Du sluttet å være kjæreste da du ble fitnessutøver

 

Foto: Fra 2003 da jeg hadde depresjoner, angst og spiseforstyrrelser. Til høyre: Da jeg ble nummer 3 første gangen jeg stilte på på NM høsten 2016. Jeg har vært igjennom mange og store endringer i mitt liv. Dette har jeg lært enormt mye av.

Første gangen da jeg stilte i fitness og vant i Los Angeles 🙂

Fra NM 2017 hvor jeg var et poeng i fra andre plassen og kvalifisering til VM.  Jeg endte opp med en 3 plass.

 

Jeg elsker søndags morgen. Å sitte i sofaen og drikke en deilig kopp kaffe, se ut gjennom vinduet og reflektere over uken og livet generelt.

Jeg har hatt mange tanker i hodet den senere tiden etter å ha fått meg et par slag i trynet igjen. Det er en del av livet og noe jeg har begynt å vende meg til. Ofte når jeg opplever å få meg et skikkelig slag i trynet tvinges jeg til å tenke nøye igjennom livet mitt, mine egne verdier og hva jeg vil med livet mitt. Hva er det faktisk som betyr noe når alt kommer til alt? Ofte har jeg kun fokus på det som skjer nå og fram mot målene jeg skal nå siden jeg er en person som er mest i harmoni når jeg er på vei mot konkrete mål.  Jeg bruker ikke mye tid til å dvele ved fortiden. Det eneste jeg bruker fortiden til er å hente fram gode prestasjoner når jeg skal prestere og å se hvor langt jeg har kommet.  Jeg lar meg motivere av tidligere gode prestasjoner som påminner meg på at jeg kan om jeg vil. Dårlige erfaringer fra fortiden  gjør at jeg tar bedre avgjørelser og kan være en bedre coach og støttespiller siden jeg kan se ting fra ulikt perspektiv. Jeg kan både tenke stort og tenke realistisk og kritisk.  Uansett får vi ikke gjort noe med det som HAR skjedd. Men vi kan endre det som skjer nå og framover.

Siden høsten 2015 har jeg brukt tid på å lære meg mer om fitness fordi jeg ønsket å jobbe mer med prestasjon både innen idrett og næringslivet. Jeg ønsket mer erfaring og nettopp derfor tenkte jeg det var en god ide å delta i fitness som også var en drøm for meg å realisere. Samtidig ønsket jeg å starte et selskap ( www.lalifestyle.no ) og bygge noe som var større enn meg selv selv også for at jeg skulle kjenne på kroppen både fysisk og mentalt hvordan alt dette opplevdes. Det var selvfølgelig flere grunner til å starte et selskap som nevnt tidligere. Jeg har over flere år trent mannlige næringslivsledere i 40-60 årsalderen og jeg ønsket å forstå enda mer av deres hverdag og hvordan det føltes på kroppen. De har lært meg enormt mye. Det å være toppidrettsutøver, gründer og leder samtidig har absolut vært en spennende utfordring hvor jeg har lært enormt mye på kort tid. De næringslivslederne jeg trener jobber så mye at de knapt har tid til å trene og jeg ville teste hvor hardt det faktisk var for at jeg skulle kunne ha bedre grunnlag for å kunne forstå de samtidig som jeg da ville kunne vite enda mer hvor mye jeg kunne utfordre de. Jeg mener absolut at den beste måten å lære på er ved å gjøre og erfare.

LA Lifestyle foregår i hovedsak mest på nett hvor vi skreddersyr kostholdsplaner og dietter og tilbyr oppfølging for kvinnerfra 18-60 over hele Norges land. Nå har vi også fått en del mannlige kunder. Vi har også arrangert Bikiniakademiet noen sesonger hvor vi over en periode på 6 måneder har fulgt kvinner på en endringsreise mot å bli den sterkeste utgaven av seg selv både mentalt og psykisk. Noen har ønsket livsstilsendring og noen har ønsket å utfordre seg selv ved å prestere i Bikinifitness.

 

Samme høsten som jeg bestemte meg for å gå «all in» i fitness var jeg i et forhold og jeg hadde nettopp blitt fridd til i Paris. Han jeg var sammen med den gangen sa for et par dager siden til meg at vi sluttet å være kjærester da du ble fitnessutøver.

Dette var jeg egentlig ikke så overrasket over å høre etter å ha vært i fitnessmiljøet i noen år , men også observert andre mennesker på nært hold i prestasjonsmodus. Jeg selv med mange andre mennesker KAN gå inn i en skikkelig prestasjonsboble når vi skal prestere enten det er fitnessutøvere, næringslivsledere , skuespillere eller helt andre arenaer. Går man 100% all in for å nå et mål må man ofte prioritere bort en del annet som for å få kabalen til å gå opp da det desverre er kun 24 timer i døgnet. Det er viktig å være god på timemanagenement om man skal nå mange mål på kort tid og dette har jeg sett at mange prestasjonsrettede mennesker er gode på. De er meget bevisst på hva de bruker sin tid på og dette er mye av grunnen til at de når sine mål.  Dette handler ofte om at de har mer disiplin enn folk flest og dyktigere på å ta kontroll over sitt eget liv og styre det dit de ønsker. Man kan beundre de som oppnår store mål og blir verdensmestere eller skinner på TV eller scenen, men det er ikke nødvendighvis alltid like lett å være i en relasjon med et menneske som er i prestasjonsmodus. Jeg har selv både vært i prestasjonsmodus i et forhold OG levd med en personer i prestasjonsmodus. Jeg har sett både fasadene og baksiden. Ofte ser mange bare toppen av isfjellet. Når man går inn i prestasjonsmodus kan dette innebære at man blir mer selvopptatt og egoistisk samtidig som man får skylapper og kun har fokus på målet og det å prestere. Tankene som spinner i hodet er ofte hvordan de skal forbedre sine rutiner for å skape et enda bedre resultat en sist eller hvordan man skal forhandle en bedre avtale.  Hvertfall om du er en skikkelig Vinnerskalle.

Foto: Tv3 På Fobinsonekspedisjonen startet mitt liv i offentlighetens lys. Jeg er mørkhåret til høyre i bildet med rød topp.

Fra FHM: Tiden hvor jeg var glamourmodell og artist. Fokuset var den gangen å være manns drømmekvinne og å havne på mest sexy lister. Jeg var på lister i flere land. PS: Ja, det høres kanskje kleint ut nå, MEN det var et av mine mål DA og jeg nådde målet.

Da jeg opptrådte med hiten «My boobs are okay» på VG lista topp 20 som også ble en hit i flere andre land. Jeg turnerte også i Norge og utlandet og fikkoppleve popstjernedrømmen som var min barndomsdrøm.

Første gangen jeg deltok i Grand Prix. Noen som kjenner igjen Veronica Bødtker( Bodyfitnessutøver ) i bakgrunnen?

Jeg har truffet mange vinnerskaller opp igjennom årene både som kjæreste, glamourmodell, artist i showbuiz og nå de senere årene som fitnessutøver hvor jeg har trent med både Europamestere og Verdensmestere både innen fitness, men også turn, fotball, ski, snowboard og andre idretter. Siden jeg alltid har vært utadvendt og nysgjerrig kommer jeg ofte i snakk med folk og jeg er derfor heldig som kjenner mange hardarbeidende mennesker i ulike bransjer som jeg beundrer og respekterer. Jeg har også vært coach og støttespiller for både skuespillere, atleter og næringslivsledere de senere årene. Grunnen til at jeg føler jeg kan være en god coach for denne type mennesker er fordi jeg lett kan sette meg inn i deres situasjon og jeg vet hva det vil si å prestere under stort press. Jeg vet ofte hvilke tanker som går igjennom hodet til noen som skal prestere. Samtidig er jeg allsidig med mye livserfaring og har kontakter med dyktige fagfolk som gjør at jeg ofte kan sende mine kunder videre til mennesker med mer spisskompetanse om jeg føler at det er områder noen andre kan tilby bedre ekspertise enn meg selv. Det viktigste er jo at de jeg jobber med når sitt mål. Flere av de jeg har coachet har vunnet pokaler og lyktes i business. Jeg er opptatt av å være ærlig og tydelig. Det er viktig for meg å skape tillit og en god relasjon for at vi sammen skal oppnå de beste resultatene. Jeg jobber heller med noen få tett en mange halvveis da jeg er opptatt av kvalitet. Dessuten kommer mange til meg fordi de vet at jeg har erfaring fra media og fordi jeg ikke har interresse av å snakke om deres privatliv til andre. Det skjer nok i mitt liv og jeg er veldig opptatt av å kunne være en person i deres liv som de kan stole på da jeg selv har opplevd hvor ensomt det kan føles når man oppnår store prestasjoner siden veldig mange egentlig driter i deg og kun vil være sammen med superutgaven av deg selv. Jeg er opptatt av å se mennesket og jeg jobber KUN med mennesker jeg bryr meg om hvor vi har en gjensidig respekt og et felles mål om å nå mål sammen. Jeg vet at alle har dårlige dager og jeg har respekt for andres privatliv. Jeg er vant med å ha kunder som ikke ønsker oppmerksomhet til enhver tid og også kunder som det ikke finnes et eneste bilde av på nettet.

Foto: Tv2  / Fra jeg vant Skal vi danse i 2008 på TV og startet endringen i mitt liv fra Glamourmodell til den jeg er i dag som coach , gründer, foredragsholder og eier LA Lifestyle.

 

 

Fra NM 2017

Jeg har selv opptrådt på VG lista topp 20 for hundrevis av folk, på et av de største TV showene i Holland, jeg har to ganger opptrådt i Grand Prix, turnert i Norge og utlandet, gjort utallige intervjuer og opptredener på TV og radio både live og opptak. Jeg har gjennomført maraton, Triathlon, 71 grader nord, Fangene på fortet. Jeg har vunnet Skal vi danse 9»på TV 2, spilt i filmen Tomme Tønner og serien Hotel Cesar. Jeg har deltatt som fitnessutøver i Olympia og Arnold classic. Fått en 3 plass på NM to år på rad mens jeg har bygget opp selskapet LA Lifestyle. Og jeg har holdt foredrag både på norsk og engelsk i Norge og utlandet for opp imot 1000 personer om min endring og hvordan nå sine mål. I går kvalifiserte jeg meg til NM i benkpress og jeg skal nå lære meg mer om hvordan jeg kan bli Råsterk.

 

Noen dager før NM 2016 da jeg holdt foredrag på engelsk om Rebranding på Elevate som er en konferanse som er opptatt av personlig vekst og få ut sitt potensial.

Foto: Fredrikstad blad / Da jeg holdt foredrag for 700 elever på Glemmen videregående skole i 2017 på psykisk helse uke om Selvfølelse og det å akseptere seg selv som bra nok, antijantelov og nei til mobbing. Utrolig givende og noe jeg håper få gjøre mer i 2018.

Fra jeg deltok i Fangene på fortet på TV3

Fra jeg deltok i Oslo triathlon

Fra jeg deltok i 71 grader nord i 2010

Foto: Tomme Tønner hvor jeg spilte rollen som politidame

 

Jeg har hatt et mål med alt jeg har gjort og prestasjonscoaching er noe jeg virkelig brenner for og digger. Jeg digger å bidra til å pushe mennesker ut av deres komfortsone ved å utfordre og støtte de så de presterer sitt beste. Det å være en trygg solid støttespiller i bakgrunnen gir meg enormt mye.  Jeg føler også jeg nå kan være god på lifestyle coaching fordi jeg de senere årene med LA Lifestyle også har skapt fitnessutøvere ut av familiemødre og unge jenter som studerer blant annet og jeg har sett hva det å gå inn i prestasjonsmodus kan få av konsekvenser for menneskene rundt oss.

Foto: Jørgen Orlin: Bikiniakademiet – LA Lifestyle vokste raskere enn forventet. Nå jobber vi med å forbedre rutinene. Vi tar et skritt tilbake og roer tempoet litt ned i 2018.

LA Lifestyle – Freedom & courage to follow your dreams

Når det gjelder han jeg var sammen med som fridde til meg var businessmann og ofte i prestasjonsmodus selv. Derfor fikk jeg ikke dårlig samvittighet da han sa jeg sluttet være kjæreste da jeg ble fitnessutøver. Før jeg hadde alle disse erfaringene gikk nemlig han inn i en prestasjonsboble hvor han ble borte i 2 måneder for å lande en millionavtale og siden den gang ble ikke forholdet helt hva det var. Selv om han ringte og grein av glede fordi han hadde landet avtalen må jeg innrømme at jeg ikke klarte helt å forstå han den gangen etter å ha blitt totalt oversett i 2 måneder. Riktignok var det noe han gjorde for min skyld har jeg forstått i ettertid, men når kommunikasjon i et forhold uteblir er det jammen ikke alltid lett å forstå alt. Jeg ble den gangen utrygg og sluttet stole på han.

Så du kan jo nå si at vi er «even» ? Jeg har hvertfall mye større forståelse for hvorfor han den gangen overså både meg og de andre nærmeste rundt. Han var i prestasjonsmodus og hadde fokus på å nå målet og han ønsket imponere meg. Det fikk konsekvenser for forholdet, men jeg har nå forståelse for hva som drev han og hvorfor han gjorde det. Han var så imponert over alt jeg fikk til og jeg tror konkurranseinnstinktet og behover for å bevise ble for stort. Etterhvert har jeg forstått at manndommen til menn ofte kan bli truet fordi jeg visstnok oppnår så mange store mål og er så tøff. Jeg ser jo ikke på meg selv på den måten, men jaja.. Shit happens. Nå har jeg hvertfall lært å forstå mannfolk mer og hvordan både jeg og de fungerer i prestasjonsmodus. Jeg har jo i mange år vært meget innterresert i å lære og forstå meg mer på menn og fortsetter å fasinere meg og studere de. Jeg har lært mye av alle menn jeg enten har jobbet med eller vært i forhold med. Dette er jeg utrolig takknemlig for.

Jeg tror nok endelig jeg har funnet en av hovedgrunnene til at det har vært utfordrende for meg å slå meg til ro i et forhold. Jeg har visst for mange maskuline sider og nekter la meg kontrollere og styre. Det å være en manns trophywife som har fokus på å se bra ut og å være housewife eller å velge en underkua mann som slaver rundt hjemme. Ingen av delene er aktuelt for meg. Jeg er opptatt av gjensidig respekt og jeg digger mannfolk som har disiplin og vinnerinnstinkt. Erna Solberg har valgt en stillegående mann som tar vare på familie og hjem slik jeg har forstått det? så tenker du sikkert.. Finnes det ikke en mellomting da? He.. Joda, det hadde vært helt fantastisk. Please send him over! 😉 <3

Hva har jeg lært?

Fitness og prestasjon er definitivt ikke for alle og det KAN få konsekvenser for et forhold og et familieliv. Jeg er definitivt opptatt av lidenskap, ekte kjærlighet og gjensidig respekt.
Jeg slutter nå med fitness da jeg ikke liker den personen jeg ble som fitnessutøver. Jeg ville aldri vært foruten fasen fra jeg hoppet «all in» høsten 2015 hvor jeg ofret kjærlighet og familieliv. Jeg har lært enormt mye om meg selv og andre. Det var målet. Jeg er stolt over egne prestasjoner samtidig som jeg ikke er like stolt over hvordan jeg ble som menneske. Samtidig sitter jeg her mer reflektert enn noensinne og det positive er at jeg kan be om tilgivelse, beklage meg og endre meg. Jeg ønsket bare å teste dette før jeg kunne uttale meg om det siden jeg er opptatt av og Walk The talk.

Jeg har sett at noen er sterke nok til å kunne holde på med fitness i mange år og få det til å fungere med familieliv og jobb. Jeg har desverre sett en del mennesker som presser seg så hardt og går på tvers av egne verdier slik at det både får konsekvenser for både familie og deres økonomi. Dette er ikke bra for helsen og man kan ikke leve i prestasjonsmodus til enhver tid. Da er du hvertfall nødt til å ha et profesjonelt og stort apparat rundt deg som tar seg av alt rundt så du kan kun fokusere ditt beste slik mange av de største utøverne i verden har. Og det har ikke de fleste av oss. Det er viktig å ha litt pauser fra prestasjonsboblen også.

Vi endrer nå strategien i LA Lifestyle. Vi startet bevisst med å spisse oss inn på bikinifitness fordi vi ønsket å vise at vi kunne skape gode resultater, har kunnskap og erfaring på prestasjon og det med kroppsdesign. Vi kommer fortsatt til å tilby å jobbe med prestasjon og kroppsdesign, men hovedfokuset vil bli mer på helse, Treningsglede, mestring, samhold og tilhørighet. Vi kommer til å fortsette å ha fokus på å bidra til at du blir den sterkeste utgaven av deg selv.

Girlpower , Antijante og nei til mobbing er viktige verdier vi ønsker å fortsette fronte!

Foto: Pinterest

Selv slutter jeg nå med fitness og kommer til å utforske styrkeløft framover.  Jeg ønsker å være sunn og sterk. Mitt mål er å bidra til å styrke kvinner fysisk og mentalt og bidra til at du blir den sterkeste utgaven av deg selv. Jeg ønsker å nå ut til flere jenter i Norges land og bidra til at flere lever i tråd med sine verdier.

For jeg tror at det er når vi lever i tråd med våre verdier at vi finner våre superkrefter og er den sterkeste utgaven av oss selv!

<3 LA <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *