2 uker før NM kom sjokkbeskjeden! Du har for mye muskler!

Foto: Fra Idol 2003, da jeg tok 2.plass i første bikinifitnesskonkurransen jeg deltok i januar 2016 i LA, 3 plass på NM 2016. Spent hvordan resultatet NM 2017 blir..

Nå er det 11 dager til NM 2017. Da jeg gikk av scenen i fjor og hadde evaluert min egen prestasjon bestemte jeg meg for at jeg ville konkurrere igjen. Jeg ønsket å forbedre min fysikk til neste NM og slå min egen form. Jeg digger å ha konkrete mål å jobbe mot. Da er jeg mye mer motivert på trening og får bedre resultater på trening samtidig som jeg lærer enormt mye av å teste ut alt på min egen kropp. Det gjør meg både smartere og jeg blir en bedre leder og coach. Jeg har hatt fokus på å øke volum i skuldre, rygg, rumpe og lår for å få en mer X shape med smalere midje og bredere skuldre. Dette var også det hoveddommer mente jeg måtte forbedre. Det er supert å få feedback fra andre på hva jeg kan forbedre. Heldighvis ER jeg ikke kroppen min. Den er bare et slags prosjekt jeg jobber med akkurat som en kunstner maler et maleri. Så da kan du vel kanskje kalle meg en kroppsdesigner da? Lol.. Lidenskapen er hverfall tilstede og jeg digger hva trening, kosthold og LA Lifestyle kan gjøre med kroppen.

Da jeg gikk av scenen spiste jeg reversed diet (Dette vil si at jeg gradvis spiste meg oppover i kalorier ) for å unngå å få for store utfordringer mentalt slik mange fitnessutøvere kan få. Samtidig fokuserte jeg på styrkeløft og det å bli sterkest mulig. Altså tok jeg fokuset vekk fra utseendet og over på prestasjon for en periode. Dette er nok hovedgrunnen til at jeg hadde en så god opplevelse av perioden etter konkurransen. Jeg stilte også i en styrkeløftkonkurranse for gøy og opplevde en enorm mestring. Så dette var en god mental strategi for meg. Samtidig er det gjerne slik at når du blir sterkere utvikler du mer muskelmasse og derfor har styrkeløft gitt meg en bedre form på rumpemuskulaturen. Rumpa er den største muskelen vi har og en viktig stabilisator. En sterk rumpemuskel ser ikke bare bra ut, men den forebygger kne og ryggskader samtidig som den gjør deg både sterk, rask og spenstig.

Jeg har greid å gå ned 5 kg i vekt, ned 6,6% fett og opp i muskelmasse samt at jeg har blitt sterkere på oppkjøringen med dietten jeg kjører mot NM. I dag perset jeg faktisk i klassisk markløft på 100 kg samtidig som jeg hadde mer inne. Jeg løftet også lett 90 kg. Telte feil og trodde jeg perset på 100. Hadde jeg visst det var 90 hadde jeg pushet grensen og gått for en pers, men desverre dreit jeg meg ut.. Jaja.. Dette lover hvertfall bra for offseason sesongen hvor jeg skal «gaine» mer muskler og bli sterkere. Målet mitt var jo å opprettholde mest mulig styrke og muskelmasse på konkurransedietten da det er hardt arbeid å bli sterkere og å bygge muskelmasse. Mange mener det ikke er mulig å bygge muskler og samtidig gå ned i vekt, men med DEXA scanning fra NIH hvor jeg er med på et forskningsprosjekt for å øke kompetanse rundt kvinnelige fitnessutøvere har jeg fått dette bekreftet. At det er mulig å gjøre det ”umulige mulig”. Kult!

Ca. 2 uker før NM kom sjokkbeskjeden! Vel, det er visst en beskjed som har blitt gitt tidligere også etter hva jeg har forstått. Vi fikk beskjed fra forbundet om at nå var det nye regler fra ifbb om hvordan det skulle dømmes. De med for mye muskler og som var for markerte ( synlige blodårer og seperasjoner) skulle bli dømt ned siden ifbb ønsker mer fokus å sunnhet og å fjerne dopmisbruk. Dette var på mange måter en god beskjed synes jeg da jeg er sterkt imot doping.  Helt til JEG fikk beskjed om at jeg høyst sannynlig hadde for mye muskelmasse og måtte gå opp en klasse til Body Fitness! Eh.. Oj, hadde jeg klart å gaine såpass på et år..? Jeg føler vel egentlig ikke jeg er helt klar for å bytte klasse enda…

Da jeg var på Sandefjord open i helgen kom samtlige bort til meg og mente jeg måtte gå opp en klasse og stille i Body Fitness. De jentene som stiller i den klassen er jo MYE større enn meg i muskelmassen! Jeg må innrømme jeg ble litt satt ut og hadde mest lyst til å droppe hele NM i år. Jeg så plutselig ikke helt poenget og starte tvile.. Tvile har jeg gjort flere ganger på vei mot alle målene jeg har nådd og det har alltid oppstått utfordringer på veien. Det har jeg begynt å bli vant til og jeg er alltid forberedt på motgang.

Så startet jeg å tenke større. Hvor ønsker jeg å være og hva er mitt mål her på jorden? Hvorfor gjør jeg det jeg gjør? Jo , jeg ønsker å inspirere å bidra til at andre mennesker er den sterkeste utgaven av seg selv. Dette gjør jeg ved å gå foran som et eksempel og tørre være meg sjæl. Hvor skal jeg være 10 år fram i tid? Jeg stilte meg en del spørsmål og samlet meg igjen. Jeg reiser jo til Arnold Classic i Barcelona uken etter og der ønsker jeg ha den muskelmassen jeg har + at jeg ønsker å være hard på photoshoots i Los Angeles uken etter. Jeg har en del mål for framtiden som gjør at det er viktig at jeg står stødig og kjører min egen stil. Ja, muligens blir jeg stemt ned fordi jeg har for mye muskelmasse og har for mye blodårer. Jeg håper selvfølgelig ikke dette. Ærlig talt er jeg ikke så stor, muskuløs og full av blodårer. Det er nok bare på bilder på insta det ser slik ut. Jeg er ganske lita assa. Riktignok kan man bli litt blind på seg selv på slutten av en fitnessdiett. .. 😉 Selv digger jeg muskler og synlige blodårer da.. Jeg ville løyet om jeg sa noe annet..

Jeg var på måling hos en av mine coacher i dag som er imponert over min framgang og min dedikasjon. I følge målingene er jeg i mitt livs beste form og han fikk meg til å  gå inn i min egen Fitnessboble igjen og go LA Extreme. Coachen min pleier som regel holde meg igjen siden jeg er ganske ekstrem av natur og derfor har jeg spist meg ”god og mett” helt fram til nå og trent ”Lite” i mine øyne. Nå fikk jeg endelig siste kalorikutt og beskjed om å øke antall treninger. Yes! Endelig slipper jeg holde igjen. Nå kjenner jeg meg gira og klar for siste innspurt! Dette var akkurat det jeg trengte. Min coach er ikke i tvil og nå er det bare for meg å fullføre. Jeg lot han ta valget for meg rett og slett. I følge han er jeg perfekt for den klassen jeg nå stiller i. Jeg har visst fettet på de riktige stedene. Akkurat passe fett på ræva med andre ord.. En litt spesiell sport for de av dere som ikke kjenner så godt til den kan jeg tenke meg 😉

Bikinien er enda ikke sydd, men look`n er bestemt. Det er mye skal på plass de siste dagene fram mot NM. Nå har jeg hvertfall bestemt hvilken klasse jeg deltar i og uansett blir det fest med hamburgere og fargerrike drinker etter NM med Team LA Lifestyle!  Jeg er SÅ takknemlig,stolt og glad over å være en del av et team med så bra arbeidsmoral og godt samhold.

Lets do this powersisters! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *