Alle kan lage mat

Lagemat

Det er mange som sier de ikke kan lage mat. Jeg har selv sagt det samme. Men alle vet jo at det egentlig bare er løgn og ofte handler det om latskap eller at du ikke føler du har tid. Om du virkelig vil så klarer du å lage mat. Det handler om å følge oppskriften eller å være kreativ med maten om du ønsker det.

Selv er jeg vel ikke akkurat noen utpreget housewife og tenker i hverdagen mest på å få i meg næring. Det er ikke alltid så viktig for meg å lage fancy retter eller at det ser fabulous ut. Vel, med mindre jeg skal legge det ut på blogg eller insta da. For i det tilfellet ønsker jeg å inspirere og jeg vet at det visuelle har mye å si for mange mennesker. Personlig er jeg selv en kinestetisk og visuell person som verdsetter vakre ting.

Here the story goes. Jeg har vært i en del forhold hvor det ikke har falt naturlig for meg å lage mat da jeg blant annet ble kritisert for at jeg brukte feil utstyr, skjærtepå feil fjøl eller lignende. Dette motiverte meg ikke så mye til å lage mat siden jeg i utgangspunktet ikke følte jeg var så god på det. Jeg må innrømme at jeg mistet troen på meg selv på kjøkkenet og at det har krevd mye for meg å komme dit jeg er i dag. Jeg har alltid tenkt at de jeg ha vært i forhold med har vært flinkere enn meg til å lage mat og siden jeg bare gjorde feil tenkte jeg at jeg bare burde skygge banen og fokusere på de tingene jeg var god på.

Nå er jeg i et forhold hvor JEG faktisk er best på å lage mat. Ja, det er HELT utrolig! Jeg får i tillegg masse komplimenter for maten jeg lager og min partner gir meg full tillit på kjøkkenet og blander seg ikke opp i min matlaging. Dette har gitt meg enorm mestring og jeg føler meg faktisk BRA NOK på kjøkkenet. Jeg kommer nok aldri til å bli en Ingrid Espelid på kjøkkenet eller noen gourmetkokk men å se smilet på min kjære når jeg lager mat er så verdt det<3

Middagen på bildet over er kjempelett å lage:

Quinoa:  kokt i 15 minutter som beskrevet på pakken

Søtpotetmos: Du skreller potene, koker de, moser de, drysser litt salt og pepper og en dæsj smør .. Mmmmm

Salat: Skjærer opp den salat du ønsker

Biff: Litt salt og pepper, steke et minutt på hver side på høy varme og voila ferdig! ENKELT!

Vel, det jeg mener er at om jeg klarer det kan dere klare det jenter! Riktignok liker jeg å ta meg god tid når jeg skal lage nye retter osv. Det å ta seg et glass vin og kose meg med matlagingen er herlig, men det får jeg gjøre i helger. Stress forsøker jeg unngå, derfor går jeg for enklere varianter i en hektisk hverdag og det tenkte jeg skriver mer om senere.  Jeg er opptatt av å ha et enkelt, effektivt og næringsrikt kosthold som gir meg energi og næring så jeg kan være den beste utgaven av meg selv fysisk og psykisk og takle hverdagens utfordringer.

Vi klarer det vi vil jenter! 🙂

One Comment on “Alle kan lage mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *