Eit skjema for ENDRING!

Det er ikkje ukjent at motivasjonen kan svinne hen iblant, og at vi føler oss svært lite inspirert i perioder, og lurer på korleis dette skal gå vidare. Nokre gonger er det ikkje så mykje som skal til for at vi blir motiverte igjen, mens andre gonger kan det gå fleire veker før vi i det heile tatt ser lyset i tunnelen igjen.

Derfor har eg noko til dere i dag. Eit skjema for ENDRING! Noko som vil gi dere den motivasjonsboosten dere lengter etter i dei periodane det går litt trått. Dette skjemaet har hjulpet meg meir enn 1 gong, og no vil eg lære vidare denne «teknikken».

Det er rett og slett slik det fungerer:

IMG_1991

– Under NO (NÅ) skal du skrive korleis du har det no, følelser, vekt, cm, svake sider, ja det du vil fokusere på i endringen, korleis du faktisk har det og føler det no. Du bestemmer kva og kor mykje du vil endre.

– Under UTEN ENDRING skriver du korleis du er og har det om f.eks 3 eller 6 måneder fram i tid om du ikkje gidder å endre noko. Skriv eksakt dato for å få eit skikkelig virkelighetsbilde. Korleis følast det om 6 måneder om du ikkje begynner å gjere den endringen du ønsker i dag eller denne veka, denne måneden? Følast det bra å føle seg enda verre, enda tyngre, enda blakkere, eller ha den fæle, tyngande følelsen du har no i dag? Vil du ha den samme følelsen om 6 måneder??

– Under UNNSKYLDNINGER kan du skrive alle unnskyldningene dine som dukker opp, som hindrer deg i å gjere det du innerst inne vil, men kanskje ikkje tørr/gidder/orker. Vi har alltid mange dumme unnskyldninger på lur som ødelegger for vår framgang, skriv dei ned!

– Under MED ENDRING skriver du kor du er om 3 eller 6 måneder om du faktisk begynner å gjere ei endring no! Store eller små endringer, alt teller, bare du starter. Skriv ned dato, f.eks 1.juni 2017, og skriv ned hvilke fantastiske endringer som har skjedd fordi du gjorde noko for 3 eller 6 måneder sidan, altså i dag eller denne veka! Kor bra følast det? Er du lettare i hodet, i tankane eller på vekta? Kor mange cm har du minska, og kor mange cm spesifikt har du mista f.eks rundt hofta 1.juni? Føler du deg kanskje full i sjølvtillit fordi du turte å melde deg på ein crossfit-time du vil gå på, men som du gruer deg veldig til, fordi det er ukjent? (know the feeling!)

– Under HANDLINGER skriver du kva du faktisk kan gjere for å komme dit du vil f.eks 1.juni. Gå turer, endre litt i kostholdet, lese meir bøker, spare penger, ikkje bruke så mykje penger, gå ut og få nye venner som hjelper deg opp og fram, melde deg inn på treningssenter eller booke time hos PT, drikke meir vatn, bytte ut sukker med mat fra bunnen av. Det er så mange endringer, små og store, vi kan gjere som vil hjelpe oss dit vi vil. Vær gjerne mykje meir SPESIFIKK enn mine forslag her også.


Eg ønsker deg masse lykke til med dette skjemaet, eg veit det vil hjelpe deg om du virkelig går inn for det og setter deg ned og gjer det skikkelig! Det kan virkelig endre tankegangen og gi deg ein motivasjonsboost, slik det har gjort for meg.

GOOD LUCK AND ENJOY THE CHANGE 🙂 

Skrevet av Anita Veberg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *