Hvilke tilskudd skal jeg ta?

Magnesium

 

Det er et hav av ulike tilskudd på markedet vi kan ta som det blir lovet at vil gjøre vårt liv bedre. Selv lar jeg meg ikke lett selge til. Jeg har min egen integritet og ønsker sjekke opp  litt før jeg tar mine valg på hvilke tilskudd jeg føler jeg har behov for.

Jeg er av den filosofi at vi får i oss mye fra maten selv om det desverre ikke alltid er like bra kvalitet på maten som det tidligere var med mindre du kjøper mat som ikke er sprøytet hvilket riktignok kan bli dyrt i lengden. Så vi må alle ta valg i forhold til våre verdier.

Hvorfor ta magnesium:

Den virker avslappende på alle typer muskulatur. Den påvirker hjerterytmen, virker lett beroligende, samt at den er helt avgjørende for energiproduksjon i cellene. Magnesium er også viktig for omdannelse av omega 3 og 6, den såkalte prostaglandin-syntesen. Omtrent 65 % av magnesiumet vi har i kroppen befinner seg i skjelettet og tennene.Som for kalsium, er skjellettet en reserve hvor kroppen kan hente magnesium ved behov. Den resterende delev av magnesium befinner seg i blodet, kroppsvesker, celler og vev. Hjernen har faktisk en høyere konsentrasjon av magnesium enn det som finnes i blodet. Magnesium er videre tilstede i høye konsentrasjoner i hjertet, mesteparten inne i cellene. Magnesium er også en vesentlig faktor for at hjertemuskulaturen skal fungere godt, og bidrar til at hjertet «slapper av» mellom slagene.

Mange forskjere mener at vi i dag får i oss for lite magnesium gjennom kosten til å dekke et optimalt behov. Internasjonale undersøkelser viser at ca 80% av verdens befolkning får for lite magnesium via kosten! Utfordringen er at det ikke finnes en god målemetode for  å avdekke om du har nok magnesium. En blodprøve som viser mangel på magnesium vil nødvendighvis ikke være korrekt da magnesium i stor grad befinner seg i cellene i kroppen. Man antar at når en mangel på magnesium kan påvirkes gjennom en blodprøve , så er det betydelig mangel tilstede.

Symptomer på magnesiummangel:

Muskelsvakhet, skjelvinger, spenninger og kramper spesielt i hender og føtter. Uregelmessig hjerterytme. Tretthet, irritabilitet, lett forhøyede kolesterolverdier, blodtrykk og blodsukker.

Så om du stresser mye,  sliter med å sove eller har muskelkramper KAN magnesium hjelpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *