mål må vi virkelig ville det og vi må ha en sterk indre motivasjon for å takle smerten mot målet!

Selv gjør jeg denne ekstreme dietten for å:

 1. Lære mer om ekstremdietter og treningsprogram
 2. Kunne coache fitness atleter
 3. Gi fingern til de som tror det ikke er mulig å gå opp i muskelmasse samtidig som man går ned i fett %
 4. Vise at man kan få bra resultater uten steroider
 5. Kan jeg klare dette må da overvektige klare å gå ned noen kg!
 6. Å gi fingern til janteloven å leve i tråd med mine verdier
 7. For mestringsfølelsen
 8. Fordi jeg digger det ekstreme
 9. Fordi jeg har stor lidenskap for faget mitt og ikke minst det estetiske
 10. Jeg lærer best ved å gjøre
 11. Jeg følger en drøm

23.januar kommer jeg til å estetisk sett ( ikke helsemessig) være i min råeste form ever hittils i livet det året jeg fyller 35 år, skape noen amazing bilder og føle meg dritfresh når jeg pumper på Musclebeach i Los Angeles og er på FitnessExpo messen. Dette er en drømmer jeg realiserer! Faktisk sa moren min at jeg har hatt lyst til dette siden jeg var 17 år gammel og startet trene styrketrening på Askim helsesenter. Det har bare ikke passet slik + at jeg har manglet kunnskapen. Nå har jeg kunnskapen, teamet og muligheten.

Jeg er heldig som får råd av både Christian Egner, min gode venn Harald på Haralds og flere andre som har gjort dette før meg 🙂

Hva er deres indre motivasjon for å trene? Hvorfor kommer dere til å nå målet?

6 Comments on “I følge mamma har jeg alltid vært ekstrem..

  • Tusen takk! Hver sin smak . Ikke alle må drive med fitness da 😉 <3

  • Dette klarer jeg ved å være disiplinert, ha gode rutiner og struktur i kosthold og trening. Følger en detaljert plan 🙂 Måler med fettklype hos Christian Egner min fitnessmentor 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *