Har du den INDRE motivasjonen?

The motivation comes from within. No one can hand it to you, but no one can take it away either. 

Det finnast både ytre og indre motivasjon. Når du gjer ein jobb for å få ei belønning har du ein ytre motivasjon. Då er du meir interessert i sjølve belønninga enn arbeidet du gjer. Indre motivasjon får du når du gjer noko du synast er gøy og interessant. Og den indre er den viktigaste i alle settinger der man må holde motivasjonen oppe over lang tid. Er den indre motivasjonen fraværande forsvinn gjerne heile motivasjonen som få veker tidlegare var bunnsolid.

img_0910

I bikinifitness må vi ha ein indre motivasjon. Eg har 3 punkt som eg meiner er særs viktig for å finne og beholde den indre motivasjonen. Dette er noko eg sjølv har erfart, og eg velger å tru at det vil hjelpe for andre å vite om dei 3 faktorane.

For å ha den indre motivasjonen og ein lidenskap i det du gjer, må du:

1) Føle deg flink til det

2) Føle tilhørighet

3) Føle deg sjølvstendig

Om du, som meg, ønsker å stille i bikinifitness, men er veldig langt unna. Du VEIT innerst inne at det ER mulig, men det er så langt fram, at det virker nesten uoppnåelig. Du veit at det må sjukt mykje arbeid til, du må virkelig, VIRKELIG ville det, og du må ofre mykje av din gamle eg. Du må innføre nye vaner som skal bli ein del av deg, du må på trening når du absolutt ikkje har lyst og du må spise kylling og ris når du mest har lyst på ein saftig burger med fries på din favorittrestaurant. Du må trosse alle bestemors ønsker om å forsyne deg ein gang til, du må forklare deg for dine nærmeste som ikkje trur det er sunt, og du må holde deg unna alkohol og salt snacks over ganske lang tid. Du må vurdere deg sjølv og din egen innsats kvar dag, kvar veke, og du veit stort sett at du alltids kan gjere det eit hakk bedre enn du gjorde veka før. Du veit at du må stålsette deg over lang, lang tid skal drømmen om skinnande bikini og framtredande muskler gå i oppfyllelse.


– IF YOU WANT TO BE A LION, YOU MUST TRAIN WITH LIONS – 

Eg vil dele min erfaring angåande dei 3 punkta via min reise i LA. Med LA meiner eg LENE ALEXANDRA, LALIFESTYLE og BIKINIAKADEMIET, alt i eitt, eg bare velger å forkorte det litt, med LA.

1) LA har gitt meg ein mulighet til å føle meg flink i det eg gjer. Mykje ros som eg tar til meg og bruker vidare på min reise. Kompliment og applaus. Det at eg får blogge for Lene er og noko eg verdsetter veldig høgt, og det gir meg bekreftelse på at eg gjer ein god jobb i å dele vår alles lidenskap, som er trening, fitness, sunn livsstil, sunne verdier og det å vere bra nok.

2) LA gir meg følelsen av tilhørighet. Vi er så mange ulike mennesker, men vi ønsker alle det samme. Bli bedre versjoner av oss sjølve, samtidig som vi er BRA NOK på veien! Den positive stemninga som er i våre facebookgrupper er priceless. Medlemmer som girer kvarandre opp, støtter og hjelper kvarandre, og coacher som støtter, kjem med viktig informasjon og oppmuntrande ord.

3) LA gir meg sjølvstendighet. Vi får tonnevis med hjelp og ros når vi treng det, og konstruktiv kritikk når coachene merker at vi behøver det. Vi er aldri aleine, men vi må gjere den tøffaste jobben sjølv. Det å trene når det er kaldt og mørkt ute og senga varmer, det å lage sunn mat og følge dietten, det å holde seg motivert heile løpet ut.

img_0908

For å holde oss indre motivert, må det bli ein lidenskap. Det må vere gøy, og sjølv dei dagane det ikkje er gøy, må vi vite at det er dette vi ønsker, og vi gjer det for oss sjølve. Ingen andre kan gjere det for oss, og vi må bare stå i det. Og om vi faller, som eg har gjort mang ein gang, så må vi bare reise oss og finne den indre kraften i oss. Den indre kraften, det er ditt WHY. Ditt kvifor. Kvifor skal du gjere dette? Kvifor er det viktig for deg? Kva kan det gi deg? Er det det viktigste for deg i livet ditt no, og kvifor er det det? Finn svara på desse spørsmåla, så er du godt på vei. Om du så manglar å føle deg flink i dette, om du ikkje føler at du hører til, og du føler deg ikkje sjølvstendig, vel då treng du kanskje å komme innenfor LALIFESTYLE og kjenne på det å bli powergirls. Vi støtter deg alle saman, og vi er saman om dette. Les meir HER.

Eg veit vi kan klare dette, vi må bare huske på at det er vår lidenskap, vår passion og vår indre motivasjon, spesielt i dei tidene det er ekstra tøft. GIRL, YOU GOT THIS!

– CONQUER FROM WITHIN –

– ANITA, LA Lifestyler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *