TIMEMANAGEMENT

time-management-mind-map-paul-foreman

 

Foto: www.mindmapart.com

 

Et av mine favoritttemaer er timemanagement. Hvordan kan jeg jobbe smartere og mer effektivt slik at jeg kan få gjort unna mer jobb på kortere tid?

HER ER NOEN AV MINE TIPS TIL HVORDAN JEG SKAPER MER TID I MIN TIMEPLAN:

Vaskehjelp:

De fleste jeg kjenner bruker vaskehjelp nå til dags. Det er riktignok noen få som fortsatt synes det er latskap og ikke vaske selv. Selv forstår jeg at det kan være avkoblende å vaske selv, men som grunder ønsker jeg heller å bruke tiden min til å bygge selskapet mitt og komme hjem til en nyvasket og ryddig leilighet. Samtidig mener mange at det skaper mye unødvendige diskusjoner og uvennskap i hjemmet om man ikke bruker vaskehjelp.

Sende bil til vask:

For å være ærlig har jeg aldri vasket en bil annet enn på photoshoot i bikini back in the days da jeg var bikinimodell, så det ville tatt altfor lang tid og det er derfor ikke lønnsomt. Derfor føler jeg at jeg sparer tid på å betale de par hundre kronene det koster å sende bilen til vask.

Juice på døren:

Essentially juice leverer på døren og dette gjør at jeg får i meg mine vitaminer. (Dessuten synes jeg man skal unne seg litt luksus i hverdagen.)

Oppussing:

Bruk nettverket ditt. Selv har jeg laget en lukket gruppe på Facebook hvor mine venner og familie kommer med innspill og tips og bidrar der de kan. Jeg ville aldri klart å få til den oppussingen og samtidig holde energien oppe i min jobb som personlig trener og mental trener om ikke de var der og støttet og hjalp meg. Jeg føler meg utrolig heldig <3

Kjøretøy:

Selv har jeg benyttet meg av bil til nå, men det har jeg vel innsett at er verken økonomisk eller praktisk her i byen, så nå vurderer jeg faktisk å skaffe meg en elsykkel. Det er jo både praktisk, økonomisk og miljøvennlig. Nå på sommeren trenger man jo ikke bil når man bor i byen. Men når jeg kjører bil bruker jeg Easypark appen for å spare tid når jeg parkerer. Det er mer økonomisk, jeg har mer kontroll og det minsker stress for meg siden jeg da slipper å stå å vente på at kortet skal fungere eller at jeg slipper beregne hvor lenge jeg skal stå. Om møtet tar lenger tid enn ventet snurrer jeg bare på et hjul på appen og voila! Så forskyver jeg parkeringen og slipper bot. Digger virkelig den appen!

Ernæring:

Her er det flere ulike muligheter. Om man er virkelig hektisk kan man bestille mat direkte på døren fra Godt levert. Der får man en ferdig meny med en oppskrift man følger slik at man slipper tenke selv. Mange som er hektiske spiser ute og da anbefaler jeg å ringe å bestille maten før man ankommer stedet slik at man slipper å sitte å vente på å få menyen og så slippe å vente på å få bestille. Da kan man heller få maten med en gang man kommer eller eventuelt bestille takeaway og ta med seg i neste møte.

Om man skal være mer økonomisk vil jeg anbefale å være god på planlegging. Hver søndag kan man legge en plan og skrive ned hva man skal spise de ulike måltidene hver dag den kommende uken og man kan lage ferdig all maten søndag og ha med seg i matbokser. Det dummeste jeg hører er at man ikke har tid til å spise. Det blir som å si at man ikke har tid til å fylle bensin på bilen. Før eller siden stopper da bilen.. Og du også mao..

Ha en plan:

Om du ikke har en klar plan på ditt mål, hva dine verdier du ønsker etterleve er vil det garantert være noen som drar deg i sin retning. Det er enklere å sette grenser og si nei og holde fokus når du har et konkret mål. Så sett deg et tydelig mål, men delmål som er realistisk å nå slik at du opplever mestring og økt selvtillit på veien.

Kommunikasjon:

Jo mer tydelig du kommuniserer jo mindre misforståelser blir det og jo mindre tid kaster du bort. Si rett fram hva du mener og still direkte spørsmål for å unngå misforståelser. En periode brukte mange email mye, men nå opplever jeg at veldig mange har gått vekk fra det. En del er fortsatt veldig opptatt av å være veldig formelle. Selv er jeg mer opptatt av effektivitet og det å kunne chatte på Facebook, danne en gruppe med teamet man jobber med eller å ta opp telefonen og ringe føler jeg er mer effektivt. Hvertfall for min egen del får jeg ekstremt mange emailer og det tar lang tid før jeg får tid til å svare på alle. Og det er større sjanse for at jeg svarer raskt om det er korte, konkrete og tydelige mailer slik at det er enkelt for meg å ta en rask avgjørelse.

 

Positiv egoisme:

DET ER KUN 24 TIMER i DØGNET OG VI KAN IKKE PLEASE ALLE UANSETT HVOR MYE VI VIL! VI MÅ TA VARE PÅ OSS SELV FØRST OG FREMST SÅ VI HAR NOE Å GI!

HUSK Å LEGGE INN DIN «ME TIME», SØVN OG TRENINGEN I KALENDEREN FØRST!

NO HEALTH NO WEALTH!

 

ALLE disse tingene gjør at jeg presterer bedre i livet både i forhold til privat og jobb.

Lykke til med å finne mer tid i din hektiske hverdag! <3 <3 <3

<3 LA <3

                                                                 

 

                                                                                                                                                                                                                            #ad

One Comment on “TIMEMANAGEMENT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *