Hvor mange ganger skal du tilgi?

Sorry

Foto: www.kristendom.dk

Hvor mange ganger skal du tilgi? Hvor mye skal du akseptere og finne deg i? Hvor raus skal du være?

Jeg er tilhenger av raushet, men det går til et punkt hvor du ikke kan tilgi flere ganger. Noen ganger må du bare gå videre i livet og lukke en dør. Det går til et punkt hvor du ikke lenger føler deg respektert og hvor du er i ferd med å miste deg selv totalt. Det er ikke verdt å ødelegge sitt eget liv for å ta vare på et annet menneske. Når du går under og noen suger ut dine krefter har du til slutt ingenting og gi. Når noen sier en ting og gjør noe annet. Beklager, jeg klarer ikke å forholde meg til slike mennesker mer i mitt liv. Jeg ønsker å bruke min tid på mennesker jeg kan stole på og som gir meg trygghet i mitt liv.

Selv ønsker jeg å tilgi. Jeg ønsker å være raus og se det beste i mennesker, men det går til et punkt hvor noen tråkker så mye over mine grenser at jeg ikke ønsker å ha de i mitt liv lenger. Dette betyr ikke at jeg hater disse menneskene, men at jeg foretrekker å bruke min tid på mennesker som innehar de kvaliteter jeg verdsetter høyest. De menneskene som ikke respekterer meg og mine verdier kan leke med sine likesinnede.

Noe av det som betyr mest for meg er ærlige mennesker som ikke bare prater, men som lever i tråd med det de sier. Mennesker som er lojale og ikke bare sier noe i en gitt stemning for så og endre mening et par dager etterpå. Dette handler for meg om at jeg har kommet til et sted i livet hvor jeg har fått mer selvrespekt og jeg føler jeg fortjener å bli respektert.

Jeg vil ingen mennesker vondt, men noen ganger er det greit å ta et valg og gå videre i livet sitt.

Husk at det er opp til deg hvilke mennesker du ønsker å ha i ditt liv.

4 Comments on “Hvor mange ganger skal du tilgi?

    • Bare hyggelig kjære deg! Det er helseskadelig og ikke være deg selv. Finn noen som liker deg som du er!

    • Lena , jeg er helt enig i at man må jobbe for det.Men når man har for lite felles verdier og tanker om framtiden tror jeg ikke det er bra for helsen. Når man har en snill og god kjæreste som virkelig bryr seg og du kunne tenke deg å leve livet med vedkommende er man villig til å gå igjennom det meste sammen selvfølgelig. Enig i at livet er og gi og ta. Livet er for kort til å være i et forhold hvor man ikke føler man kan være seg selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *