Ikke vær redd. Du er ikke alene!

Foto: adventures.com

Kjære lesere, nå nærmer julen seg. Vi er nå i desember. Siste innspurt av året. Jeg sitter selv usminket i morgenkåpen med ansiktsmasken på og drikker en Nespresso i min rosa favorittkopp etter å ha trent 60 minutter på min nye Keisermaskin.

Det blir julemat, gaver og juletrær i år også for de som ønsker dette og føler det er viktig. Julen er en av årets høytider og de som er heldige gleder seg til jul, mens en del andre ikke har det så bra i juletiden. Ofte føler jeg at man gleder seg enormt mye til jul når man er barn og de som har barn synes det er stas med jul fordi de opplever gleden deres barn opplever samtidig som de får tid med familien som gir enormt mye mening. Selv føler jeg aldri at julen ble helt det samme etter mine foreldre skilte seg i 2008 og siden den tid har jeg selv valgt å melde meg litt ut. Ofte har jeg reist utenifra da jeg ser på denne perioden som en fin tid til å hvile etter et hektisk år , evaluere og fylle energi til et nytt og spennende år.

Noen savner sine kjære de har mistet ekstra mye i julen mens de som lever for seg selv føler seg kanskje ekstra ensomme?  De som drikker, drikker ekstra mye i julen for å døye ensomheten og den smerten de kanskje kan kjenne på.  De som sliter med økonomien, merker det enda mer inn mot jul siden de kanskje ikke kan delta på like mange festligheter som andre og kjøpe gaver til mennesker de er glad i. Dette blir nok også forsterket med det sosiale medier samfunnet vi nå lever i. Før så man ikke hvordan andre levde på samme måten som før og på mange måter lever vi jo i et samfunn hvor vi viser mest «fronthouse» og det ytre, mens det innerste indre «backhouse» forbeholdes til våre nærmeste hvilket jeg ikke ser noe galt i. Vi alle kommuniserer ulikt i sosiale medier og jeg sier ikke at verken det ene eller det andre er rett. Vi må bare respektere og akseptere at vi alle er forskjellige. Det som bare er viktig å tenke på er at det vi ser på sosiale medier er ikke den fulle og hele sannhet. Det er bare et utsnitt og kanskje en sannhet som framstilles på en bra måte fordi den som skjuler seg bak profilen kanskje ønsker at alle andre skal ha det bra og ikke ønsker brette ut sine problemer med alle.

Noen har kanskje nettopp fått en sykdom som er krevende å bære igjennom en juletid, noen sliter med angst og depresjon eller sorg det siste året ofte får det tyngre i julen. Noen har kanskje opplevd å bli misbrukt, utnyttet og stukket i ryggen? Det er selvfølgelig ingen god følelse og vi har alle ulike måter og håndtere dette på. Noen liker å dele og snakke seg igjennom ting, mens andre liker å løse dette på egenhånd. Begge deler bør være greit mener jeg.

Hele verden rundt har det liksom så veldig fint inn mot jul. Samtidig så opplever jeg helt ærlig at det hele kan være ganske så kleint og krampeaktig! Folk kjøper «pliktgaver» for å kjøpe seg god samvittighet og strever med å lage den perfekte ribben og pynter seg for å få perfekte bilder til sosiale medier for å framstå som den perfekte kjernefamilien. Mens i kulissene er det noe helt annet som skjer. Det kan være vold, alkhoholisme og krangling. Ofte er det mer av dette i ferier og høytid siden man da faktisk forsøker «lande» etter en hektisk hverdag med mye press og stress. Da er man ikke akkurat den sterkeste utgaven av seg selv og lunten er kanskje kort. Det tar tid å lande.  Ta et forhold f.eks. Om den ene er høyt oppe etter å ha landet en stor millionavtale for selskapet han eller hun jobber for og trenger tid for seg selv på en øde hytte foran peisen, mens den andre er utslitt etter å ha jobbet hardt over lenger tid og trenger nærhet, samtale og støtte.. Vel, da oppstår det problemer.

Ta det rolig. Ta det så rolig som mulig! Ha det så godt som mulig. Prøv å se ting fra de andre rundt seg sitt perspektiv også samtidig som du må være ærlig med deg selv og andre. Lytt til egne behov.  sett av tid til me time om det er mulig og fokuser på god søvn.  Kanskje du kan gjøre et tiltak for å finne noen du kan være sammen med på en av juledagene eller kanskje du evner å heve blikket og se mot over jul? Da blir det tilbud på klær og salg av treningspakker slik at alle de som har spist seg gode og runde i julen kan få trent bort juleribba. Eller kanskje du som meg faktisk setter pris på å ha litt alenetid i julen. Selv vurderer jeg å booke meg en tur til Thailand i dag og sitte på beachen og drikke fra en kokosnøtt usminket og reflektere over året, lese bøker, sole meg, trene og ta en pause fra sosiale medier <3

Julen er vel en slags sosial konstruksjon? skal du være en sau og følge flokken eller skal du gjøre akkurat det DU har lyst til i julen? DET skal jeg! Jeg har ikke behov for å leve opp til samfunnets forventninger. Du tenker kanskje at jeg er en raring? Da har du rett.. Det trives jeg utmerket godt med. Det er år når jeg lytter til mitt indre og lever i tråd med mine verdier politisk korrekt eller ei at jeg er den sterkeste utgaven av meg selv og er mest lykkelig!  Vi er lært opp til at vi skal være så glad og lykkelige i julen.  Spesielt er er vi nok lært opp av de som driver handel. Det er ikke noe galt med å leve av å drive med handel, men husk at julen bør handle om noe mer enn å tjene CASH også! Jada, vi trenger penger for å leve. Penger gjør at verden går rundt. Bare ikke la det gå til hodet på deg. Det var denne balansen da.. Ikke lett, jeg vet det.. Jeg er selv ute av balanse til tider og det er menneskelig. Ingen er perfekt!

Hva handler EGENTLIG julen om?
Bibelen forteller om Jesus som ble født 24 desember. Han var etter hva jeg har forstått en fyr som ville at folk skal ha det bra og han ville at folk skulle være snille mot hverandre og han ville at folk skulle være snille mot seg selv. Han kom med ideene om en ny måte å være i verden på. Han ville at folk skulle lære å tilgi seg selv hvis de følte at de ikke hadde vært bra nok slik at de igjen kunne føle seg bra nok.

Dette var litt julebabbel fra meg til deg. Hvorfor babler jeg og hva er det jeg ønsker å si?

Jeg ønsker å si at det er ditt liv og det er opp til deg og lytte til din egen kropp. Hva trenger DU for å gjøre din jul slik du ønsker at den skal være? Selv ønsker jeg å tenke helt utenfor boksen. Jeg har ingen familie eller barn jeg behøver å ta hensyn til og dette er valg jeg har tatt i mitt liv. Jeg kan føle meg ensom noen ganger i livet, men da er det fordi jeg velger å være det. Men jeg kan også velge å ta kontakt med mennesker og engasjere meg. Vi har alle et ansvar.

Jeg er heldig og har venner og bekjente over hele verden. Nå ble jeg nettopp invitert til Thailand og vurderer sterkt å dra dit da jeg føler at det er akkurat hva jeg trenger nå for å fylle mine energilagre og være den sterkeste utgaven av meg selv også i 2018. 2017 har vært et enormt spennende og hektisk liv med både ups and downs hvor læringskurven har vært bratt. Jeg gleder meg enormt mye til å ta fatt på nye utfordringer i 2018 sammen med LA Lifestyle. Vi endrer strategi og jeg føler virkelig vi er på rett vei!

Nyt julen uansett hvordan du velger å feire den folkens!

It is up to you! Jeg digger deg uansett så lenge du er snill og behandler mennesker med respekt. Show some love <3

LA

 

Takk min psykologvenn Egil Arne for inspirasjon <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *