Drikker du nok vann?

Foto: littsmartere.com

Noen saker får man bare ikke repetert mange nok ganger og da jeg nå havnet akutt på sykhuset ble jeg påminnet på viktigheten av å drikke nok vann. Det er like mange svar på hvor mye vann du skal drikke i løpet av en dag som det er mennesker å spørre. Veldig mange liker å tro at de vet sannheten. Selv mener jeg at det er som med det meste annet. Individuelt! Vi må lytte til våre kropper!

De fleste trenger ca. to liter vann per dag. Deler av denne væsken kan imidlertid komme fra fuktig mat du spiser, som kokt pasta, ris og frukt. Det er også individuelt hvor mye væske hver av oss trenger. Dette avhenger blant annet av størrelse på kroppen, luftfuktighet og klima der du oppholder deg, og i tillegg har det betydning hvor mye du trener og svetter, sier Therese F. Mathisen.

 

Hvorfor drikke nok vann med sitron?

 

– Sitron virker styrkende på immunforsvaret. På grunn av de store mengdene vitamin C som finnes i sitronen, er den gull verdt for å styrke immunforsvaret og forhindre sykdom, for syke vil vi jo ikke bli.

– Sitronsaften sørger for at avfallsstoffer skylles ut og at du KAN slippe en oppblåst mage.

-Sitronvann kan ha gunstige effekter på betennelser i kroppen.  Syren fra sitronen kan trekke urinsyre fra leddene.

– Sitronen inneholder både vitamin C og askorbinsyre, som er viktig for et friskt skjelett og for å komme seg til hektene etter skader og sykdom.

– Lukten av sitron skal få deg til å slappe av og senke skuldrene. Sitron skal også være godt for den mentale helsen, takket være kaliumet som finnes i sitron.

– Sitronen inneholder mye kalium. Kalium skal styrke hjernen og nervesystemet. Har du lite kalium, vil du kunne være mer disponert for angst og depresjon. Så få i deg noen sure sitroner 😉

– Dagen derpå: Her snakker vi nyttig tips for alle som har lett etter en mirakelkur mot det kroppslige ubehaget vi ofte føler dagen etter en kveld ute. Sitronvannet vil ha en rensende effekt og dermed hjelpe magen din når den lider dagen derpå.

– Bedre fordøyelse: Sitronen hjelper leveren med å hjelpe leveren med å produsere syre som trengs for at fordøyelsen skal fungere normalt, og inneholder vitaminer og mineraler som gjør at vi holder giftstoffer borte fra fordøyelseskanalen.

–  Sitronen er vanndrivende.  Dette gjør at du naturlig nok må på do oftere. Giftstoffene i kroppen drives derfor raskere ut enn ellers.

– Vi trenger vann for at fordøyelsen og tarmene våre skal fungere normalt.

 

Så sørg for å få i dere nok vann alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *