Er du bevisst på hva du bruker tiden din på?

Foto: Mindtools.com
Det er kun 24 timer i døgnet. Følger du flokken som en sau og sier ja til alle som spør kommer du aldri til å nå dine egne mål. Sier du for mye ja når du mener nei kan du i verste fall miste deg selv og bli utbrent.

Jeg opplever at mange er redd for å si nei. Men tenk over at for hver gang du sier ja når du mener nei sier du nei til deg selv. Det er viktig at du har selvrespekt og praktiserer positiv egoisme. Da mener jeg at du setter deg selv først. Ja, jeg mener at du er den viktigste personen i ditt liv. Nei, jeg mener IKKE at du skal være egoistisk. Men realiteten er at om du sier for mye ja til andre vil du til slutt høyst sannsynlig ikke ha mer energi å ti til andre.

Det er viktig at det er en balanse mellom hva du gir og får. Dette har jeg innsett at krever en del disiplin og mot. Du må vite hva du vil og tørre å si hva du mener. Det er viktig at du er bevisst på dine verdier og tør sette grenser og si nei.

Jo flinkere du blir til dette jo mer tid får du til deg selv og å nå dine egne mål. Er du ikke bevist på dine mål vil noen andre høyst sannsynlig dra deg i sin retning og du vil ende opp med å være en sau som følger etter og gjør det du får beskjed om. Mange liker det og det er også greit. Men er du ikke typen til det vil det gå utover din livskvalitet.

Vi blir alle påvirket enten vi vil eller ikke. Nå i dagens samfunn hvor det florerer av informasjon over alt rundt oss til enhver tid krever det mye å beholde seg selv. Vi blir påvirket i underbevisstheten enten hi vil eller ikke. Men vi kan selv velge hvilke vi blir påvirket av.

Selv har jeg ikke TV og jeg har hatt fri fra insta, snapchat og facebook siden søndag og kommer til å ha en stund. Hvorfor gjør jeg dette? Jo, dette er et tiltak jeg gjør for å kunne tenke mine egne tanker og samle energi. Dette gir meg dessuten mer fokus til å fullføre boken min, coachingstudiene, videreutvikle mitt foredrag og følge opp mine faste PT og MT kunder.

Dette gjør at jeg kan gjøre noe bra og oppleve mestring framfor å gjøre masse halvveis og føle meg utilstrekkelig.

Kvalitet framfor kvantitet.

Vær selektiv med hva du bruker din tid på. Tiden din er verdifull og husk at du får ikke tilbake tiden. Tiden hår uansett videre. Og du blir et produkt av dine 5 nærmeste. Så sørg for og omgåes mennesker med de verdiene du ønsker å ha.

Når du har et tydelig mål er det større sjanse for at du blir mer bevisst på tiden din. Så sett deg et mål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *