Ærlighet varer ikke alltid lengst

Foto: Pinterest
Du har sikkert også hørt at ærlighet varer lengst. Selv har jeg alltid pleid å si min mening i tide og utide selv når jeg ikke har blitt spurt, men etterhvert har jeg forstått at sannheten faktisk kan såre. Det er ikke alltid vi bør si hva vi tenker. I en del tilfeller er ikke mottaker mottagelig for det. Dette dreier seg ofte også om at vi mennesker har ulike metaprogrammer ( filtere vi prosessorer informasjon ) noen er såkalte «matchere» som gjerne vil være enige, mens vi har mismatchere som vil være uenige og gjerne si det motsatte. Har man ulike metaprogrammer kan det bli utfordrende å ha en god kjemi. Har man derimot samme metaprogram eller klarer snakke samme språk er det enklere å ha en god kjemi. Så ærlighet varer nok ikke alltid lengst. Noen ganger går det Ann å holde kjeft og glede seg på andres vegne framfor å tilfredsstille sitt ego ved å si imot bare for å fram sin mening. Vi har alle ulike interresser, men det handler om å gi og ta. Noen ganger kanskje du gjør noe for noen som du egentlig kanskje ikke har tid eller lyst til siden du bryr deg. Da er det hyggelig om man blir behandlet på samme måte tilbake. Jeg tror det er viktig å respektere at vi alle er ulike og ikke disse andre fordi de har andre interresser enn oss..

Altså.. Noen ganger kan det være like greit å si hva de vil høre for husfreden sin skyld framfor å presse fram sin mening…

2 Comments on “Ærlighet varer ikke alltid lengst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *