Et liv uten mål er ikke et liv!

frumaela_lilla_ukeplan-600x415

Vi har alle mål, små eller store enten vi vil innrømme det for oss selv eller andre. Ingen mål er teite og det er ikke ET fasitsvar på hva som er et rett mål. Det er visse regler og oppskrifter i ulike teoribøker og i følge forskning som visstnok skal være den lureste måten å sette et mål, men når alt kommer til alt handler det om hvor sulten du er på å nå målet og hvor viktig et er for DEG!!

Jeg har nådd en del mål i løpet av livet mitt og mange spør meg hvordan jeg får til alt sammen. Etter å ha begynt å legge merke til hvilken feedback jeg får har jeg begynt å se hvilke egenskaper jeg har som andre ønsker. Noen av mine beste egenskaper er at jeg er målbevisst, mine gode verdier, drive, engasjert, nysgjerrig, ærlig, strategisk tøff, god på å se og lese andre mennesker.

Lenge så jeg på meg selv som en person som ikke var god på orden og struktur og sa det til meg selv også. Det ble  ikke akkurat bedre av den grunn. Da jeg gikk mental trener sertifiseringen begynte de i klassen og si imot meg og det er jeg meget takknemmelig for i dag! De mente det var umulig å ha nådd alle målene jeg har nådd og oppnådd så mye uten å være god på orden og struktur. Hm.. Dette fikk meg til å tenke og jeg hadde så lyst til å tro på dem. For var det noe jeg hele tiden ønsket å bli bedre på var det orden og struktur siden det er ekstremt viktig. Jeg tok en personlighetstest som viste at det var andre sider ved meg som var sterkere, men når det gjelder å nå mål har jeg etterhvert forstått at jeg faktisk ER god på orden og struktur og jeg har dessuten sluttet å si til meg selv at jeg ikke er god på det 🙂 Dette mye fordi jeg er målbevist av natur, digger å nå nye mål . Når jeg jobber fokusert mot et tydelig mot et mål er jeg i mitt ess. For meg er det viktig å ha mål for å ha god orden og struktur i hverdagen. Grunnen til at dette er viktig for meg er at da er det lettere for meg å ha disiplin og å ta valg hver eneste dag. Men jeg er ikke i nærheten av de personlighetstypene som jobber med regnskap. Hehe.. På et tidspunkt må det være «Bra Nok!»

Jeg er mer den som gjør det som skal til for å nå målet og en av mine beste egenskaper som jeg har hatt hele livet er at jeg ser potensial og egenskaper hos andre mennesker. Dvs at om jeg mangler en egenskap delegerer jeg eller knytter meg til en person som kan noe jeg ikke kan slik at jeg når målet selv om jeg mangler en egenskap. Eks: Jeg hadde aldri skrevet en bok, så jeg måtte «rigge» et team rundt meg slik at jeg greide gjennomføre det og det fikk jeg til utrolig nok! Shit, hadde aldri trodd jeg skulle bli forfatter da jeg gikk på skolen. Altså kan dere alle klare å skrive en bok om dere virkelig vil det!!

ALT avhenger av målet!

Har jeg ikke mål blir jeg en utgave av meg selv jeg ikke er like fan av. Jeg er forholdshvis flink til å være impulsiv og leve i nuet, men dette gjør jeg seff best når planen med gode rutiner i bunnen er lagt. Nå er jeg inne i en periode hvor jeg ikke har noen store tydelige mål og det stresser meg. Derfor setter jeg mål på treningen for å ha noe å holde fokus på inntill jeg finner mitt nye store mål. Jeg har nådd alle målene jeg satt i 2008 og derfor må jeg gå inn i meg selv på ny og bestemme meg for retningen videre. 2015 er året hvor jeg er nysgjerrig, åpen, lytter og lærer, øker min kunnskap og «hviler» ( hvile for meg er hardt arbeid for andre har jeg skjønt). The show must go on.. 😉 Har du en gang smakt på sagflisen må du tilbake i manesjen. Sånn er det bare 😉 lol..

Hvordan jobber jeg for å nå mine mål? For meg handler det om kontinuitet og og aldri miste synet av målet. Jeg visualiserer mye og ser for meg bilder og video i mitt hodet når målet er nådd. Jeg er der allerede i mitt hode 🙂

Hver søndag går jeg igjennom ukesplanen og legger inn:

1. Søvn

2.Trening: Hva er målet med treningen? Hva må du trene for å nå målet? Hvor ofte skal du trene? Når skal du hvile? Hvor skal du trene og med hvem? med kompis, PT eller alene?

3.planlegger maten for uken. Lurt å ha en handleliste med de vanligste matvarene du pleier ha i kjøleskapet slik at du har de matvarene du trenger til enhver tid i kjøleskapet og ikke faller fristelsen til å spise ræva junkfood. Du kan dessuten skrive inn hvilke klokkeslett du skal spise og hva du skal spise. Om du er skikkelig nerd kan du jo skrive opp eksakt hva du skal spise ned til hvor mye maten veier i vekt, men det er få familiemødre som har tid til å være SÅ organized. Selv ikke jeg driver med sånt lenger 😉  Jeg tror ikke det er sunt når det blir ALTFOR organized i detalj.

En balanse er viktig!

4. Når skal du jobbe? Vi må jo jobbe for å tjene til livets opphold så vi har mat på bordet og tak over hodet, så arbeidstiden må inn i timeplanen. Men her er det viktig å tenke over målet med jobben. Noen jobber for mye og det går utover familien. Tenk over hva du skal utrette på jobben denne uken. Er du ansatt kan du tenke over hvordan du kan bidra til et godt arbeidsmiljø og hvordan du kan gjøre de rundt deg bedre. Vær den beste utgaven av deg selv. Vær den kollegaen du selv ville digget 🙂

5. Når skal du dusje, vaske , gå på posten, til legen, tannlegen, frisøren? Skriv en to to liste og skriv det inn i timeplanen.

6. Venninnetid og tid til lek og fjas må vi ha! Jenteprat. Her er det viktig å klare å si nei. Det er mange som spør meg om «en kaffe» og det er sikkert mange som vil ha en bit av dere også. Her må dere prioritere de som virkelig er deres venner og om det er noen andre som ønsker å ha «kaffe» ( som ofte betyr at de ønsker noe) kan dere si at det er ekstremt hektiske tider og om det var noe spesielt de tenkte på. Vi har kun 24 timer i døgnet og skal du nå målene dine må du bruke de effektivt. still deg selv spørsmålene: Har jeg lyst? Er det lønnsomt? Er det gøy? Er det i tråd med mine verdier? Er det relatert til målet? Hvis svaret er nei på disse spørsmålene kan du takke pent nei. Det er viktig at det er en vinn vinn situasjon for begge parter.

7. Familietid. Pleie forholdet du er i. Jepp, drømmeforholdet kommer ikke av seg selv. Vi må jobbe for det! Snakk med din partner og spør om det er noe du kan gjøre for han/ henne. Ofte er dagene så hektiske at man knapt rekker snakke sammen. Spør hvordan det går med din kjære. Alle har ulike behov og det gjelder å snakke det kjærlighetsspråket din kjære lystrer. Noen setter pris på å få være i fred og ha me time i en hektisk arbeidsuke, mens andre liker nærhet ,kos og å få snakke om de eventuelle utfordringene. Alle er ulike og det gjelder å vite hva din partner setter pris på. Eksempelvis ønsket min kjære at jeg skulle invitere ut på en sunn ingefærte 🙂 Haha..  Heldighvis ikke storforlangende kjæreste jeg har, men noe jeg mestret 😉

Maslows_behovspyramide

Jeg lever etter Maslows behovspyramide til enhver tid og mener at vi kan ikke bygge et hus uten grunnmur. I mange år før jeg oppdaget denne levde jeg med Maslows pyramiden opp ned.. Ikke rart det ble kaos.. hehe.. Vel, vi må dekke våre primærbehov aller først før vi starter med all selvrealiseringen. Jeg startet rett på selvresaliseringen uten grunnmur.. lol.. Anbefales ikke.. Jeg overlevde og greide å få til mye, men nå «rigger » jeg livet mitt annerledes og fokus er først og fremst på helsen.

Jeg koser meg med planlegging, digger å gjennomføre og ELSKER å nå målet!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *