Har du styrken i deg selv?

12.08.10_0226

 

Noen ganger opplever jeg å møte mennesker som er mer opptatt av hvor mange kjendiser jeg kjenner, hvor mye jeg tjener og hvordan jeg ser ut enn hvilke verdier jeg står for og hvordan jeg er som menneske. Vi har alle ulike drivere og jeg må si jeg finner dette svært interresant siden jeg alltid har være interresert i å forstå mennesker som er annerledes enn meg selv. Og jeg var nok selv også litt mer som de i min fortid før jeg i 2008 startet og lytte til min egen magefølelse og bygget meg selv opp på ny fra scratch basert på mine verdier.

Når alt kommer til alt. Hva har du egentlig? Alt du har kan du faktisk miste! Det eneste du med sikkerhet har er styrken i deg selv og din egen drive. Men allikevel jobber folk ræva av seg for å ha det siste nye av både interiør, klær, biler og båter. Jo mer du har jo mer risikerer du å miste. For noen virker det som om meningen med livet er å bli rikest mulig. Men vil det gjøre deg lykkelig? Om du må tråkke på tvers av dine verdier og gjøre ting du ikke føler deg komfortabel med for å tjene alle pengene du vil tjene.. Er det verdt det?

Jo mer penger du tjener jo mer ansvar har du og ofte øker stresset. Vi aner ikke hvor lenge vi lever, men det ender samme sted for de fleste slik jeg har forstått det. Mange stresser så mye for å tjene alle disse pengene. De snakker om økonomisk frihet. Jeg har skjønt at dette har ulik betydning avhengig av hvem som ser. Javisst gir penger flere muligheter, men gir det egentlig mer frihet? Jeg er ikke overbevist.. Frihet kan bety så mangt. Det spørs hvem som ser. Still deg selv spørsmålet. Hva er frihet for deg?

Mange er opptatt av status og vil gjerne at andre skal vite at de er suksessfulle og tjener godt. Om du tjener godt. Vil du egentlig at folk skal vite det? Hva om mennesker kun er interresert i deg på grunn av dine penger eller av din status? Hvordan ville det være for deg? Hva om det blir vanskelig for deg å finne noen som ser DEG og bryr seg om deg akkurat som du er uten pengene og suksessen? Hvordan ville du oppleve dette?

Hva er du da egentlig uten alt du eier og har. Helt naken og helt alene. Ville du hatt de samme vennene om du en dag våknet og hadde tapt alt du eide ? Hvem er du? Er du lykkelig i deg selv? Har du styrken i deg selv ?

2 Comments on “Har du styrken i deg selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *