Følelsen av å perse

Foto: Robert Lundell

Som noen av dere kanskje har fått med dere har jeg hatt  fri fra sosiale medier, men det betyr ikke at jeg har ligget i stabilt sideleie. Jeg trengte bare litt tid til å lytte til egne følelser og tenke egne tanker.

I dagens samfunn hvor alle formidler sine ulike budskap og skal selge sine produkter på sosiale medier føler jeg noen ganger det kan bli distraherende og for mye støy. Jeg trengte å lade og være i mitt eget selskap rett og slett. Det er viktig for meg med jevne mellomrom og ta et skritt ut av boblen og se livet mitt fra fugleperspektiv før jeg tar et skritt tilbake og to skritt fram.

Det er herlig å kjenne at energien fylles opp når man lader. Jeg lader som jeg har nevnt tidligere best alene og dette er nok mye av grunnen til at jeg nå skal flytte for meg selv igjen også. Altså ingen dramatikk rundt det. Det er mange som bor hver for seg i dagens samfunn. Er man  gift er riktignok ikke dette lov, men gud så deilig «Me time» er.

Den senere tiden har jeg beveget meg fra Fitness og mer over på Styrkeløft. Det føles godt og spise godt og trene tungt. Jeg hadde som mål å kvalifisere meg til NM i mars og jeg kommer til å delta på stevne, men akkurat nå har det vært så mye både på jobb og privat at jeg har valgt å fokusere på helsen først og fremst til jeg har fått mer oversikt på de ulike arenaene. Helsen er og forblir aller viktigst for meg. Jeg er utrolig stolt over at jeg klarte lytte til meg selv og min egen kropp ved å skru av de sosiale mediene.

Jeg MÅ jo ingenting!

Jeg har hatt en del motgang i det siste og det som har gitt meg energi er styrkeløft. Det er godt å følge en strukturert plan og oppleve følelsen av kontroll. Målet er ikke å stresse med å perse mest mulig raskest mulig , men å kose meg under prosessen og perse litt og litt gradvis slik at min selvfølelse og mestring samtidig bygges opp og jeg opplever å få en god grunnmur slik at jeg føler meg trygg. Jeg har ikke dårlig tid og storkoser meg med alt jeg lærer fra min prestasjonstrener Jørgen Aasen. Vi har mange gode samtaler og diskusjoner og det gir meg enormt mye.

Denne uken perset jeg med 88 kg i knebøy og det var en deilig følelse. En vane for meg er da å fortelle det høyt i sosiale medier. Ikke fordi jeg behøver bekreftelse, men fordi jeg er stolt og ønsker å inspirere. Det fikk jeg ikke gjort, men det føltes allikevel meget bra. Alt går etter planen og jeg vet jeg har mer inne. Men jeg trenger ikke bevise det for noen andre enn meg selv. Det kommer etterhvert og jeg har is i magen. Det er så deilig å ha disiplin til å kunne holde igjen siden jeg vet at det er da jeg er best. Vel, det hjelper å ha en coach som holder meg igjen også 😉 hehe..

Noe av det kuleste jeg vet nå for tiden er å trene knebøy med strikk. Den følelsen av å kjenne på 100-110 kg på ryggen. WOW, what a feeling. Det er rått!

Tenk over hva som er Bra Nok for deg. Setter du for høye urealistiske mål vil du oppleve det motsatte av mestring. Setter du realistiske mål vil du få følelsen av mestring og økt selvtillit. Så gradvis framover skritt for skritt. Tålmodighet er undervurdert <3

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *