Fitnessdrømmen

Foto: Bildet ble tatt av min bestekompis den gangen Marius. Jeg spilte håndball og husker spesielt godt den tiden de championsokkene var så populære. Jeg brukte alltid sparepengene mine på ekstra treningsutstyr.

Bildet ble tatt før jeg opererte første gangen og det var i den alderen av 17 år at jeg startet for fullt og interresere meg for fitness og kropp. Jeg husker jeg startet å instruere aerobics på det lokale Askim Helsesenter og at jeg da startet å følge min første fitnessdiett og treningsprogram i styrkesalen. Jeg husker det var da Sefa var så populært og da Lena Johanesen var sånn i vinden og jeg beundret hennes sterke feminine utstråling og energi. WOW, tenkte jeg! så fasinerende at styrketrening kunne forme kroppen på den måten.

Desverre ble jeg litt for ekstrem og endte opp med spiseforstyrrelser og depresjoner. Jeg burde nok ha lyttet mer til fagpersoner rundt meg, men av en eller annen grunn så tok jeg en god del dumme avgjørelser selv. Jeg var av den filosofi om at hvis jeg spiste minst mulig og trente masse ville jeg bli tynn og flott. Jeg hadde ikke forstått helt konseptet med å bygge muskler enda. Jeg manglet kunnskap og endte opp med og overspise, bli liggende i stabilt sideleie og synes synd på meg selv og føle meg mislykket. Så jeg vekslet mellom og spise nesten ingenting og å overtrene og å overspise. Jeg fikk diagnosen Manisk depressiv og anorexia / Bulimia i tidlig alder. Jeg ble satt på lykkepiller.

Det som skjer når man gang på gang mislykkes er jo det motsatte av mestring. Mestring er det psykologisk bevist at gir økt selvtillit, mens når man mislykkes svekkes selvtilliten.

Det skulle ta meg mange år med prøving og feiling, livserfaring og utdannelse som både PT , mental trener samt gode samtaler med Haralds på Haralds gym over en del år før tiden var inne for meg.

I januar 2016 i Los Angeles deltok jeg i min første Bikinifitness konkurranse

Jeg fikk en 1.plass og en 2.plass

Dette var en så fantastisk opplevelse at jeg ble hektet. Det var ikke det å stå på scenen som var det store for meg. Det var kun få minutter og jeg hadde jo stått på scenen mange ganger før både som modell og artist. Men jeg elsker å jobbe hardt og målrettet over en periode mot et konkret mål. Det å være i prosessen, lære og erfare. Det å kjenne vekst og mestring hver eneste dag er noe av det beste jeg vet. Dessuten var målet mitt først og fremst å bli en bedre coach og å øke min kunnskap. Så etter konkurransen bestemte jeg meg for å starte et eget Team «Team LA Lifestyle» hvor jeg skulle coache og lede en gruppe jenter fram mot NM i Bikinifitness. Meningen var egentlig ikke at jeg selv skulle stille.. Men når det nærmet seg klarte jeg ikke å la være.

Foto til venstre: Se og Hør «Endring er mulig»: Venstre: Ulykkelig og deprimert med spiseforstyrrelser H: Mer selvsikker på pallen i NM 2016

Team LA Lifestyle endte opp med 4 medaljer og 3 pallplasseringer. Kristin K Graue og Martine Sagen fikk 2.plass og endte opp på landslaget hvor jeg ble med som coach og passet på de på Nordisk mesterskap , Line Søraa fikk medalje og jeg endte opp på en 3.plass.

For en fantastisk opplevelse å jobbe sammen mot et felles mål!

For 4 måneder siden tok vi inn 35 jenter på «Bikiniakademiet» hvor vårt mål er å bidra til at jentene når sine mål og blir den sterkeste utgaven av seg selv.

V har fokus på Girlpower, antijanteloven og samhold!

Vi leier inn dyktige foredragsholdere på ulike temaer som kvinners rettigheter, økonomisk helse, ernæring, trening, ledelse og kommunikasjon bare for å nevne noe. vi ønsker å øke jentene sin kunnskap og å bidra til at de blir selvstendige powerladies som står på sine egne bein. Framtidens lederkvinner!

Foto: Jørgen Orlin

En del av jentene som har deltatt på Bikiniakademiet ønsket stille i fitness, mens en del ønsket å gjennomgå en livsstilsendring. For to uker siden endte 2 av jentene opp på pallen på Sandefjord open. Team LA Lifestyle endte opp med en 1.2. og en 3.plass! Og de som ikke deltok i Bikinifitness fikk knallresultater med sine livsstilsendringer.

Samtlige av jentene ble mer selvsikre igjennom prosessen, flere gikk inn fra 30 til 95 cm i størrelse, flere ble sterkere og lærte seg at de måtte spise mer mat. Alle gikk ned i vekt og avhengig av hvor mye de ønsket eller hadde behov for å gå ned gikk de ned fra 2,3 til over 10 kg på perioden over 4 måneder. Alle gikk ned i fett%.

Nå er det slik at i endringsprosesser er det mange faktorer som spiller inn og selvfølgelig er alt dette mer sammensatt enn og kun se på resultatene da det foregår mange utfordringer i menneskers liv enten privat eller i jobb som kan skape stress.

Men jeg har ståltro på å jobbe på denne måten i et team hvor man heier hverandre fram!

Første gangen jeg stilte fikk jeg hjelp av Børge Fagerli og Christian Egner. De lærte meg mye. Nå siste runde jobbet jeg tett med Fitnesscoach Vibeke Litland som er tidligere Europamester i Bodyfitness og nå webcoach i LA Lifestyle og Sandra Johansson som jeg møtte da vi gikk i samme PT klasse og hun hadde en av de beste besvarelsene i klassen. Nå jobber hun også som webcoach i LA Lifestyle.

Selv ble jeg plutselig leder for disse fantastiske dyktige coachene og fantastiske menneskene + 35 jentene som enten skulle stille i bikinifitness eller gjennomføre livsstilsendringer sammen med 8 av våre ambassadører og 2 av mine dyktige backhouse som er Pia Haugseth på design og webshop samt SuperTina som koordinator.

Foto: John Andresen. Hettejakkene kan der kjøpe på stand under OGP. Det samme med treningsdagbøkene, toppene og treningsprogram vi selger i vår webshop ( Noen av jentene var desverre ikke tilstede på samlingen hvor dette gruppebildet ble tatt )

Klyp meg i armen! Jeg forstår ikke engang at alt dette har skjedd! Var det en drøm??

Jeg ville aldri klart dette uten denne herlige gjengen! Jeg er rørt over hvor fantastisk miljø vi har skapt og hvordan samholdet har skapt gode resultater.

Vi har nulltoleranse for mobbing og følger antijanteloven. Vi tror konkurranse er sunt og gjør oss bedre. Vi lar oss inspirere av de som er bedre enn oss og heier på de som er annerledes. Det er lov å være stolt av seg selv!

Sammen er vi sterkere! 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *